Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Odg: Zasto Linux nece ici u dobrom pravcu (vol. 2)
- This topic has 31 odgovor, 6 glasova, and was last updated 19 years ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
22. avgust 2007. u 1:48 pm #60487
nowave
UčesnikOk, stoji da na danasnjim Linux distro-ima vise hw-a radi out of the box nego na WinXPu. U principu ja i hocu jedan takav OS, gde ce sve da radi odmah, ali i da imam mogucnost da prepravim, popravim, namestim kako se meni svidja. A Gentoo koji bi tako radio bi bio super, i verujem da bi ga vecina ljudi i koristila jos kad bi imao i Compiz/Beryl na njemu, i brdo sw-a, to bi islo ko ludo!
I stvarno mi ponekad dodje da M$ uspe sa svojom kampanjom protiv piraterije! Onda bi ljudi malo seli i mucnuli glavnom, i okrenuli bi se alternativama, i onda ne bi biloali za desktop korisnika ce biti bolji Windows Vista na sertifikovanom hardveru i sta ga boli kuraz, zar ne?
22. avgust 2007. u 2:05 pm #60488BrokeBody
Učesnikstvarno mi ponekad dodje da M$ uspe sa svojom kampanjom protiv piraterije! Onda bi ljudi malo seli i mucnuli glavnom, i okrenuli bi se alternativama
Bojim se da je ta Microsoftova kampanja protiv piraterije samo formalnost, i rekao bih da im nesto preterano ne smeta sto ljudi na svojim kucnim racunarima koriste piratizovane verzije Windowsa.
22. avgust 2007. u 2:12 pm #60489nowave
UčesnikPa toga se i ja bojim….
22. avgust 2007. u 2:14 pm #60490foxbunny
UčesnikCcc, nowave, ti citas originalni post. Govorim o desktop korisnicima i o tome da Linux ne ide u pravcu zadovoljavanja njihovih potreba, vec samo povrsno prati trendove (sto opet ne mora da bude lose, ali to nece moci tako).
Evo sta je pisalo tamo pri vrhu (deo toga):
Cemu sluzi Command line? kompajliranje, optimizacija, portage? aur?
Cemu sve to sluzi: da bi sistem imao vrhunske performanse na datoj masini, zar ne?
Cemu sluzi root nalog? permisije? flagovi: Da bi sistem imao vurhunsku bezbednost na datoj masini.
Ali desktop user, taj famozni joe-sixpack, NE ZELI to. On NECE vrhunske performanse i NECE vrhunsku bezbednost.(dalje ide tekst o tome sta on ZELI)
22. avgust 2007. u 2:23 pm #60491BrokeBody
UčesnikPa toga se i ja bojim….
Ma u stvari, to je vec odavno java tajna. Eto, nema sta da se bojimo, da li jeste tako ili nije. Znamo da jeste, mirna nam glava sad. 🙂
22. avgust 2007. u 2:27 pm #6049222. avgust 2007. u 2:28 pm #60493BrokeBody
UčesnikPrvi post u ovoj temi.
22. avgust 2007. u 2:30 pm #60494nowave
UčesnikPa procitao sam ga :(….
22. avgust 2007. u 2:44 pm #60495foxbunny
UčesnikJbga, previes citanja engleske literature. 🙁
Nego, pa ako si procitao, mozda si primetio da sam veoma jasno definisao problem i dao konkretne primedbe o tome zasto se taj problem ne resava kako treba.
22. avgust 2007. u 2:52 pm #60496nowave
UčesnikDesktop korisnik zeli to i to. I ja sebe smatram obicnim Desktop korisnikom, koji bi zeleo da njegov sistem radi jednostavno i tacno kao svajcarski sat. Zamisli da se jedno jutro ustanes, i moras da palis svoj sat minut i po da bi video koliko ima sati. Ili da bi pokrenuo stopericu moras da citas man pages, posetis tri foruma i kontaktiras maintainer-a stoperice. Ali to nije samo problem Linux-a. Takav je i Windows, a itekako i BSD, manje vise svaki OS (Mac-a nisam koristio). Mozda je kod Linuxa akcenat stavljen na enterprise resenja, zbog toga sto samo tu mogu da konkurisu nekom M$-u, otkud znam. Znam samo da meni ni jedan OS danas ne predstavlja kako ono rece SATISFICING resenje.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.