Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › off topic/2-zašto baš linux???
- This topic has 103 одговора, 22 гласа, and was last updated 20 years, 7 months раније by sKELEton.
-
АуторЧланци
-
14. јануар 2004. у 11:04 pm #15588popeyeГлавни мајстор
Vidis, da ne duzim puno, nijedan vid nije pogodan za obrazovne ustanove jer je to softver koji ima tzv. “rep”, odnosno obavezuje studenta da ga ubuduce koristi po propisanim uslovima i time ogranicava primenu stecenog znanja.
Zbog toga se na americkim univerzitetima koristi softver pod BSD licencom.
15. јануар 2004. у 12:31 am #15589ZeKoУчесникUpotpunosti se slažem!
15. јануар 2004. у 12:43 am #15590popeyeГлавни мајсторMada me cudi da se Matematicki (ranije poznat kao prvi “Linux” fakultet na BU) fakultet odlucio na takav korak… Ajde FON ili fizicki (ciji server Rudjer je inace najozloglaseniji rasadnik virusa – nijedan ga ne masi)…
15. јануар 2004. у 1:05 am #15591ZeKoУчесникPa kažem ti par likova se pali na win, bilo je tu još nekih intrigica ali nepriča se mnogo…
Ja sam došao na matematički zbog priča o linuxu, ali npr u svojoj grupi jedini aktivno radim na linux-u, dok me većina posmatra kao manijaka i budalu!!
Nas niko nije pitao da li će se ovo desiti ili neće neko je verovatno sa katedre to iscimao, ako je uopšte sa naše katedre…
Krkaju nam win a nama linuxašima nemogu da prijušte ni rad pod linuxom dok smo na faksu nego prvo u win pa tek u linux preko x-wina…Bruka…Ja još kada se ponudim da sam sredima jednu labaratoriju da ima dual boot kažu da je frka sa mestom na diskovima a svaka makina ima slobodnih 10GB…
Zato sada lepo učim pa ću i ja jednog dana postati admin na faksu(ako bog da) pa ću se truditi da vratim zvanje faksu kakvo je nekada bilo, a doćiće i Jelić pa će da mi pomogne… 😉15. јануар 2004. у 4:13 pm #15592salacУчесникZnaci li to da imas nekih informacija o njihovoj strucnosti koje ne delis sa nama? 😀
Resenje svakog problema podrazumeva reinstalaciju 🙂
Hmmmmm u stvari imaju pravo 😉15. јануар 2004. у 4:59 pm #15593ZeKoУчесникMisliš na deinstalaciju… 😆
15. јануар 2004. у 5:08 pm #15594popeyeГлавни мајстор[quote=”popeye”]Znaci li to da imas nekih informacija o njihovoj strucnosti koje ne delis sa nama? 😀
Resenje svakog problema podrazumeva reinstalaciju 🙂
Hmmmmm u stvari imaju pravo :wink:[/quote]To se ne moze zvati podrskom. Da li si ih zvao zbog kucnog racunara ili nekog servera? Ako su za server dali takav odgovor, to je katastrofa.
U principu, ako lokalno odeljenje ne moze da resi neki problem, oni zovu regionalni centar (npr. meni je problem na Informix bazi resavao tim iz Londona, jer lokalni i regionalni timovi nisu mogli).
16. јануар 2004. у 7:47 am #15595salacУчесникZvali smo kad je kod jednog od klijenata prso exchange server i nestala ona njegova M particija. Ljudi su se uhvatili za glavu kad su culi da je potrebna reinstalacija – da ne duzim, posle 5-casovne borbe (usput i sam w2k server je zveknuo) i intenzivnog koriscenja butabilnih linux CD-ova za oporavak sistema, sve je dovedeno u red. Sad samo cekam da se to jos jednom desi i ne gine im prelazak na qmail 🙂
16. јануар 2004. у 7:50 am #15596salacУчесникMisliš na deinstalaciju… 😆
Deinstalacija + lustracija + kastracija 😆
16. јануар 2004. у 7:53 am #15597salacУчесникMada me cudi da se Matematicki (ranije poznat kao prvi “Linux” fakultet na BU) fakultet odlucio na takav korak… Ajde FON ili fizicki (ciji server Rudjer je inace najozloglaseniji rasadnik virusa – nijedan ga ne masi)…
Ode Chupko u Verat i ostavi mat. fax na milost i nemilost 🙂
Jao kad se samo setim OS/2 u njihovom rac. centru…..ludilo -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.