Почетак › Форуми › Линукс › Линукс магазин › O cemu bi sve zeleo da citam u Linux Magazinu
- This topic has 66 одговора, 26 гласова, and was last updated 17 years, 7 months раније by Leon.
-
АуторЧланци
-
28. март 2007. у 6:28 am #53586negovanУчесник
Ovo polako izlazi iz domena pitanja (open pivo, open cola…). >:D
28. март 2007. у 12:04 pm #53587mtm76УчесникAnd now for something completely different… :p
Imate moju moralnu podršku momci. Samo naprijed, jedva čekam da pročitam taj časopis. Valjda je došlo vrijeme da poslije 3-4 godina mlaćenja prazne slame, prvi broj ugleda svjetlo dana. Gomila tapšanja po ramenu vam je zagarantovana. Vaš trud neće proći nezapaženo od strane zajednice. Ima da budete pravi moralni pobjednici. >:DPS:
:biggrin: :biggrin: :biggrin:28. март 2007. у 3:03 pm #53588olujiczУчесникJa bih vileo da se moze procitati o novim ili predstojecim programima i distribucijama.
Bilo bi zanimljivo da budu i uporedni testovi, npr: testira se fedora, a zatim SUSE na istoj masini. A onda prednosti i mane jednog u odnosu na drugi.
Zatim najave raznoraznih dogadjanja, npr: GNUzilla je o Ubuntu istall show pisala tek kad je on prosao, ali nijsu pisali o njemu pre. A vecina autor GNUzille, ako ne i svi, su znali za to jer je sve bilo u planu nekih dva meseca, pre nego sto se sve odrzalo.
28. март 2007. у 4:53 pm #53589mtm76Учесникa bih vileo da se moze procitati…
To što bi ti ili neko drugi volio je irelevantno. Ko bi to trebao da vam ispuni želje? Tata, mama, strina, tetka? :biggrin:
Da li iko ovdje ima namjeru da nešto napiše, i da kaže: evo ja ću napisati to i to. Stvarno se ponašate kao gomila djece. Nadam se da imate isto toliko i godina, jer djetinjasto ponašanje kod odraslih ljudi se smatra ne baš normalnom pojavom.28. март 2007. у 5:20 pm #53590foxbunnyУчесник[quote=”olujicz”]a bih vileo da se moze procitati…
To što bi ti ili neko drugi volio je irelevantno. Ko bi to trebao da vam ispuni želje? Tata, mama, strina, tetka? :biggrin:[/quote]
Tema glasi: O čemu bi sve zeleo da čitam u Linux Magazinu. Dakle, ovde govorimo o tome šta bih “volela/voleo, želela/želeo” da čitam.
Da li iko ovdje ima namjeru da nešto napiše, i da kaže: evo ja ću napisati to i to. Stvarno se ponašate kao gomila djece. Nadam se da imate isto toliko i godina, jer djetinjasto ponašanje kod odraslih ljudi se smatra ne baš normalnom pojavom.
Nezvanično (koliko sam saznao od Tome) nas ima oko 50 ljudi koji su zainteresovani da učestvuju, btw. Ako nas na kraju bude bar 10 jakih, biće odlično, a ja se nadam da će nas ipak biti daleko više.
28. март 2007. у 5:29 pm #53591miodragzУчесникAko je 50 ljudi zainteresovano super brojevi ocas posla ima da se urade. Ko je zainteresovan imamo i mailng listu O0
28. март 2007. у 5:42 pm #53592mtm76УчесникTema glasi: O čemu bi sve zeleo da čitam u Linux Magazinu. Dakle, ovde govorimo o tome šta bih “volela/voleo, želela/želeo” da čitam.
Ma daj prijatelju, kakva je logika tražiti mišljenje ljudi o nečemu što i ne postoji? Osim na forumu. Evo već par godina, a liste ne znače ništa. Evo ti jedne ovdje:
http://www.linuxo.net/component/option,com_smf/Itemid,82/topic,1388.msg5371/#msg5371 :pAko nas na kraju bude bar 10 jakih, biće odlično, a ja se nadam da će nas ipak biti daleko više.
Kao čovjek koji je napisao nekih tuce članaka za Gnuzillu tam negdje dok je bila na startu – da ti dam jedan savjet: ne obećavaj da ćeš uraditi nešto što nisi u stanju da uradiš. Pogotovo ako taj posao podrazumijeva predanost i određeno znanje (a treba, vjeruj mi na riječ – pogotovo slobodnog vremena). I još ako nećeš dobiti ni prebijene pare za to. Brzo čovjek izgubi motivaciju da se bavi time. Ja se stvarno divim ovim što su ostali da pišu za Gnuzilllu. Kapa dole. Nadam se da će bar naći djelić (materijalne) satisfakcije na ovaj ili onaj način.
Prateći ovaj forum, mogu zaključiti da bi prvi broj bio konfiguracija modema i grafičkih kartica, drugi ne bi ni izašao, i samo bi napravili budale od sebe. Volio bi da se varam, ali sve mi se čini da je tako. Šta ti (vam) to treba? Nadam se da nije u pitanji sindrom da bi svi htjeli da budu gazde (iliti urednici) i svi bi htjeli da imaju svoj magazin (i nekakav “virtualni” status u nekakvoj nazovi zajednici). Od tapšanje po ramenu nema ništa. Ne mislim ništa loše, ali sve mi se čini da sam u pravu, pa ne zamjeri mi previše, ako ikako možeš. 😉28. март 2007. у 7:19 pm #53593foxbunnyУчесник[quote=”foxbunny”]Tema glasi: O čemu bi sve zeleo da čitam u Linux Magazinu. Dakle, ovde govorimo o tome šta bih “volela/voleo, želela/želeo” da čitam.
Ma daj prijatelju, kakva je logika tražiti mišljenje ljudi o nečemu što i ne postoji? Osim na forumu. Evo već par godina, a liste ne znače ništa. Evo ti jedne ovdje:
http://www.linuxo.net/component/option,com_smf/Itemid,82/topic,1388.msg5371/#msg5371 :pAko nas na kraju bude bar 10 jakih, biće odlično, a ja se nadam da će nas ipak biti daleko više.
Kao čovjek koji je napisao nekih tuce članaka za Gnuzillu tam negdje dok je bila na startu – da ti dam jedan savjet: ne obećavaj da ćeš uraditi nešto što nisi u stanju da uradiš. Pogotovo ako taj posao podrazumijeva predanost i određeno znanje (a treba, vjeruj mi na riječ – pogotovo slobodnog vremena). I još ako nećeš dobiti ni prebijene pare za to. Brzo čovjek izgubi motivaciju da se bavi time. Ja se stvarno divim ovim što su ostali da pišu za Gnuzilllu. Kapa dole. Nadam se da će bar naći djelić (materijalne) satisfakcije na ovaj ili onaj način.
Prateći ovaj forum, mogu zaključiti da bi prvi broj bio konfiguracija modema i grafičkih kartica, drugi ne bi ni izašao, i samo bi napravili budale od sebe. Volio bi da se varam, ali sve mi se čini da je tako. Šta ti (vam) to treba? Nadam se da nije u pitanji sindrom da bi svi htjeli da budu gazde (iliti urednici) i svi bi htjeli da imaju svoj magazin (i nekakav “virtualni” status u nekakvoj nazovi zajednici). Od tapšanje po ramenu nema ništa. Ne mislim ništa loše, ali sve mi se čini da sam u pravu, pa ne zamjeri mi previše, ako ikako možeš. 😉
[/quote]Da, da. Upravu si. Najbolje ni da ne počinjemo. >:D Šalu na stranu, moj stav je da ako se organizujemo (za razliku od “zasuci rukave pa udri” pristupa), to jest neke delove planski odradimo, sve bi trebalo da bude lakše (ne lako). Ja sam već zamesio nekoliko ideja koje bi nam pomogle da se ubacimo u mašinu.
Par stvari, ovde, za javnost. Plan koji obuhvata teme za 6 meseci (ili 6 brojeva, šta god je veće) unapred. Tri kompletno urađena broja pre izlaska prvog. Kompletno znači da sve što može, mora biti unapred završeno, a na poslednji čas čekaju samo sveže vesti. Paralelan rad na po dva broja, dok se ne ustali tempo. Naravno da nećemo, bar u početku, biti u stanju da završavamo po dva broja, ali ako budemo radili po dva, pretpostavka je da će biti urađeno više nego da se opušteno radi jedan. Itd. Ima tu još tehnika koje će mi, verovatno, pasti na um u periodu uhodavanja.
Naravno, postoji još nešto što je veoma bitno. Kao čovek koji će da radi prelom, ja ću pripremiti što detaljniji style book, koji će ostati drugima ukoliko ne budem mogao da nastavim, tako da će ljudi moći da uskaču ili me zamene. Kapiram da će dobro isplaniran časopis duže trajati od dobre volje.
28. март 2007. у 10:16 pm #53594olujiczУчесникStvarno ste ocajni, non-stop svadje i prepucavanja koja god tema da se otvori. Svakodnevni sam posetilac linuxo sajta i foruma, ali baz zbog nacina na koji se ophodite jedni prema drugima izbegavam da ista napisem.
Idite na ubuntu forum i niko nikada vas nece napasti cak i ako lupite najvecu glupost. Vec ce te lepo uputiti na pravo mesto.
A ja sam ovde rekao onos to mislim u skladu sa nazivom teme, to je moj predlog. Smatram da jos nisam spreman za projekat tog tipa, tako da nemogu da aktivno ucestvojem u radu. Ali kad budem dostigao taj nivo pridruzicu se vama ili GNUzilli.
29. март 2007. у 7:19 am #53595urosevicУчесникLjudi, svi vi koji činite tih pedesetak „dobrovoljaca”, koliko vas se odazvalo u protekle dve godine pozivima da nešto napišete za GNUzillu? Ljudi su pozivani da pišu i pre Ubuntu groznice, ali su se nešto slabo pelcovali na „volonterski rad za zajednicu”. GNUzilla je „začeta” iz prethodnog plana „Linux magazin” na srpskom jeziku, i tek kad se priča izžvakala i odbacila, najozbiljniji su zasukali rukave i započeli ono što organizovana grupa nije mogla/htela/umela/imala vremena/etc.
Sve najbolje u planiranju i realizaciji ideje, pa dijalog vredi nastaviti tek kad svetlost dana ugleda bar peti broj Linux(o) magazina.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.