Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mobilni telefoni i Linux
- This topic has 43 одговора, 8 гласова, and was last updated 15 years, 1 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
8. мај 2006. у 8:07 pm #7349EntheogenУчесник
Interesuje me kako mogu raditi konverziju fajlova sa Nokia telefonom preko DKU-2 kabla. Da li je ovo uopste moguce? Jedino zbog ovoga drzim windows instaliran, a treba mi prostora pa ako mozemo ovo da rijesimo :))
Znaci kernel mi normalno prepozna fon kao /dev/ttyACM0. GPRS sam normalno namjestio, ali ne znam kako fajlove da prebacam. Samo mi nemojte reci Gnokii i Kandy… 🙂 🙂
13. август 2006. у 4:06 pm #44023АнонимниГостMozda si vec reshio problem, ali svako bi trebalo da instalirash openobex i obexftp, probaj da pre toga za svaki sluchaj iskopash na svom racunaru fajl libusb.pc, eventualno komandom locate libusb.pc (ako si ikad radio updatedb), sumnjam da cesh je naci, ali je neophodna zbog ./configure jednog od ova dva programa.
Jedino shto sam primetio, a ne znam da li je to pravi razlog zbog koga obexftp -u 1 -c E:/ -p nekifajl , nece da radi sa ohci-usb kontrolera, ali u vecini sluchaja sa uhci-usb kontreolera dozvoljava upis na telefon, zanimljivo da sa ohci kontrolera moze da odradi sve od kreiranja direktorijum, preuzimanje fajlova sa telefona, pa chak i da obrishe fajl koji je preuzeo, ali sa odgovorom Faild za tu operaciju ( i ako je fajl uspeshno uklonjen sa telefona).Ako neko ima punu verziju libusb.pc neka je okachi ovde, ja sam neshto budzio (izeditovao neki drugi .pc) pa bih da vidim kolko sam se omako.
BTW kod mene radi na 6630
13. август 2006. у 11:24 pm #44024EntheogenУчесникimam instaliran obexftp obexftpd ali ne znam kako da prebacim nesto sa fona na komp i obratno… 😐
13. август 2006. у 11:50 pm #44025АнонимниГостNe znam ni koja je distribucija, ali i onaj openobex ti je obavezan, poshto si mozda mogao da prodjesh i sa nekom –nodeps forom, ali ako imash i openobex onda ti je dovoljno da poshto ti se u lsusb ispisu pojavi ime telefona (ako imash montiran /proc/bus/usb sa usbfs na usb), mozesh da izlitash sadrzaj telefona sa:
obexftp -u 1 -c E:/ -l (u ovom sluchaju mMMC kartice)
ako to radi onda man obexftp i sve ce ti se samo kasti😉
15. август 2006. у 12:54 am #44026EntheogenУчесникKoristima Debian Sarge. Ovo imam instalirano od open obexa:
[code]shiva:/home/astral# apt-cache search openobex
irda-utils – IrDA management and handling utilities
openobex-apps – Applications for OpenOBEX
libopenobex-1.0-0 – OBEX protocol library[/code]i onda dobijem ovo kad pokusam nesto:
[code]shiva:/home/astral# obexftpd
shiva:/home/astral# obexftp -u 1 -c E:/ -l
obexftp: invalid option — u
Try `obexftp –help’ for more information.
Try `obexftp –help’ for more information.
No custom transport
Connecting…failed: connect
Still trying to connect
Still trying to connect
Still trying to connect[/code]
😀15. август 2006. у 8:55 am #44027АнонимниГостPogledaj man obexftp, evo u jednom matorom uputsvu koje sam iskopao za neku 6670 (http://www.tuxmobil.org/phones ili pak http://www.gagravarr.org/series-60/), usb interfejs se precizira sa -U, ali kod mene radi tek sa -u, josh neshto, vrlo bitno, ne znam kakav je debian sa ./configure i make, ali gledaj da izbegnesh .deb pakete u OVOM sluchaju, koliko mi se chini da je to openobex sa podrshkom iskljuchivo za irdu i eventualno za hci, za usb cesh morati da iskopash ili cu ti ja poslati moju verziju libusb.pc, koji ide u /usr/lib/pkgconfig/ da bi ti ./configure za openobex uopshte proshao sa podrskom za USB, a redovno bi trebalo da ga odradi make skripta za libusb, a poshto kod mene make za libusb pukne kod pravljenja dokumentacije, a chekinstall ipak uspe da zavrshi instalaciju, verujem da u tom sluchaju ni sam libusb.pc nije odradjen, pa sam morao sam da ga izmishljavam, ali radi, shta god, BTW raspitivao sam se kod mnogih ljudi, zavirivao u kojekakve RPM, deb, tgz fajlove, ali nigde ne nadjoh libusb.pc, pa sam zato i molio nekog ko na izvestan nachin ima original verziju istog fajla da se malo otvori, verujem da se efekat ovog fajla moze zameniti nekom ./configure opcijom, ali sam se zadovoljio uporedjivanjem ostalih .pc fajlova i pripravljanjem nekog svog libusb.pc, pa sad samo napred.
Ajd bash me zivo interesuje, mora da moze !!!!!!!!!!!!!!
Neki grafichki frontend obexftp, al bez da je QT ili GTK2 based, treba mi neshto za pure enlightenment ?16. август 2006. у 2:14 am #44028EntheogenУчесникinstaliram ja openobex iz source-a bez problema…. samo ne mogu novi obexftp da instaliram iz source-a.. 😐 sto se tice guija imas obextool gui frontend za obexftp, ali meni preko njega ne radi :'(
16. август 2006. у 8:27 pm #44029АнонимниГостKao shto vidish instalira ti se openobex, ali za infrared, tj. u pitanju je libopenobex, ali koji bi kroz ./configure –help isto kao i za obexftp mogao da ti da uputstvo kako i shta da izukljuchujesh, a da na kraju kaze za shta je pronashao potrebne biblioteke (irda, hci i usb) i da ti se kompletno prekompajlira, u ovom sluchaju je samo irda koliko mi se chini.
Ovde bash i imash uputstva na Debian
16. август 2006. у 11:18 pm #44030EntheogenУчесникmeni valjda treba obexftp_sdp da bih iskompajlirao obexftp… dje da nadjem ovaj sdp?
19. август 2006. у 12:29 pm #44031АнонимниГостE pa sad, juche sam na Slacku probao da intaliram openobex i jedino shto je trazio bio je bluez-libs (bash to tvoje sdp), mada sam mu dodao i josh par bluez-utils itd. pa mi je ./configure prosho bez problema (u mom sluchaju morao sam da mu dodam PKG_CONFIG_PATH=/usr/lib/pkgconfig:/usr/local/lib/pkgconfig –enable-apps), dok za je obexftp ishlo sa –adisable-python i takodje PKG_CONFIG_PATH.
Ma kakav ti je to Debian, ona vazi za zverku, a uglavnom su skoro svi How-To-ovi na netu za bash njega, pomislio bi chovek da jedino on i postoji O0
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.