Почетак › Форуми › Линукс › Линукс магазин › O cemu bi sve zeleo da citam u Linux Magazinu
- This topic has 66 одговора, 26 гласова, and was last updated 17 years, 8 months раније by
Leon.
-
АуторЧланци
-
25. март 2007. у 11:01 pm #8480
miodragz
УчесникTopik za zelje i predloge O0
25. март 2007. у 11:56 pm #53567foxbunny
Учесник1. Detaljna analiza boot skripti
2. Optimizacija sistema uz pomoć različitih načina particionisanja
3. Novosti o GPL3, onako sa malo pravničkog šmeka
4. Detaljan izveštaj o aktivnosti Linuxo NVO na kraju meseca 😀
5. Umrežavanje sa Windowsom
6. Ani-virusni paketi za Linux (znam, znam, na linuxu nema virusa, ali moji prijatelji koriste Win i ne želim da ih ugrozim)
7. Pregled budućnosti razvoja GNOME i KDE okruženja (sa osvrtom na ostale)Toliko od mene (za sada). Ako želiš još, samo vikaj.
26. март 2007. у 7:47 am #53568GoranSTX
Учесник1. Serija tekstova Uvod u GNU/Linux sisteme za pocetnike (bez preterane upotrebe strucnih izraza i bez preteranog detaljisanja, instalacija, osnovno odrzavanje, cemu sta sluzi… za detalje ostavljati linkove pa ko voli nek izvoli)
2. predstavljanje programa koji su pandan win programima (ima lista takvog softvera pa birati svaki put neki drugi i dobro ga predstaviti)
3. objaviti neki Howto (fala svevisnjemu ima ih…)
4. opisati poneki distro (takodje bez detaljisanja – mane i prednosti, ima – nema …)
5. strana za vesti (ko, gde, kako, zasto… ima ih na prvoj strani linuxo-a)
6. strana za humor (ima tona fazona o linu i winu i ostalima – cisto da se razbije monotonija)Ovo mi je trenutno na pameti…
26. март 2007. у 9:37 am #53569foxbunny
УчесникNaslov teme glasi: “O cemu bi sve zeleo da citam u Linux Magazinu” ::)
26. март 2007. у 10:22 am #53570foxbunny
УчесникJe l’ može da se napravi poseban odeljak na forumu za ovaj magazin? I možda mejling lista?
26. март 2007. у 10:34 am #53571Driver
Учесникmogli bi da stave nesto o emulatorima (wine,cedega,qemu)
i o igricama pod linuxom26. март 2007. у 11:16 am #53572BrokeBody
УчесникKhm, Khm… Pošaljite Tomu privatnu poruku, ako želite da poseti temu. 🙂 (nema baš vremena da zalazi u ovakve podforume svakog dana :- )
Nego,
Ovo baš i nema veze sa onim o čemu bih želeo da čitam u Linux Magazinu, ali želeo ( 😀 ) bih da časopis bude posvećen Open Source softveru, a ne slobodnom. Naravno, slobodan softver bi u časopisu uvek bio i te kako dobrodošao, samo da se stavlja akcenat na Open Source, a ne na Free.
A sad, pucajte… 😀 😛
26. март 2007. у 11:18 am #53573BrokeBody
УчесникE da, šta bi sa ovim Open Source (tako piše na ovom sajtu 😀 ) projektom?
26. март 2007. у 12:00 pm #53574foxbunny
Учесникposvećen Open Source softveru, a ne slobodnom. Naravno, slobodan softver bi u časopisu uvek bio i te kako dobrodošao, samo da se stavlja akcenat na Open Source, a ne na Free.
Ako misliš na “slobodan softver” u smislu softvera koji se ideološku opredelio za FSF blok, onda se slažem. Ali u suštini, ne možeš ni da pričaš o Linuxu a da ne obuhvatiš čak i komercijalni closed-source softver koji se fura na njemu (jednostavno, ne bi bilo u redu).
26. март 2007. у 12:48 pm #53575BrokeBody
Учесник[quote=”Стефан”]
posvećen Open Source softveru, a ne slobodnom. Naravno, slobodan softver bi u časopisu uvek bio i te kako dobrodošao, samo da se stavlja akcenat na Open Source, a ne na Free.Ako misliš na “slobodan softver” u smislu softvera koji se ideološku opredelio za FSF blok, onda se slažem. Ali u suštini, ne možeš ni da pričaš o Linuxu a da ne obuhvatiš čak i komercijalni closed-source softver koji se fura na njemu (jednostavno, ne bi bilo u redu).
[/quote]E, to. O0
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.