Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › off topic/2-zašto baš linux???
- This topic has 103 одговора, 22 гласа, and was last updated 20 years, 6 months раније by sKELEton.
-
АуторЧланци
-
12. децембар 2003. у 1:55 am #3163ZeKoУчесник
O.K ljudi evo jedne manje više off topic teme:
Pitanje zašto ste počeli da koristite linux???Možda je pitanje glupo, ali…
12. децембар 2003. у 6:01 am #15509tomajaГлавни мајсторPa naletis na nesto novo kao ja pre 7,8 godina i ….
iskreno, imao sam nameru da napokon pokrenem svoju zvucnu kartu sa kojom sam imao nevidjenih problema pod Windozama i , ko bi rekao, uspeo sam !
To je bio cini mi se RedHat 5. xxx , vise se ne secamlinux4life
12. децембар 2003. у 11:21 am #15510popeyeГлавни мајсторKod mene je radoznalost uzrok instalacije, a saznanje da je to relativno funkcionalan Unix, a pritom besplatan, razlog za koriscenje.
12. децембар 2003. у 2:24 pm #15511MarkominusУчесникJa sam zeleo da naucim nesto novo, da malo upoznam Unix i da napredujem nesto dalje od windowsa.
Logicno da sam prvo naisao na Linux i da mi se ukazao kao prva prilika.Razmisljao sam u dogledno vreme da nadjem i dodjem nekako do OS X-a tj. da nadjem nekog ko ima Mac pa da vidim kako i to izgleda, posto sam cuo da je najbolji i najstabilniji operativni sistem.
12. децембар 2003. у 10:47 pm #15512ZeKoУчесникJa sam pokretao X-se cetiri noći prkljajući ko XFconfu posle toga sam se zaljubio i još me drži, a inače dobio sam preporuku od svog profesora, jer nisam podnosio mnogo šta u windozima, između ostalog i antiopensors koji me je izluđivao još tada…
13. децембар 2003. у 2:21 am #15513nVideoУчесникVerovao ili ne meni linux radi sa neispravnom ram memorijom!
A window$ malo radi a malo plavi ekran i tako.
Uz to linux moze da mi zavrsi sve poslove koje radim u windowsu Skeniranje, stampanje, rezanje diskova gledanje TV-a, kompletna multimedija…… a pritom je mnogo lepsi,
otvorenog koda, i sto je najjaca stvar ZA DZ je!13. децембар 2003. у 8:36 am #15514NostromoУчесникKod mene je radoznalost uzrok instalacije, a saznanje da je to relativno funkcionalan Unix, a pritom besplatan, razlog za koriscenje.
Kod mene je takodje ista stvar, a uz to strasno mi je zanimljivo da namestam stvari na Linuxu i uopste da se bavim sa njim. 🙂 ❗
Mislim da je strasno mocan i puno toga pruza ako neko zeli da nauci nesto vise o racunarima.14. децембар 2003. у 10:32 pm #15515АнонимниГостDva razloga: eticki i prakticni. Posto sam ultra protiv globalizacije i neoliberalne ekonomije (napustio sam fakultet zbog toga) nisam mogao da podnesem da koristim monopolisticko sranje zvano windows. u sustini zelim slobodu kada su svi zivotni aspekti u pitanju. Prakticni razlog je to sto je Linux mnooooogo bolji od windowsa, logika izuzetno funkcionise, i potpuno je free
14. децембар 2003. у 11:15 pm #15516NightweaverУчесник1.Užasno je stabilan!
2.Još užasnije brz!
3.Sve radi bez problema i plavih ekrana smrti!
4.Promenljiv i prilagodljiv individualnim potrebama korisnika!
5.Uvek znaš šta je to što troši resurse i možeš da ga prekineš ako je nepotrebno.
6.Nema virusa ili nema virsa sa kojima svakodnevno bitke vode korisnici Wina.
7.Nema debilnih licenci za sve živo, nema špijunskog softvera u svemu živom i nema potreba da se bilo šta krakuje.
8.Mnogo dobro izgleda…ima šminku koju Win nikad neće imati!!:))
Mislim da je ovo dovoljno…:)))15. децембар 2003. у 12:14 am #15517nVideoУчесникI vise nego dovoljno!
A dovoljna je i sama izreka:
STO JE DZABE I BOGU JE DRAGO 😀 😀 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.