Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mobilni telefoni i Linux
- This topic has 43 одговора, 8 гласова, and was last updated 15 years, 1 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
19. септембар 2006. у 11:13 am #44052АнонимниГост
Daj bre barem reci oznaku modela, mada je to mozda ne bitno, ali koliko sam prokljuvio izvesne pojedinosti variraju skoro od firmwera do firmwera, tako da bi tachna oznaka (ne IMEI ::) nikako) telefona dobro doshla.
Za bluetooth idi u Networking, ubaci bluetooth u kernel ili kao modul i nece biti mnogo ako sve one podstavke vezane za BT ubacish kao modul, posle toga, a ne vedim zashto bi bio problem prekompajlirati kernel nanovo, dodash mu koji novi podatak u /usr/src/linux/Makefle EXTRAVESION = (chisto da ti napravi novi /lib/modules/2.x.x-EXTRAVERSION); i poterash make menuconfig, ukljuchish sve shto ti moze zatrebati i prekompajlirash ga, ako je kojim sluchajen 2.6 kernel onda ne edituj taj Makefile, idi bekapuj dosadashnji /lib/modules/2.6.x, make menuconfig, ukljuchi sve shto ti treba ali samo kao module i poteraj make modules && make modules_install, ja sam bash tako poterao module za rfcomm, verovatno ima i jednostavnijih metoda ali meni i ovo relativno brzo prolazi na 300MHz (trista).Mislim da Bluez potiche bash od onog modula BlueFRITZ, ali ne mora da znachi
Nego greota ne uposliti smathphone sa jedno 50MB uputstava, How-To-a i manova u html formatu, pa kad ti je dosadno: slushke u ushi, browser na neki od tih uputstava i dok stignesh kuci znash vec shta ti valja chiniti sa problemom koji si do juche imao na desktopu, ja ga barem samo zato i archim, al sam se zaznuo i aktivirao GPRS, e sad sam ga ugasio :- finansijski.
Hvala ti za informaciju oko tog AFFIX-a20. септембар 2006. у 1:00 pm #44053АнонимниГостA sad i mogu da pretpostavim zashto nece, evo juche sam imao na gajbi neki N3650, kad sam mu odradio:
sdptool browse xx:xx:xx:xx, dobio sam da za obex protokol koristi Chan:10, kome kad prilazim sa
obexftp -b xx:xx:xx:xx -B 10 -l (dobijam prazan izlaz ali me telefon uredno pita za pin kod) ovo se isto deshava i kod mene na N6630, ali kad za kanal kod svog telefona postavim -B 12 obexftp i dalje prijavljuje kako prilazi na Chann:10 ali daje spisak uredjaja, jedino gde sam primetio da su kanali podudarni je na N-Gage-u i to onoj matorijoj verziji, koja BTW zavrshava posao i kao /dev/sda1 preko mini USB kabla.Izgleda da je ipak bitno koji je model telefona u pitanju.
A onaj baksuzni AFFIX trazi devfs i hotplug, pa gde to ima, mozda josh samo u projektima iz 2004, koji se ne kompajliraju na novim 2.6-icama, ali eto meni vecheras UPS-a, pa cu napokon moci da experimentishem do mile volje (hladnih dana).
21. септембар 2006. у 1:45 pm #44054DanilocУчесникJel uspeo neko da nadje resenje za LG U8290 ?
29. септембар 2006. у 9:53 pm #44055EntheogenУчесникNapokon sam napravio >:D
Hvala vam veliko 🙂Imam još jedno pitanje… Ne mogu da mountujem telefon (obexfs -u 1 /mount/point) kao običan user mogu samo kao root da mountujem i da pristupim… Dobijem poruku da naštelujem udev permissions. Pokušavao sam nešto ali bez uspjeha. Ima li neko rješenje za ovo?
29. септембар 2006. у 11:27 pm #44056АнонимниГостAha, dakle moze, ali kako, daj ti sad malo nama jednu retrospektivu, a u nju ukljuchi i delove koji se tichu procfs i usbfs- a iz fstab-a
30. септембар 2006. у 8:43 am #44057АнонимниГостHvala tebi shto me potseti da sam instalirao obexfs, a nisam ga ni jednom pokrenuo, verovatno zato shto nemade man, pa me mrzelo da googlam po how to, a i onaj obexftp mi je vrshio posao.
Ja inache prilazim preko bluetooth-a, lakshe mi je nego da mu razdrndavam onaj i onako slushkama razdrndani konektor. 😎
Ali ajde de evo ti primer, ne znam da li imash BT-dongle, ako hocesh da mu pridjesh preko USB DKU cvrc/mrc kabla, za to sam iskopao neko reshenje za hotplug evo ti ovo sa (/mnt/fuse/E:/mnt/MISCs/NIXs/Bt/nokiahotplug.txt): O0
Naravno to se postavlja u /etc/hotplug/usb i fajl bi trebalo reimenovati u nokia.usermap, (glupavai M$ + NokiaPCSuite nece da saradjuju ako ime fajla nije pod nekom obostrano znanom extenzijom, fuck em all)
A pogledaj i topic koji govori o montiranju /proc-a, neke od opcija mozesh primeniti i na /proc/bus/usb, ali se nemoj posle zaliti kako ti BT ne radi >:Ddalje jednostavno:
mkdir /mnt/fuse
chmod 777 /mnt/fuse
i onda ko user mozesh i da montirash i pristupash svom telefonu, koji ono beshe ???BTW
Mojne da se igrash sa /etc/bluetooth/rfcomm.conf, posle editovanja i unoshenja parametara za tvoj phone, mozda nece moci da prilazi drugim modelima, a razlike idu od maske do baterije :-30. септембар 2006. у 11:09 am #44058EntheogenУчесникKoristim Nokiu 6230 i povezana mi je na komp preko DKU-2 Kabla. Znači dodao sam ovo sve ranje u hotplug, stavio dozvole za /dev/fuse….. I ništa. Dobijam ovo:
[code]astral@shiva:~$ cd /media/
astral@shiva:/media$ obexfs -u 1 nokia/
If USB doesn’t work setup permissions in udev or run as superuser.
astral@shiva:/media$ ls -l nokia/
total 0[/code]
Dok kao root pokušam da mountujem tel sve normalno prođe, samo što ne mogu da mu pristupim kao običan user, već samo kao root. Ima li neko rješenje?11. октобар 2006. у 9:12 pm #44059АнонимниГостNe znam shta da ti kazem, meni na slacku 10.1 sa 2.6.17 sve lepo radi i preko USB-a i preko BlueZ-a, mada cu morati da probam i onaj Aiif, ali mi se chini da on vazi samo za 2.4 seriju.
Inache ako imash mogucnosti da instalirash na tvoju nokiju, obavezno probaj putty, ne da je perverzno imati desktop mashine sa gajbe u dzepu, sramota ^-^
11. октобар 2006. у 10:34 pm #44060EntheogenУчесник16. март 2007. у 8:39 pm #44061urosevicУчесникJel postoji neka mogućnost da se krusader natera da gleda obex? Dakle, ili neki drugi handy način da se stvari kopiraju na/sa telefona na PC? Konkretno me interesuje za Fedora Core 6, jer ne mogu da nađem obexfs za FC6 da bih ga montirao u /media/n70. Ima li kakve nade da se ovo odradi?
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.