Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Podesavanje internet konekcije ADSL (usb) modem Sagem F@st 800
- This topic has 59 одговора, 9 гласова, and was last updated 15 years, 8 months раније by ddjxxi.
-
АуторЧланци
-
20. фебруар 2009. у 12:41 am #10787janosh78Учесник
molim vas za pomoc, u Windowsu koristim neobee.net ADSL preko usb modema Sagem F@st800 E4, modem nema mrezni konektor,
hteo sam da predjem na Linux Ubuntu, instalirao sam verziju 8.10, ali neznam kako se podesava internet konekcija preko gore navedenog modema, ustvari cak neznam ni da li linux vidi taj modem, da li mi trebaju drajveri, sta i kako se radi, molim nekog za detaljno uputstvo korak po korak jer sam totalni laik u koriscenju Linux-a
pre par dana sam imao verziju 8.04, i preko ubudsl aplet-a, sam konfigurisao konekciju ali iz mozile nisam mogao da otvorim ni jednu stranicu, protok je bio neverovatno mali, na drugim forumima su mi rekli da je to zato sto linux kao default konekciju vidi mreznu karticu, a ne moj usb modem i tu se prica zavrsila
nakon toga su mi rekli da instaliram verziju 8.10 i sve ce da radi, evo to sam uradio ali opet isto, a sada kad pokusam da instaliram ubudsl dobijam odgovor da verzija 8.10 nije podrzana,
molim vas za savet i neko detaljno uputstvo sta da radim kako bih mogao koristiti internet
hvala!
20. фебруар 2009. у 1:17 am #76026janosh78Учесникhttp://www.sagem.com/support/site/modele_fax.php?page=driver&prd=SAGEMF@st800/840&pays=uk
odavde sam skinuo Linux driver za taj modem barem tako pise, kada sam ga raspakovao to je gomila tekstualnih file-ova, sta se sa time radi ???
jos jedno pitanje, nemogu da otvorim ni jedan Divx, mp3, mp4 file niti dvd, kaze nema codec-e, moze li se to resiti i kako?
🙁
20. фебруар 2009. у 6:15 am #76027LINUSERУчесникProšetaj malo po ovom forumu:
http://www.linuxo.org/component/option,com_smf/Itemid,82/action,search2/ (adsl modem)
,ili nabavi ADSL ruter.Što se tiče kodeka, za početak:
20. фебруар 2009. у 7:41 am #76028kosmiУчесникhttp://www.ubuntu-rs.org/wiki/Sagem_F%40st_na_Ubuntu_8.04_%28Hardy_Heron%29
Jesi li radio po ovom uputstvu? Probaj ručnu instalaciju, ako ubudsl ne radi.
20. фебруар 2009. у 1:23 pm #76029janosh78Учесникvi me izgleda niste razumeli, molim vas nemojte me prebacivati na druge teme i forume jer sam vecinu pregledao a kao sto rekoh ovo mi je prvi susret sa linuxom i nemam pojma sta su oni kodovi (sudo) i ostali tekst, sta se sa time radi, dajete mi uputstva kao da ja koristim ovj OS vec neko vreme, NE OVO MI JE PRVI PUT U ZIVOTU, ukupno na linuxu imam staza 5 dana, pa vas molim za razumevanje,
bilo koji update ili ipgrade, da pokrenem salje me na internet koji nemogu da podesim i sve se vrti u krug,
uputstvo za UBUdsl i sam file je za verziju 8.04, to nije podrzano u verziji 8.10, pesaka da odradim instalaciju iskren da budem neznam,
u temi, SAGEM ADSL MODEM, na ovom forumu, covek je izgleda imao slican problem i resio ga, sve sam procitao vise puta ali mi nishta nije jasno, tu su komentare davali svi koji dobro poznaju problematiku tako da detaljnog uputstva i nema, a za mene su to spanska sela…
ako neko zna voleo bih da mi objasni podesavanje dial up interneta na ubuntu 8.10 jer mi treba i to
hvala na razumevanju i pomozite molim vas!
20. фебруар 2009. у 1:41 pm #76030Жарко МихајловићУчесникУ ком граду живиш? Најбоље да неко од форумаша ако живи у истом граду лепо дође до тебе на сок и колаче (или ракијицу!), па да ти подеси.
Стварно, треба имати разумевања, човек 5 дана ради са Линуксом, а ми га овде збуњујемо…
20. фебруар 2009. у 1:47 pm #76031janosh78Учесникja sam iz Rume, sok i kafa nisu problem samo ako ima raspolozenih,
muka mi je vishe od windowsa, virusa i antivirusa i ostalih gluposti, gde god to da spomenem svi kazu Linux Ubuntu ili Mint, ajde ja reshio da probam Ubuntu ali kao sto vidite shkripi…
20. фебруар 2009. у 2:12 pm #76032janosh78Учесникposetio sam sajt Ubuntu geek sa codec-ima, i tamo je gomila onih tekstualnih kodova mozete li mi reci sta se sa tim radi ili ce mi opet traziti internet,
ufffff ponekad neznam ni shta treba ili kako treba da pitam…
ispravite me ako gresim, treba da udjem u terminal i tamo neshto kucam, zar ne?
20. фебруар 2009. у 2:16 pm #76033na12Учесникostavi za sada codec-e dok ne namestis internet,posle ces ih lako instalirati pomocu synaptic-a,nego reci koji dial up modem imas da vidimo kako to da namestimo.
20. фебруар 2009. у 2:40 pm #76034kosmiУчесникPošto vidim da ti teško ide mkdir i cp :biggrin:(smejaćeš se i ti jednom ovome), ja jedino da ti napravim deb za ueagle4, ako hoćeš?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.