Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Podesavanje internet konekcije ADSL (usb) modem Sagem F@st 800
- This topic has 59 одговора, 9 гласова, and was last updated 15 years, 9 months раније by ddjxxi.
-
АуторЧланци
-
21. фебруар 2009. у 3:13 pm #76055janosh78Учесник21. фебруар 2009. у 3:22 pm #76056janosh78Учесник
evo gledam vec 15 min i ne vidim razliku, pa radio sam kopiranje tvog teksta, ako znas u cemu je razlika reci mi….
21. фебруар 2009. у 3:26 pm #76057kosmiУчесникMa znam ja u čemu je razlika, nego bi bilo bolje da ti vidiš :o, ajd ovako da skratimo:
[code]sudo rm -rf /etc/resolv.conf && /usr/bin/ubudsl –set-opendns[/code]
A kakav je to dial-up modem, da nije možda i on na usb?
21. фебруар 2009. у 3:56 pm #76058janosh78Учесник21. фебруар 2009. у 4:31 pm #76059kosmiУчесникNe, ne treba taj firmver – obriši ga, pošto je on već u ubudsl-u (ničemu ne služi, a može da smeta). Taj deb paket sa firverom što sam ti dao ti služi ako ne koristiš ubudsl).
Ajd probaj samo ovako:
[code]sudo /usr/bin/ubudsl –set-opendns[/code]Ako ponovo ne prođe, otkucaj ovo, pa daj da vidimo izlaz:
[code]ls -l /usr/bin/ubudsl[/code]21. фебруар 2009. у 7:01 pm #76060advocatus linuxiУчесникadvocatus neka dial up modem saceka malo prvo ovo da resim sa ADSL-om, napravio sam onaj log file kao sto si trazio ali sam ga morao prebaciti u zip jer onaj format nece upload-uje
Pogledah i uporedih sa svojim logom – jedina bitna razlika je da kod mene eksplicitno ispisuje PPPOE pretragu Access-Concentratora i “Connected to bla:bla:bla:bla via interface nas0” (ovo da čitaju upućeniji) – inače sve ostalo izgleda očekivano i pristojno… ???
– Dialup:
I ovde se moje savetodavne mogućnosti sužavaju – ajd’ vidi u Windowsu šta piše za taj modem:Device Manager > Modems > + > Modem (šta piše tu) > Dvoklik
Jezičak Diagnostics – šta piše…
Jezičak Driver Details – šta piše…
Query Modem – šta piše… (ATI ovo, ATI ono)21. фебруар 2009. у 7:16 pm #76061janosh78Учесникkosmi to je jedno od pitanja koje sam hteo da postavim, kako se ovde(u linuxu) brise nesto sto je instalirano, posle sveze instalacije linux-a, od sinoc nisam koristio tvoj deb file vec onaj ubudsl za 8.10 a firmware za ovaj adsl modem sam nasao u postu koji je dao lineuser sa sajta ubuntu rs, treba li da obrisem sve ovo i kako pa da koristim tvoj deb file, dobijem odgovore od vise ljudi u isto vreme da ne dodje do nesporazuma…
21. фебруар 2009. у 7:41 pm #76062kosmiУчесникIma više načina, za prosto brisanje pojedinačnih paketa ide:
[code]sudo dpkg -r naziv_paketa[/code]npr. za onaj deb
[code]sudo dpkg -r ueagle4-data[/code]da obrišeš ubudsl bolje bi bilo da to uradiš sa –purge:
[code]sudo dpkg -P ubudsl[/code]21. фебруар 2009. у 7:49 pm #76063janosh78Учесникok idem sada da obrisem taj ubudsl, pa instaliram tvoj deb file i sta onda?
21. фебруар 2009. у 8:01 pm #76064janosh78Учесник -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.