Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Podesavanje internet konekcije ADSL (usb) modem Sagem F@st 800
- This topic has 59 одговора, 9 гласова, and was last updated 15 years, 8 months раније by ddjxxi.
-
АуторЧланци
-
20. фебруар 2009. у 2:59 pm #76035janosh78Учесник
dial up modem je u windowsu prijavljen kao standard 33600 bps modem (com40) – hardware ID: MDMGEN336,
inace mashina je DELL GX270 optiplex a chipset je intelov I865G
to je sve shto sam uspeo saznati, ni everest mi ne daje vishe informacija
malopre sam zvao tehnicku podrsku neobee.net, i trazio da mi zamene ovaj usb modem sa ruterom, medjutim kazu da se ta varijanta doplacuje 4000din i da trenutno nemaju rutere, tako da ni tu nisam nishta uradio!
20. фебруар 2009. у 3:02 pm #76036janosh78Учесник😀 😀 😀
kosmi veruj mi i sada sam se nasmejao, stvarno neznam sta to znaci ali ako mislish da ce mi pomoci molim te uradi…. TO
20. фебруар 2009. у 3:41 pm #76037kosmiУчесникAjde postupno, evo deb paketa sa firmverom u prilogu (u stvari odzipuj ga prvo, unutra je deb- forum ne prihvata deb-ove :biggrin:), instaliraš taj paket dvoklikom, pa onda restartuj Ubuntu. Kad se ponovo podigne sistem idi na Applications>Accessories>Terminal i u tom terminalu iskopiraj ovo:
[code]lsmod | grep ueagle && dmesg | grep ueagle[/code]
Pa onda izlaz iz tih komandi iskopiraj ovde da vidimo dal je sve u redu.
20. фебруар 2009. у 3:50 pm #76038advocatus linuxiУчесникuputstvo za UBUdsl i sam file je za verziju 8.04, to nije podrzano u verziji 8.10, …
Ček, pa ovde (http://ubudsl.com/downloader.php?type=Ubuntu_Intrepid_i386) ima za 8.10 😮
ako neko zna voleo bih da mi objasni podesavanje dial up interneta na ubuntu 8.10 jer mi treba i to
Ajd’, da probam:
– Preuzmi ovu arhivu…
http://132.68.73.235/linmodems/packages/scanModem.gz– Otvori Terminal i uđi u folder (cd moj_folder, itd…) gde si snimio arhivu.
– Kucaj jednu za drugom komande…
gunzip scanModem.gz
chmod +x scanModem
sudo ./scanModem
(sad unesi šifru)– Biće kreiran folder Modem.
U njemu je fajl ModemData.txt koji bi mogao ovde da prikačiš ne bi li ga analizirali.MDMGEN336 (modem generic?) ništa ne govori, ovako bi našli čipset i znali šta dalje…
20. фебруар 2009. у 5:46 pm #76039kosmiУчесникSamo da kažem, ako pokušavaš da instaliraš ubudsl obriši onaj deb paket prvo, brisanje ide ovako:
[code]sudo dpkg -r ueagle4-data[/code]
20. фебруар 2009. у 6:34 pm #76040janosh78Учесникe ovako Kosmi nisam imao vremena za tvoj deb pa sam prvo probao sa UBUdsl za verziju 8.10 uspeo sve da konfigurishem ali opet nemogu da otvorim iz mozile ni jednu stranicu, work offline je odcekiran, a vide se 2 ubudsl aplet-a jer sam ja pokrenuo jos jednom da mi izbaci i ovaj levi help prozor, evo screernshot-a ako pomaze
sa deb-om cu probati kasnije pa vam se javljam
a mozda neko zna i kako ovo srediti, uglavnom u levom help prozoru kaze da DNS server treba podesiti ???
20. фебруар 2009. у 7:50 pm #76041advocatus linuxiУчесникAjd’ opet da vidimo:
uđi u Terminal, kucaj: cat /etc/resolv.conf
treba (za sada) da ti ispiše:[code]nameserver 208.67.222.222
nameserver 208.67.220.220
[/code]Ovo su podešavanja za openDNS. Probaj ubaciti NeoBee DNS vrednosti – kucaj:
sudo gedit /etc/resolv.conf
(opet stavi šifru)sada izmeni (i sačuvaj) fajl tako da stoji:
[code]nameserver 80.74.160.11
nameserver 80.74.160.35[/code]E sad, nisam siguran da li je dovoljno disconnect/connect ili još treba i restart da prihvati nove vrednosti.
/etc/init.d/network restartPostoje opcije za Eunet i sezampro. Trenutno si izabrao sezam, pa ako ovo ne prođe, promeni na Eunet i
pokušaj opet (ne znam koji je skript kompatibilan sa NeoBee-jem).21. фебруар 2009. у 12:56 am #76042janosh78Учесникevo mene opet i to josh uvek sa XP-a, sa skriptom scan modem nisam nista uradio jer mi je uputstvo nejasno sta ti znaci ono cd moj folder, treba mi postupak korak po korak, uspeo si samo da me zbunish
ubudsl sam probao i za eunet i za sezampro, u oba slucaja sam se konektovao ali nemogu iz mozile da otvorim ni jednu stranicu, promenio sam ono name server na druge vrednosti snimio, restartovao ubuntu i opet isto…
sa deb file-om takodje nisam nishta uradio, ustvari mozda i jesam a da to neznam, kada sam otkucao ono sve u terminalu dobio sam sledeci odgovor:
restartovao ubuntu i sta onda da radim, gde da kliknem da bi se konektovao ???
ljudi svaka vama cast ali ja sam ocajan pa nemogu da verujem da je podesavanje j…..g interneta toliki problem, sta da ocekujem od neceg komplikovanijeg, molim vas da mi pojasnite i ono sa scan modem…
21. фебруар 2009. у 1:02 am #76043janosh78Учесникadvocatus kada sam rekao da si uspeo da me zbunish mislio sam na ovo
Otvori Terminal i uđi u folder (cd moj_folder, itd…) gde si snimio arhivu.
za tebe je to mozda prosta recenica, ali ne ii za mene, shvatite da mi te komande sudo i ostalo u terminalu nishta nije jasno, ono sto mi kazete ja odradim kao robot, radim a nemam pojma sta radim!!!
21. фебруар 2009. у 1:59 am #76044janosh78Учесникponovo sam cackao SCAN MODEM neznam kako i shta sam uradio ali sam u desktop folderu dobio modemdata.txt i njegov sadrzaj kacim ovde, ali cisto sumnjam da sam odradio sta treba, prebacio sam ga u word dokument jer mi windows ne vidi onaj txt
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.