Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › opensuse 11.0
- This topic has 83 одговора, 26 гласова, and was last updated 16 years, 1 months раније by nvukicevic.
-
АуторЧланци
-
29. јун 2008. у 3:13 pm #69255foxbunnyУчесник
E, stavio sam juce openSUSE 11, i jutros do 5 sam se ____ sa Atheros AR5007eg wifi karticom. Sve osim toga radi perfektno. Znaci, zaista najbolji mainstream distro koji je do sada izasao, sto se mene tice.
U startu sam izbegao KDE4, posto je zvanicna prica da do 4.1 nece biti upotrebljiv u smislu KDE3. Tako da sam stavio trojku i lepo radi.
Inace, to za wifi je skroz bizarno, posto jedan od developera, koji radi kljucnu komponentu, ath_hal, zapravo koristi openSUSE. Ali eto. Sta cete.
Sad sam reinstalirao Arch i sve super radi, tako da… openSUSE, vidimo se kad izadje 12.0. 🙂
29. јун 2008. у 4:41 pm #69256Жарко МихајловићУчесникНиси могао да компилираш драјвер за WiFi?
29. јун 2008. у 8:56 pm #69257foxbunnyУчесникPa nisu radili. Ima neki problem sa ucitavanjem modula bilo kompajliranih, bilo u obliku RPMa. Mozda je samo do moje masine, mozda i nije, ali u svakom slucaju te stvari bih radio i na Archu (tacnije, vise na Archu ne radim to, posto imam paket u AURu). I tako. Jednostavnije mi je ovako… za sada.
Verovatno ce openSUSE biti ok, a ja cu rado preci na njega ako ovako nastave. Kapiram da ce novi madwifi koji podrzava moju wifi kartu izaci vrlo uskoro… Za sada moram da brinem o tome da imam funkcionalnu masinu za posao.
1. јул 2008. у 5:11 pm #69258MoneoУчесникEvo turih i ja da izvinete SUSE 11 na Virtual Box 😀
Za prvih par sati testiranja imam samo reci hvale:-novi installer je sjajan i vizuelno dopadljiv a pojednostavljen je pozitivnom smislu-za svaku pohvalu
-brzina instaliranja je primetno veca nego kod 10.3 (ja obicno biram KDE desktop default ponudjenu grupu) i za nekih pola sata je install gotov ^-^
-izbaceno je konacno dosadno prekonfigurisanje hardvera putem Yasta pre prvog boot-a i sada se sve odradjuje automatski sto je za pohvalu
-ja sam izabrao KDE 3 i koliko vidim sve radi odlicno-a imam utisak i da je nesto brze nego 10.3,nisam imao nikavih problema sa loginom koji se pominje gore ::)
-sav emulirani hardver virtuelne masine uredno prepoznat-radi zvuk,mreza,mount optickih uredjaja….
Imao sam jedino problema sa rezolucijom-bila je 800×600,ali to sam sredio kada sam instalirao guest additions na virtuelnu masinu i tako sto sam malo modifikovao xorg.conf i koristio Yast-i sljaka fino
Kontam da sa nekom boljom grafikom van virtuelne masine sve ide bez ovih problema O0Jedina mana ili bug koju sam zasada uocio je bila to da nisam imao mreze kada sam za eth0 iskljucio IPV6 i promenio hostname-mada pisalo je da treba reboot da bi se izmene aktivirale ^-^
Takodje Yast mi se jednom ugasio kada sam instalirao update za FF i kliknuo na accept(ovo je znalo da se desava i na SUSE 10.3 ;))Za sada-prilicno pozitivan utisak 🙂
P.S. Koliko ja kontam dobar deo gluposti izaziva KDE 4-videh na netu komentare da je kada se koristi KDE 3 i Gnome broj problema minoran
Sto se mene tice-za sada mi ne pada na pamet da koristim 4-orku ^-^1. јул 2008. у 11:04 pm #69259Жарко МихајловићУчесникСлажем се за КДЕ4 – још то треба да се крчка. Надамо се да ће 4.1 ускоро, те да ће бити по броју могућности у рангу са серијом 3.5. Живи били па видели.
3. јул 2008. у 7:05 am #69260АнонимниГостEvo i ja, konacno, nabacih ( doduse na HD ) taj famozni SuSe 11.0! Namerno sam odabrao novi KDE4 da mu lovim greske…. Za sada malo toga ulovljeno ( beli ekran pri gasenju, oko 5 sec ). Za kratko vreme, od sinoc, mrsavo! Prvo sam sredio Skype – web kamera, neocekivano, proradila ( QuickCam GO ), I ostala multimedija ( video, audio ), uz naknadno downloadovanje kodeka, OK….Sto rekose prethodnici, dodatno je brzi od svojih prethodnika ( poceo sam prethodnike da menjam po padezima )…. Naravno, sto je pohvalno, sve particije i tvrde diskove stavio na izvolte!
Dakle, za sada O0P.S. Ima jedna sitnica ( sto mozda i nije lose ), GRUB ne moze da digne Vistu ( doticna nije vise ni potrebna s obzirom da sada Skype odradjuje i video…. ) >:D
3. јул 2008. у 10:06 pm #69261djvujkeУчесникne znam….meni suse 11 sa kde4 nije stabilan…
nije za svakodnevni rad..mnogo tu nerviranja ima…
ksudoku odma pada…a bez njega ko blesav
mislim da kde4 nije jos zreo…kde3 je ipak moj izbor4. јул 2008. у 9:31 pm #69262bobzillaУчесникne znam….meni suse 11 sa kde4 nije stabilan…
nije za svakodnevni rad..mnogo tu nerviranja ima…
ksudoku odma pada…a bez njega ko blesav
mislim da kde4 nije jos zreo…kde3 je ipak moj izborKDE 4.0 je “technology preview” verzija, ne gotov proizvod. Ja bih preporučio čekanje neke od narednih verzija. Na mom kompu se trenutno nalazi poslednja 3.5.x verzija. KDE 4 će ipak malo da sačeka.
7. јул 2008. у 6:44 am #69263АнонимниГостDa li je ovo skopcano sa novom ver. KDe 4.0.4 ili nema veze: k3b prijavljuje gresku prilikom narezivanja iso na DVD dok Brasero ( iako jednostavniji ) to odradi OK….
7. јул 2008. у 9:27 am #69264nvukicevicУчесникOpenSUSE 11.0 ima k3b 1.0.4, pa to nema veze sa KDE4. Koja greška je u pitanju?
K3b 1.0.4 je imao problem sa verifikacijom narezanih diskova, taj problem je ispravljen u verziji 1.0.5 koja se nalazi u Packaman i KDE backports repozitorijumima. Drugo rešenje je uključivanje opcije Do not eject medium after write process (Advanced opcije u settings-u).
Drugi uzrok bi mogla da bude metoda narezivanja, za ISO slike treba koristiti DAO.Nemanja Vukićević
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.