Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › Podesavanje internet konekcije ADSL (usb) modem Sagem F@st 800
- This topic has 59 odgovora, 9 glasova, and was last updated 16 years, 3 months ranije by
ddjxxi.
-
AutorČlanci
-
22. februar 2009. u 2:09 am #76075
janosh78
Učesnik:'(
kao sto nas narod voli da kaze sve sto je lepo kratko traje!
posle prekida konekcije u terminalu komandom poff, restartovao sam comp. i nakon restarta ponovo pokusao da se konektujem ali bez uspeha, work ofline mi je iskljucen, u podesavanjima konekcije nisam ni pokusao da odradim edit S99rc.local datoteke, tako da ni tu nisam nista zeznuo, pokusao sam i da resetujem modem (izvucem i vratim USB), ponovo restartovao racunar ali opet nista, cini mi se da se konekcija izgubila, jer kada u terminalu otkicam komandu iconfig pppo opet nema nista, odnosno kreirani interfejs pppo ne postoji evo vidite:
zna li neko u cemu je fora ???
22. februar 2009. u 7:37 am #7607622. februar 2009. u 7:40 am #76077GoranSTX
Učesnikprvo, nije iconfig već ifconfig
drugo, nije pppo (o kao oblak) već ppp0 (kao nula)Čitanje sa razumevanjem i rešio si pola problema…
22. februar 2009. u 7:43 am #76078kosmi
UčesnikA ispred pon/poff isto treba nešto O0.
22. februar 2009. u 8:00 am #76079GoranSTX
UčesnikJel mogu ja da kažem??? jel mogu??? jel moguuuu??? 😀
22. februar 2009. u 8:38 am #76080kosmi
UčesnikMožeš Gorane, što da ne – ako hoćešO0
I kao što piše u uputstvu koje nisam ja pisao :D, možda je najbolje da izedituješ S99rc.local, znači otvoriš tu datoteku sa gedit text editorom pod sudo privilegijama:
[code]sudo gedit /etc/init.d/rc.local[/code]
dodaš na kraj te datoteke ovo (nemoj slučajno negde po sredini, nego na kraj!):
[code]modprobe br2684
br2684ctl -b -c 0 -a 8.35
ifconfig nas0 up[/code]tako će ti sve biti spremno i po restartu, gašanju računara, a samo ga pokrećeš sa:
[code]sudo pon dsl-neobee.net[/code]
a zaustavljaš sa:
[code]sudo poff dsl-neobee.net[/code]
Pa da se vidimo za koju godinu, da ti objasnim kako da prekompajliraš, setapuješ i
optimizuješ Xorg i zavisne biblioteke, svaki za sebe u HQ deb paketima O0.22. februar 2009. u 9:24 am #76081dukenukem_4d
Učesnik……
tako će ti sve biti spremno i po restartu, gašanju računara, a samo ga pokrećeš sa:[quote][s]sudo pon dsl-neobee.net[/s]
[code]sudo pon dsl-provider[/code]
a zaustavljaš sa:
[s]sudo poff dsl-neobee.net[/s]
[code]sudo poff dsl-provider[/code]
Pa da se vidimo za koju godinu, da ti objasnim kako da prekompajliraš, setapuješ i
optimizuješ Xorg i zavisne biblioteke, svaki za sebe u HQ deb paketima O0.
[/quote]Ako je pravljena konekcija pomocu sudo pppoeconf
mislim da on uvek postavlja ga ko dsl-provider ???22. februar 2009. u 9:56 am #76082kosmi
UčesnikŠta ga znam, možda je preimenovao :D. U stvari predpostavljam ostao mu je conf iz ubdsl-a, pa pppoeconf nije pravio dsl-provider.
19. mart 2009. u 10:23 pm #76083ddjxxi
UčesnikZeleo sam samo da se zahvalim svima na ovom forumu na pomoci sa porukama na ovu temu.
Uputstvo sa http://www.ubuntu-rs.org/wiki/Sagem_F%40st_na_Ubuntu_8.04_%28Hardy_Heron%29 (rucno podesavanje) mi je pomoglo, uz Kosmin deb paket i vashe komentare, da bez problema podesim modem Sagem E4 na Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex) amd64.
Hvala.
24. mart 2009. u 6:53 pm #76084ddjxxi
UčesnikPored rucnog podesavanja ADSL konekcije preko Sagem usb adsl modema, nije uspelo.
Uz pomoc UbuDSL paketa sam uspeo da ostvarim i dalje odrzim kvalitetnu Internet konekciju. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.