Почетак › Форуми › Линукс › Линукс магазин › O cemu bi sve zeleo da citam u Linux Magazinu
- This topic has 66 одговора, 26 гласова, and was last updated 17 years, 7 months раније by
Leon.
-
АуторЧланци
-
29. март 2007. у 2:18 pm #53606
miodragz
Учесник@ zchiro taj rad O0
@ crveni1 tesko u stampanoj varijanti treba dosta novca da to sve izgleda pristojno a ulozeno treba da se vrati29. март 2007. у 3:53 pm #53607marelli
УчесникPa moze malo o bezbednosti i sigurnosti,mrezama i *bsd-u.
29. март 2007. у 4:39 pm #53608foxbunny
Учесникa ako taj takozvani magazin zazivi, bilo bi lepo da urednistvo da povratnu informaciju autorima clanaka tipa “ritam ti je i dobar, al rijeci, idi kuci promeni rijeci..” iliti kritiku/pohvalu, kako bi se obezbedio kvalitet tekstova i autori ohrabrili za nastavak saradnje. jedna poruka e-poste i stvar je resena.
Ja se nadam da ce se autori aktivnije uključivati u uređivanje. Već sam predlagao (off-line) da se svakoj rubrici dodele i urednici koji bi bili ujedno i pisci. To bi trebalo da budu ljudi koji mogu donekle garantovati stabilan dotok tekstova. Svaki urednik bi održavao kontakte sa autorima koji pišu za tu rubriku (naravno, ukoliko bude takvih).
S obzirom na to da će se layout magazina pripremati unapred, autor mora aktivnije učestvovati od samog početka (čitaj: pre nego što napiše išta). Na primer, dobije formular sa šablonom stranice. U taj formular upisuje prelog naslova članka, kratak opis teme i skicu stranice (hoću ovde screenshot, hoću ovde tekst). Da sve to ne bi bilo divlje, ja ću pripremiti detaljni pravilnik koji će uređivati pitanja vezana za raspored elemenata. Itd, itd. Dakle, maksimalna saradnja.
29. март 2007. у 4:57 pm #53609foxbunny
УчесникNego, Tomo, koji je status naše mejling liste? Je l’ aktivna?
Ako jeste, zamolio bih sve koji žele da pišu da se predstave na [email protected] mejling listi.
Prijava za ovu listu je: http://nvo.linuxo.org/node/63
One koji žele da čitaju, a nemaju nameru da pišu, molio bih da nastave sa postovanjem u ovoj temi.
30. март 2007. у 5:45 pm #53610popac
УчесникNisam ubeđen da bi svi voleli da pišu za GNUZillu. Tačnije, moraš uzeti u obzir da ne vole svi GNUZillu. Na primer, seti se onih forumskih tema gde neki gunđaju o tome da je GNUZilla pretrpana člancima o Ubuntu, a opet, znamo da se ljudi stalno o tome prepucavaju. Dakle, ne mož’ uzeti ljude koji ne vole časopis i terati ih da pišu za njega.
И као што је 100 пута речено, да сте се сви ви читаоци ГНУЗиле одлучили да пишете о нечему другоме, а не само да гунђате и пресипате из шупљег у празно, можда часопис не би био преправљен Увунту темама. Такође, сумњам да би ичији чланак везан за инсталирање власничких 3Д драјвера био заобиђен од објављивања, уколико би га неко написао. Људи на челу гнузиле јесу Free-кови али нису монструми.
Било како било, пробајте па видите. Глупо је само што и поред великог броја недовршених ГНУ пројеката код нас отварамо нове, како би се људи раштркали на што више страна и постигли што минималнији успех.
30. март 2007. у 9:02 pm #53611LYb
УчесникGnuzilu ne citam (jesam prvih par brojeva), ali me prilicno nervira ta “opensourceGNUaltuisticka” fora “ako ti se ne svidja, a ti pisi/programiraj/statijaznam”. Ljudi, ko pravi e-zine pravi ga za jednu ciljnu grupu, a ne da ga gotovo cela ta grupa pravi za sebe. Nema zarade, nema nicega, ali ako toliko udara na ego i ako je toliki smor to raditi, onda bolje bataliti celu pricu.
Verujem da se dosta ljudi odavde seca 2600, Phrack-a, ToT-a, pa Grapevine-a sa Amige i slicnih e-zine izdanja (ja znam i za SportsShooter Roberta Hanashiro-a dok je izlazio kao ASCII). Ljudima koji su ih pravili to je bilo _zabavno_. Phrack je imao izuzetno zanimljivu rubriku zvanu loopback ciji je veliki deo cinilo podjebavanje onih koji su ga kritikovali.
Ako nije zabavno i ako te ne ispunjava, jebes sve…
30. март 2007. у 9:24 pm #53612miodragz
Учесник@Lyb potpuno se slazem sa tobom sto se tice ovog, posteno i ja nisam neki citaoc Gnuzille jeste da sam napisao jedan clanak ali nista vise a i ne pada mi na pamet da pisem ponovo.
Budimo realni koga interesuje clanak Ubuntu i Ja,moram da kazem svoje misljenje clanak je SUCKS do maksimuma ko se seti da ubaci.
DA, znam ja treba da napisem bolji ako mogu 😀 ali necu@popac pa kad ce da pisu nesto o 3D nvidia drajverima ili o Cedegi
30. март 2007. у 9:53 pm #53613MladenIsakovic
УчесникBudimo realni koga interesuje clanak Ubuntu i Ja,moram da kazem svoje misljenje clanak je SUCKS do maksimuma
Vala baš, uze mi reč iz usta.
31. март 2007. у 8:29 am #53614JMateja
УчесникMislim da se ideja časopisa kreće u pogrešnom smeru. Ako će te u časopis da stavljate tekstove iz foruma i uputstva kako se nešto radi onda bolje nemojte ni da ga pravite. Pogledajte bilo koji časopis, svetski ili domaći, i ugledaj te se na to. Svi časopisi manje više liče jedan na drugi i to je formula uspeha, oni koji su bili drukčiji su propali.
Članak koji toliko pljujete “Ubuntu i Ja” je izuzetno bitan jer donosi lični pečat korišćenju računara, takvi tekstovi postoje u svim časopisima i treba da postoje i u vašem ako želite da iko čita vaš časopis osim članova foruma.
Takođe primećujem jednu tedenciju u predlozima tema a to je previše detaljisanja i stručnosti, to nije za časopis, časopsi treba da bude zabavan i da ljude usmeri, a onda nek idu na forume i nek čitaju uputstva ako ih interesuje. Zamislite da neko napiše detaljan prikaz karakteristika nekog CMS-a na 5 strana (a treba toliko ako hoćete da budete tehnički ispravni do detalja) pa da li će to dačitaju 90% čitalaca koje taj CMS ne ineteresuje. Naravno da neće samo će da baci pogled i preskoči. Dva takva članka i više nikad neće downloadovati časopis.
Usresredite se na kvalitetne lične tekstove, vesti, kratke prikaze programa, eventualno školica nečega (svi časopisi kad tad odustanu od toga jer nije dobra ideja ali ajde ako mora), Dešavanja, trikovi,… Izbegavajte duže tekstove, i probajte da pokrijete što vaću paletu tako da svako ima šta da pročita (i početnik i iskusni korisnik, i programer, i dizajner, i….)31. март 2007. у 12:38 pm #53615zchira
УчесникLjudi, nemojte da dirate gnuzillu!
Uz sve svoje mane (ni ja ne volim ubuntu, no trpim 🙂 ) to je ipak fantastican projekat koji iznenadjujuce dugo postoji.
Svaka chast momcima koji rade. Verovatno rade najbolje sto mogu. nije u redu traziti dlaku u jajetu.Moje mishljenje je da svi koji hoce linux magazin pocnu da pishu za gnuzilu (zamislite samo gnuzillu na 70 strana!!!), a mi bi smo mogli ovde (kao sto sam vec predlozio) da pravimo vise neki mesechni tehnichki bilten sa prakticnim savetima (skupljenih sa ovog foruma) vezanih za sve i svashta.
Jer ako pravimo casopis sa vestima, dogadjajima, licnim iskustvima dobicemo gnuzillu2 i tekstovi i teme ce se poklapati (jer ce recimo i jedni i drugi pisati o istom dogadjaju)…. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.