Почетак › Форуми › Линукс › Линукс магазин › O cemu bi sve zeleo da citam u Linux Magazinu
- This topic has 66 одговора, 26 гласова, and was last updated 17 years, 8 months раније by
Leon.
-
АуторЧланци
-
26. март 2007. у 1:00 pm #53576
miodragz
УчесникRealno bice Open Source jer Linux ne cini samo Free Software vec ima dosta programa kao sto je Cedega pa su tu i vlasnicki drajveri Free Software je dobra ideologija ali po meni nerealna jer necu da upropastavam vid zbog Vesa drajvera i na krajuipak moram da instaliram nVidia vlasnicki drajver. Bitno je da nadjemo sve sto moze da funcionise na Linux-u ljudima da se pomogne da makar i sa vlasnickim softwarem koriste Linux da sve to funkcionise kako treba a filozofiju ostavimo na stranu.
26. март 2007. у 2:10 pm #53577zchira
Учесникpa ne znam sad… to sto nuzno MORAMO da koristiomo vlasnicki softver ne znaci da treba da ga podrzavamo i propagiramo. Linuxashi su jos uvek retke ptice i smatraju se ekscentricima. A da bi masu privoleo na prelazak na linux moras da budes ekstreman da bi rezultat bio umeren ::) (kao neka aritmeticka sredina).
Ako mi vec sada budemo umereni, onda (po meni) nista nismo napravili.
Da je FSF bio umeren danas ne bi ni bilo linuxa u ovakvom obliku tj. Kompanije bi vec nasle nacin da ga zatvore/iskoriste/prodaju/DRM-izuju :).Dakle, OK, bez vlasnickog softvera se ne moze (pre svega mislim na drajvere) ali ne treba to podrzavati jer ce onda vlasnicki softver uvek ostati vlasnicki. S druge strane trebalo bi dati veliko mesto onim proizvodjacim koji otvaraju svoje softver (cini mi se intel kad su u pitanju drajveri, pa sun i java i td).
Opet, s trece strane tu je gnuzilla koja je iskljucivo free orjentisana pa bi ovaj magazin mogao biti neko umerenije krilo. Mada….
e, da i moj predlog o cemu bi hteo da citam:
-pa, moglo bi mozda da bude vise strucnijih zezalica (programiranje, podesavanje, trikovi…).
-onda neka serija tekstova o pokretanju win igrica (ups. vlasnicki softver :D) pod linuxom
(npr. u svakom broju detaljno uputstvo za po jednu igru – ono dll-ovi podesavanje i sta ti ja znam….)26. март 2007. у 2:24 pm #53578foxbunny
Учесникpa ne znam sad… to sto nuzno MORAMO da koristiomo vlasnicki softver ne znaci da treba da ga podrzavamo i propagiramo. Linuxashi su jos uvek retke ptice i smatraju se ekscentricima. A da bi masu privoleo na prelazak na linux moras da budes ekstreman da bi rezultat bio umeren ::) (kao neka aritmeticka sredina).
Ako mi vec sada budemo umereni, onda (po meni) nista nismo napravili.
Da je FSF bio umeren danas ne bi ni bilo linuxa u ovakvom obliku tj. Kompanije bi vec nasle nacin da ga zatvore/iskoriste/prodaju/DRM-izuju :).Da te podsetim. Ovo je MAGAZIN, a ne BROSURA. Cilj nije propaganda, vec informisanje.
26. март 2007. у 4:11 pm #53579zchira
УчесникDa te podsetim. Ovo je MAGAZIN, a ne BROSURA. Cilj nije propaganda, vec informisanje.
OK, slazem se. Ali, pored informisanja treba da sluzi i za popularizaciju ^-^
26. март 2007. у 4:14 pm #53580tomaja
Главни мајсторJe l’ može da se napravi poseban odeljak na forumu za ovaj magazin? I možda mejling lista?
Deo foruma namenjen Linux Magazinu već postoji pa predlažem da se diskusija premesti tamo.
http://www.linuxo.net/component/option,com_smf/Itemid,82/board,13.0/Što se tiče mailing liste nije problem. Ako ste zaiteresovani samo javite ^-^
linux4life
27. март 2007. у 12:17 am #53581BRANKKO
МодераторA sto ne bi premestio ceo topic tamo…?
Ja bih zeleo da citam o:
– Tweak-ovanju sistema i optimizaciji/stelovanju za doticnu masinu
– Instalaciji, podesesavanju i igranju igara (kako lin tako i win, xbox, sony…)
– Izboru harsware-a koji je podrzan od strane Lin-a (i testovem review, benchmark)
– Vesti iz zajednice (GNU, Linux, Linuxo, Domaca scena…)
– Neki algoritamski zadaci za programere……plus ono gore vec napisano…
27. март 2007. у 10:36 am #53582foxbunny
УчесникU da. Open hardware. O0 To bih i ja voleo.
27. март 2007. у 6:16 pm #53583Sioux
УчесникA open pivo..?
27. март 2007. у 6:24 pm #53584tomaja
Главни мајсторPa moze, na zalost kompanija je propala ali kako je recept objavljen pod GNU/GPL licencom, ko voli nek izvoli 🙂
linux4life
28. март 2007. у 12:19 am #53585BRANKKO
МодераторDa, da… i Open Cola 😀
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.