Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Piraterija 74%
- This topic has 88 одговора, 23 гласа, and was last updated 14 years, 6 months раније by zokypoky.
-
АуторЧланци
-
14. јануар 2010. у 12:01 am #82288zokypokyУчесник
Ne sviđa mi se naziv partije Ljubo!
Dal` ovo ima neke veze sa Džonijem Depom koji sa Kustom uživa u Drvengradu?
14. јануар 2010. у 2:39 am #82289dukenukem_4dУчесникчовек би очекивао после толкооооооооооо развоја да бар може диск да моунтује uvek или звук да имаш основни , али јок 😡
оni intelovi девелопери за 1 посто перформанси нетњорка , укључујући и линуса спремни
су и душу да продаду , уклоне тотално нх флаг, отворе сигурносне рупе14. јануар 2010. у 9:43 am #82290АнонимниГостRe zokypoky
Ima li veze sa Džonijem Depom ili somalijskim piratima – that’s the bloody question meine Damen und Herren!
14. јануар 2010. у 9:52 am #82291zokypokyУчесникAko je piratska partija napravljena u Srbiji, Džoni (čuveni pirat sa Kariba- ne somalijski) je garant tu da turi svoj palac na listu (u to vreme pirati su bili nepismeni).
A ako je turio palac na listu garant će da snimaju “Pirati sa kariba IV”, ili možda “Pirati sa kariba III -drugi izborni krug”.
Nezam kakav će film da bide, al` ima da ih pokokamo sve…11. фебруар 2010. у 11:40 am #82292zokypokyУчесникŠta sam rek`o, šta sam rek`o!
Sad će da ih kontrolišu!
http://www.pcpress.info/info/poreska-uprava-pojacana-kontrola-u-firmama/11. фебруар 2010. у 11:47 am #82293DrLove73УчесникHmmmm, bice jos posla za mene. Sada cu moci lakse da izforsiram ove sto jos nisu legalni da se legalizuju pa da ih mozda nagovorim odmah i na neko mesecno odrzavanje…. >:D $$$$$
Bas sam zlocest…
11. фебруар 2010. у 1:55 pm #82294kosmiУчесникŠta sam rek`o, šta sam rek`o!
Sad će da ih kontrolišu!
http://www.pcpress.info/info/poreska-uprava-pojacana-kontrola-u-firmama/Jel ovo poreska uprava ili poreska mafija, pitanje je sad ::)?
Pa kad vide linux negde, polako će početi da se pozivaju i na kršenje patenata, jerbo i zbog toga neće biti više stranih ulaganja >:(…
Novih razloga za ovakvo dirigovano/sukcesivno jebuckanje naroda nikad dosta :police:. Svega toga ne bi ni bilo da je Pera uopšte ima(o) gde da ode :(.
A ovaj slogan “Be sure it’s legal” za mene znači samo jedno – buduće dokazivanje nevinosti nasuprot M$ advokata.
Dole softverski patenti!
Dole M$!
Ali prvenstveno dole dimkovićizam! Ako niste znali, oni su u stvari ti pravi stožeri svakodnevnog zagrobljavanja ovog naroda!
11. фебруар 2010. у 2:43 pm #82295MoneoУчесникStigao je drugar Kosmi da nam objasni neke stvari
Treba da se preselis u Laos ili Severnu Koreju-tamo ces imati dosta vise uspeha u svojim marksistickim agitacijama O011. фебруар 2010. у 3:22 pm #82296dukenukem_4dУчесникu principu micosft neće da propadne ako je kod nas 60% do 100% piratski SW… 😎
a neće ni linus & co da propadnu ako ne probratimo 85% populacije u drugu veru… ???
tako da… o p u s t i t e se i u ž i v k a j t e … O0http://www.prisonexp.org/
:angel:to pokušavam da kažem na tim laptopima od poreskih je cp6linux2009 😎
i retko ko zna an tome da radi svima je kući piratski lol 😀 😀11. фебруар 2010. у 6:12 pm #82297DrLove73УчесникRazlog zasto poreska policija vrsi kontrolu je “ne placanje poreza na ilegalne programe”.
A ako cemo pravo, ako koristis neciji program za posao, to jest zaradu, za koji ti trazi da mu platis a ti neces, to jeste prakticno kradja, i to treba sankcionisati. Da se ne lazemo, pitajte zokypoky-ja da li bi tolerisao da neko koristi njegov program za dzabe ili bi pokrenuo tuzbu (ili neku drugu meru).
Ono sto nije u redu je na koji nacin je mikrosoft ostvario monopol, ili jos gore sto isporucuju operativni sistem pun bezbednosnih rupa. A to sto je vecina ljudi ovce i sto ne mare za licence i placanje nije mikrosoftova krivica vec to pocinje jos od 1982-1988, kada je poceo prvi uvoz racunara na crno i u delovima, i od kada su se pojavili prvi pirati (originalno su to bili ljudi koji su kopirali kasete i diskete sa programima i prodavali ih.
Kvalitet OS-a se moze opravdati pritiskom velikih proizvodjaca, a i samih kupaca software-a da se po svaku cenu podrze stari programi i da se uklone bezbednosne mere. U kernel u Windows NT platformi su ugradjene jace mere nego tada u unix i linux ali ih je MS iskljucio zato sto su se svi pobunili da im stari programi ne radi i malo ljudi je htelo da ih primenjuje, posebno programei. Primer je pokusaj da Windows 2000 ne podrzava win98 programe, ali je MS na kraju popustio u sledecem SP-u.
Zato su po meni najkrivlji kupci i proizvodjaci drugog software-a za trenutno stanje sa OS-om. Prljava igra je nesto sasvim drugo, ali i tu mora postojati red. Ako ces da zaradjujes sa necijim programom, plati mu. Cak i likovi koji crackuju igrice dole napisu “ako vam se igra svidja, kupite je, i tako podrzite autore”.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.