Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › opensuse 11.0
- This topic has 83 odgovora, 26 glasova, and was last updated 17 years, 5 months ranije by
nvukicevic.
-
AutorČlanci
-
31. maj 2008. u 9:51 pm #69205
Daniloc
Učesniksacekaj final relase, ima da razvaljuje 100%!!!
1. jun 2008. u 3:03 pm #69206cvale
Učesnikajde sacekacu finalnu verziju pa idem na upgrade, a koliko sam video na open suse,
samo u toku boota sa dvd-a odaberem umesto new install , upgrade i sljakam dalje?
Znam da podatke iz Home nece da mi dira ali sta c se desiti sa raznim podesavanjima(recimo emulirao sam office 2003 i jos ponesto), i uzgred radi se o multi boot masini iz gruba ide winxp i suse 10.2? :-1. jun 2008. u 7:16 pm #69207Daniloc
UčesnikKao sto sam vec rekao, ja najvise preferiram cistu instalaciju, formatiranje diska i onda install. Naravno mozes da uradis i upgrade, imaces ponudjenu tu opciju kada ubacis openSuse 11.0 u tvoj cd uredjaj.
5. jun 2008. u 6:01 pm #69208jboban
UčesnikZašto bi radio formatiranje svaki put kad izadje nova verzija? To je lako kad se neko igra sa Linux-om, ali ako se ozbiljno koristi, ima puno instalacija, podešenih aplikacija, ne smem ni da pomislim na to… Kod mene, mislim da SuSE radi još od verzije 9.0 sa upgrade-ima sve do trenutne verzije 10.3, uskoro 11.0.
5. jun 2008. u 8:03 pm #69209Žarko Mihajlović
UčesnikJa sam uradio test: prvo sam ažurirao, radio nekoliko dana, a potom sam uradio čistu instalaciju. Razlika je bila primetna u brzini sistema kada se digne grafičko okruženje. Od tada uvek radim čistu instalaciju. E sad, da l on nešto nije bio ažurirao, ili šta već… uglavnom, bio je brži sa čistom instalacijom.
5. jun 2008. u 8:09 pm #69210cvale
Učesnik@zvezdan:@jboban:@danilovic
Hvala svima momci e sad tek neznam dal da azuriram , jel da furam cistu instalaciju (mada mislim da cu posle toga da se zezam sa silnim podesavanjima (samba, grafika,multimedija, smart pakage repozitoriji,itd. i sl.).
Zbunjen 😮
5. jun 2008. u 8:45 pm #69211Daniloc
UčesnikNemoj da budes zbunjen, to uopste nije zdravo za mozak. Uradi cistu instalaciju, neces se pokajati, sve ostalo je automatizovano.
5. jun 2008. u 11:27 pm #69212Žarko Mihajlović
UčesnikEvo kako ćemo da rešimo: odgovori na sledeća dva pitanja:
Na skali od 1 do 5, zaokruži ono što te najviše opisuje (1 – ni malo kao ja, 2 – malo kao ja, 3 – hm, 4 – dosta kao ja, 5 – JA)
– Ja sam korisnik kome je bitna svaka kap performanse koju cedi iz svoje mašine: 1 2 3 4 5
– Smara me da uvek iznova instaliram dodatne pakete kada izađe nova openSUZE verzija: 1 2 3 4 5
Pošto si lepo zaokružio odgovore na ovom našem „testu“, znaćeš šta ti je činiti (sem ako nisi zaokružio istu brojku >:D).
6. jun 2008. u 7:42 am #69213Daniloc
UčesnikZa tebe decko definitivno nije Linux, koristi Windows i pevaj 🙂 …
6. jun 2008. u 11:25 am #69214jboban
Učesnik[b]Razlika je bila primetna[/b] u brzini sistema kada se digne grafičko okruženje.
Možda nisi instalirao drajver za grafiku sa 3D ubrzivačkim funkcijama?
uglavnom, bio je brži sa čistom instalacijom.
Nijedna instalacija nije više “čista” posle nekg vremena, tj. kad se stanje vrati na potrebno, instaliraju potrebni programi i sl.
Razlika izmedju “čiste” i “nečiste”, “prazne” i “napunjene” instalacije je možda u nekoliko servisa i odredjenom prostoru na disku. Sve drugo je isto, kernel, moduli, drajveri, programi… -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.