Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › opensuse 11.0
- This topic has 83 odgovora, 26 glasova, and was last updated 18 years, 1 month ranije by
nvukicevic.
-
AutorČlanci
-
25. jun 2008. u 11:05 am #69245
Anonimni
GostNisam probao jedanaesticu, ali moram da kažem da mi se ne sviđa u kom smeru je krenuo KDE 4. Previše je sve uprošćeno, nekako mi nedostaje mnoštvo opcija koje je imala trojka, ali valjda ću se privići kad budem počeo da ga koristim u svakodnevnom radu… :-
25. jun 2008. u 11:10 am #69246Žarko Mihajlović
UčesnikS obzirom da su dobar deo koda u KDE 4 pisali od nule, ne mogu da idu od složenog ka prostvom već samo od prostog ka složenom. Kako budu radili, tako će biti sve više i više lepih opcija, finih podešavanja, štelovanja kako smo navikli u KDE 3. Tako je bar obećano.
25. jun 2008. u 12:58 pm #69247crveni1
UčesnikKDE 4 ni neće zapeti (doduše moje iskustvo na njemu je 2 dana). Recimo bugovi su tipa, instaliram program i pored toga što sam refreshovao glavni meni i sačuvao ga sa novim podmenijima, tek posle restarta bi registrovao promenu. Ili recimo, prevučem ikonicu na desktop, dok ne dobije svoj “pravi oblik” stoji prazno parče papira, a to ume da potraje. Ili npr, downloadovao sam nešto sa neta i hajde da ga sačuvam na desktop, kada njega nigde… Dakle sve nešto tog tipa. Ništa specijalno, ali blago iritira.
25. jun 2008. u 1:25 pm #69248Žarko Mihajlović
Učesnik26. jun 2008. u 2:51 pm #69249pingo
UčesnikEvo i nekih mojih opažanja
Skinuo 64bit verziju i instalirao kde4. Zvuk proradio iz prve, prepoznao je grafičku i sve ostalo … Međutim, kad sam bocnuo flešku u komp. nista se nije dogodilo, t.j. nisam mogao nikako da je otvorim. Ajd rekoh možda nešto do fleške, bocnem drugu pa treću i opet isto. Neće da otvori pa neće. Uzmem reinstaliram ali sada stavim kde3. I uspelo, ladno otvara sve fleške. Problema oko logovanja nemam ni na 4 ni na 3. Takođe nemam problema ni oko postavljanja rezolucije i osvežavanja.
Eto toliko za sada od mene.26. jun 2008. u 4:57 pm #69250crveni1
UčesnikMeni je radila fleshka iz prve. 😉 Pogledaj dole desno imaš neki automounter, kada klikneš na njega tu ti se pojavi flash i onda samo klikni na flash i mountovan je (bar je tako bilo kod mene) >:D
27. jun 2008. u 11:34 am #69251Barone
Učesnik27. jun 2008. u 12:42 pm #69252Žarko Mihajlović
UčesnikPre mi liči na neku grešku u kucanju (taj tekst pišu ljudi ;)).
28. jun 2008. u 9:30 pm #69253pingo
UčesnikEvo i dopune zapažanja na KDE4….
Ne prepoznaje mi miša kad je konektovan preko USB-a (A4 tech X5).
I dalje stoji problem sa fleškom (automounter ih ne prepoznaje), ne mogu da ih otvorim ni u konqueroru, ni u krusaderu. ALI kad otvorim dolphin file manager on je prepozna i otvara, a posle njega i konqueror i krusader i automounter :- . Prilikom odjavljivanja pojavi mi se beo ekran na 5 sekundi i posle toga se vrati u normalu.29. jun 2008. u 12:04 am #69254Žarko Mihajlović
UčesnikPa dobro, stoji da KDE u verziji 4.0.4 koji dolazi uz sistem nije funkcionalan, sami ljudi priznaju. Ali što morate da ga koristite?
Evo mojih iskustava:
Prvi utisci su fenomenalni. Sve ono što nije radilo lepo u 10.3, sada radi. Fleš plejer 9 je instaliran podrazumevano, Java je najsvežija, ALSA drajveri su lepo podešeni tako da sada nema problema sa zvukom na pojedinim muzičkim karticama… Sistem je primetno brži, naročito baratanje paketima (instalacija sistema i instalacija programa kroz Jast2).
KDE trojka radi brže nego do sada (u okviru ove distribucije koja je važila za jednu od sporijih; sada to nije slučaj – Yast leti!). KDE4 je još brži od KDE “trojke”, ali nije još uvek ispeglan (KDE 4.0.4) pa ga ne koristim kao podrazumevano okruženje, čekam 4.1.
I za kraj, evo vam zvanični omoti za disk, i štampa na disku:
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.