Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › off topic/2-zašto baš linux???
- This topic has 103 одговора, 22 гласа, and was last updated 20 years, 6 months раније by sKELEton.
-
АуторЧланци
-
16. јануар 2004. у 1:54 pm #15598popeyeГлавни мајстор
Zvali smo kad je kod jednog od klijenata prso exchange server i nestala ona njegova M particija. Ljudi su se uhvatili za glavu kad su culi da je potrebna reinstalacija – da ne duzim, posle 5-casovne borbe (usput i sam w2k server je zveknuo) i intenzivnog koriscenja butabilnih linux CD-ova za oporavak sistema, sve je dovedeno u red. Sad samo cekam da se to jos jednom desi i ne gine im prelazak na qmail 🙂
Strasno. Da li im se teh. podrska za Exchange dodatno placa ili je ukljucena u licencu?
Teh. podrska IBM-a za Unix (Solaris) verziju Informixa je oko 8.000 evra. Ali kada je frka, stvarno su brzi i usluzni (sve reseno u toku dana, mada su morali kontaktirati maticni centar zbog prirode problema – potrebno prckanje po kodu).
16. јануар 2004. у 2:35 pm #15599АнонимниГостa doćiće i Jelić pa će da mi pomogne…
Nego sta prijatelju
16. јануар 2004. у 3:56 pm #15600salacУчесникStrasno. Da li im se teh. podrska za Exchange dodatno placa ili je ukljucena u licencu?
Ne znam, nisam se setio da pitam 🙂
26. јануар 2004. у 7:08 pm #15601DKKУчесникTrebao sam rjessiti neku heterogenu mrezzu windoza, Novella i MacOS-a sa djeljenjem stampe, maila, internet konekcije, skenera, faxa, i storage-a. Svi su nudili rjessenja, i Windoze i Novell i MacOS, ali nissta nije radilo. Jedino je Linux to stvarno mogao. Imao sam tada Caldera Open Linux 1.3 koja je sve ro rjessila lako brzo i efikasno. Stavio sam server pod njom, i sve je radilo bez ijednog zastoja punih pet godina. Nakon toga definitivno i samo linux!!!
26. март 2004. у 4:18 pm #15602mУчесникO.K ljudi evo jedne manje više off topic teme:
Pitanje zašto ste počeli da koristite linux???Možda je pitanje glupo, ali…
pazi kad nije proslo ni metar dana kako sam zavrsio komp kad sam shvatio sta je win i to
sledeci dan sam instalirao neki ftp client i po onome sto sam mogao da razumem na mandrake sajtu, krenuo da skidam mandrake dir hahaha
svejedno sutradan sam naucio sta je iso image, i odusevljeno krenuo to da svlacim prepun entuzijazma, posle desetak dana (uglavnom noci) oba diska mandrake 8.0 su bila tu i tako je krenulo
a zasto? ne znam kako da objasnim, sve je vec prezvakano do jaja, jednostavno se u winu osecam kao da kenjam u nekom izlogu u centru grada u 3 popodne i da me gleda masa ljudi, eto ne znam kako sam dosao do ovoga ali sad mi je palo na pamet
linux je sinonim za slobodu1. април 2004. у 11:32 am #15603velisaУчесникO.K ljudi evo jedne manje više off topic teme:
Pitanje zašto ste počeli da koristite linux???Možda je pitanje glupo, ali…
prvo galaksija,
pa spectrum
(preskocio sam commodore)pa dos,
posle dosa igrom slucaja SCO
a posle toga, sta drugo – LINUX…. (prvo SUSE, a onda ….)windows drizim na pola kucnog racunara, zbog klinaca i igrica.
na poslu, lagano, otkidam parce po parce od XP u korist linuxa i
open source zajednice (barem open office pod win… )6. април 2004. у 9:14 pm #15604negovanУчесникPosto sam relativno nov u svetu kompa, malo sam bio na win al me je nerviralo to sto ga svi hvale a on je suv. Sve sto ti treba nabavljaj pa onda se yeyaj trayi rayne sifre itd. Nabavio sam RH9 al se nisam bas snasao u njemu mada mi se svideo. Pa pokusavajuci da resim probleme ( da napomenem da sam uporan ko konj) naleteo sam na MDK i trenutno koristim MDK9.2 i prezadovoljan sam. 😆
6. април 2004. у 11:46 pm #15605АнонимниГостinux je sinonim za slobodu
Free software for free people!
7. април 2004. у 3:22 am #15606negovanУчесникKako ljudi kazu sve sto je dzabe i bogu je drago a i vredi mnogo vise. 😆
1. мај 2004. у 4:59 am #15607DuffmanУчесникPrvo Win 98, zatim Me(ovo je valda za ovce sto ga kupe, medju koje i moja malenkost ne spada uzao sam pir… od druga 😈 da ne placam M$ 😈 ) zatim sam u SK procitao intervju sa Richardom Stallmanom(valjda se tako pise) , i odluka je pala Linux ce biti instaliran. Posle 12-14(problemi sa sklolom 😕 ) meseci sam procitao u Mikru da ima Mandrake 9.1 za 270 din sa http://www.mandrake.co.yu i sutradan sam ga narucio. Stigao mi je pouzecem mesec dana kasnije (toma je isao na odmor ili sl. ali nema veze ne ljutim se 😀 ) i dobio sam racun od 400-450 din. ali nema veze to je samo mali doprinos sajtu 🙂 (mada je posta uzela dodrih 80din -sta se moze sirotinja).
Poenta price: treba mi psihijatar 😀 😀 😀 i volim linux (odn. GNU) jer je open-source, stabilan, worm+virus+sl. free, i ima sve sto mi treba; igrice ne volim previse(mada ni mandrakeove nisu uopste lose 🙂
PS Open source software je jeb… neunistiv dok comercial se lako da unistiti. Zamislite da za 20 godina nece biti Win$$ (vec zamisljam bolji svet 😀 :D) aako propadne firma 😈 😈 ali ce biti najverovatnije Linuxa dokle god ima i jedan covek koji ima kopiju i voli ga 😀 . -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.