Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Mobilni telefoni i Linux
- This topic has 43 одговора, 8 гласова, and was last updated 15 years, 1 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
19. август 2006. у 1:04 pm #44032EntheogenУчесник
Instalirao sam bluez-libs bluez utils ne moze da mi se instalira zbog checking for DBUS… configure: error: dbus > 0.35 is required 😛
19. август 2006. у 2:24 pm #44033АнонимниГостPa probaj bez bluez-utils, ajd daj vidi shta ce da radi taj openobex sad kad ima i bluez-libs, a probaj i ono ./configure –help, chinimi se da ima neshto kao –without-bluetooth ili vec neshto nalik tome, a i stvarno su postali shturi u tom –help, mnoge stvari morash da nagadjash-pogadjash. >:D
30. август 2006. у 6:37 am #44034workyУчесникDali ste imali potrebu da instalirate Obexfs, ja nešto sam probao i zaglavio sam na tome tražio mi ga je Fuse kao dependece čini mi se.
31. август 2006. у 6:18 am #44035АнонимниГостKoliko mi se chini to za obexfs trazi malo vishe od samog kernela, valjda mu taj fuse dodje kao neki file system http://fuse.sourceforge.net/ , probao sam chak i njega da instaliram ali neshto tu ipak ne radi, moracu malo vishe da se pomuchim, ali od juche ga imam i preko bluetooth-a tako da mi sreci nigde kraja. 😀
tk za obextool me josh malo zeza, chas hoce chas nece da mi generishe GUI, ali svakako bolje radi kad se ide preko kabla O0, mada bi pristup obex-u preko mc-a bio zakon, jer i onako vishe volim konzolne alate. 😎
31. август 2006. у 8:59 am #44036АнонимниГостEvo upravo sam instalirao i fuse i obexfs-0.10, sve to bez vecih problema (PKG_CONFIG_PATH, ali to je vec uobichajeno ^-^), ali zato mcobex.pl nece da radi kako valja, ajde probaj i ti pa da vidimo shta ti kaze mc ?
31. август 2006. у 2:11 pm #44037workyУчесникProbaću kasnije , na kom kernelu i distrou si instalirao obexfs, ja probah na slaku sa kernelom 2.6.16.19 bezuspešno.
31. август 2006. у 3:17 pm #44038АнонимниГостSlack 10.1 @ linux-2.6.16
Pazi ja sam isho ovim redom:
fuse
avfs (./configure –enable-fuse –enable-libs)
obexfs (./configure PKG_CONFIG_PATH=/pa/gde/ti/je/obexftp)Izeditovao sam onu mcobex skriptu, 755-isao je, prijavio je mc-u kroz extfs.ini, a kad probam #obex u komandnoj liniji mc-a razvuche mi neko crveno upozorenje za perl, perl imam bash tamo gde je i trazen kroz skriptu kao i XML::Simple, ali mi posle tog velikog upozorenja ostavi mali prozorchic koji aludira neki I/O error, izgooglao sam i neku python skriptu za mc, pa me zivo interesuje hocu li moci koristiti.
BTW
fuse mi se neshto glupavi kad probam onaj njegov example, idem da vidim shta i kako sa njim.1. септембар 2006. у 6:05 am #44039workyУчесникProbao sam ponovo da instaliram,ustvari problem je kod instalacije Fuse, Obexfs nemože da se iskompajlira ,znači treba prvo instalirati Fuse kao što si ti i napisao, e sad tu nailazim na čudan problem, configure mi prijavljuje sledeću grešku,mene interesuje dali si imao ovaj problem:
[code]checking kernel source directory… /usr/src/linux-2.6.16.19
checking kernel build directory… /usr/src/linux-2.6.16.19
checking kernel source version… Not found
configure: error:
*** Cannot determine the version of the linux kernel source. Please
*** prepare the kernel before running this script
configure: error: /bin/sh ‘./configure’ failed for kernel[/code]
Ovo su zadnjih par linija od configure.
Mrzi me da kompajliram kernel ponovo,ionako će uskoro novi Slack 11,pa ću na njemu sve iz početka.
Ja ne koristim mc uopste neznam ni obican fajl da otvorim u njemu 🙂1. септембар 2006. у 7:33 pm #44040АнонимниГостAha, desilo se to isto i meni, ali zato shto sam neposredno pre toga kroz mc tarbz2-ovao kernel source direktorijum :D, dakle opet nanovo raspakivanje linux-2.6.16.1.tar.bz2 u /usr/src/ pa nazad na kompajliranje fuse-a (kapirash naravno da ti treba kenel source), apropo ove priche a iz totalno drugog razloga, kada sam posle patchovanja pomenutog kernela nekim ACPICA zakrpama, ushao u filesystems, mogao sam i tamo da nadjem, naravno ne ukljuchen FUSE kao Filesystem in Userspace, a na sourceforge.net-u sam iskopao i da je vec zamnjen sa AVFS da nebi bilo (fuse is nice, but what after a crash?) ::)
E sad mi nije jasno zashto tebi uopshte treba obexfs, moracu sad da probam modprobe obexfs, pa shta /lib/modules/’uname -r’ da :p
Porbao sam onu Python skriptu za mcobex, ali ona makar kao odradi neshto sa “cd file_sa_imenom_uredjaja#mcobex.py”, nego nishta ne otvara, nemam pojma u chemu je fora sa svim tim, ali poshto polako gubim strpljenje, a dovoljno mi je i da sa par skripti zavrshim posao, jer sam i onako posix-ovao skoro celu strukturu direktorijuma na RS mMMC-u, a i sad sam se naoshtrio na shugavi ACPI, te eto novog Topic-a. ^-^
15. септембар 2006. у 10:51 am #44041workyУчесникKako ide sa Bluetooth om , ja probam nesto ,ne mogu da uradim pairing.nije mi jasno zasto?
Fajlove mogu da posaljem. -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.