Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › opensuse 11.0
- This topic has 83 одговора, 26 гласова, and was last updated 16 years, 2 months раније by nvukicevic.
-
АуторЧланци
-
31. мај 2008. у 9:51 pm #69205DanilocУчесник
sacekaj final relase, ima da razvaljuje 100%!!!
1. јун 2008. у 3:03 pm #69206cvaleУчесникajde sacekacu finalnu verziju pa idem na upgrade, a koliko sam video na open suse,
samo u toku boota sa dvd-a odaberem umesto new install , upgrade i sljakam dalje?
Znam da podatke iz Home nece da mi dira ali sta c se desiti sa raznim podesavanjima(recimo emulirao sam office 2003 i jos ponesto), i uzgred radi se o multi boot masini iz gruba ide winxp i suse 10.2? :-1. јун 2008. у 7:16 pm #69207DanilocУчесникKao sto sam vec rekao, ja najvise preferiram cistu instalaciju, formatiranje diska i onda install. Naravno mozes da uradis i upgrade, imaces ponudjenu tu opciju kada ubacis openSuse 11.0 u tvoj cd uredjaj.
5. јун 2008. у 6:01 pm #69208jbobanУчесникZašto bi radio formatiranje svaki put kad izadje nova verzija? To je lako kad se neko igra sa Linux-om, ali ako se ozbiljno koristi, ima puno instalacija, podešenih aplikacija, ne smem ni da pomislim na to… Kod mene, mislim da SuSE radi još od verzije 9.0 sa upgrade-ima sve do trenutne verzije 10.3, uskoro 11.0.
5. јун 2008. у 8:03 pm #69209Жарко МихајловићУчесникЈа сам урадио тест: прво сам ажурирао, радио неколико дана, а потом сам урадио чисту инсталацију. Разлика је била приметна у брзини система када се дигне графичко окружење. Од тада увек радим чисту инсталацију. Е сад, да л он нешто није био ажурирао, или шта већ… углавном, био је бржи са чистом инсталацијом.
5. јун 2008. у 8:09 pm #69210cvaleУчесник@zvezdan:@jboban:@danilovic
Hvala svima momci e sad tek neznam dal da azuriram , jel da furam cistu instalaciju (mada mislim da cu posle toga da se zezam sa silnim podesavanjima (samba, grafika,multimedija, smart pakage repozitoriji,itd. i sl.).
Zbunjen 😮
5. јун 2008. у 8:45 pm #69211DanilocУчесникNemoj da budes zbunjen, to uopste nije zdravo za mozak. Uradi cistu instalaciju, neces se pokajati, sve ostalo je automatizovano.
5. јун 2008. у 11:27 pm #69212Жарко МихајловићУчесникЕво како ћемо да решимо: одговори на следећа два питања:
На скали од 1 до 5, заокружи оно што те највише описује (1 – ни мало као ја, 2 – мало као ја, 3 – хм, 4 – доста као ја, 5 – ЈА)
– Ја сам корисник коме је битна свака кап перформансе коју цеди из своје машине: 1 2 3 4 5
– Смара ме да увек изнова инсталирам додатне пакете када изађе нова опенСУЗЕ верзија: 1 2 3 4 5
Пошто си лепо заокружио одговоре на овом нашем „тесту“, знаћеш шта ти је чинити (сем ако ниси заокружио исту бројку >:D).
6. јун 2008. у 7:42 am #69213DanilocУчесникZa tebe decko definitivno nije Linux, koristi Windows i pevaj 🙂 …
6. јун 2008. у 11:25 am #69214jbobanУчесник[b]Разлика је била приметна[/b] у брзини система када се дигне графичко окружење.
Možda nisi instalirao drajver za grafiku sa 3D ubrzivačkim funkcijama?
углавном, био је бржи са чистом инсталацијом.
Nijedna instalacija nije više “čista” posle nekg vremena, tj. kad se stanje vrati na potrebno, instaliraju potrebni programi i sl.
Razlika izmedju “čiste” i “nečiste”, “prazne” i “napunjene” instalacije je možda u nekoliko servisa i odredjenom prostoru na disku. Sve drugo je isto, kernel, moduli, drajveri, programi… -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.