Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linus: “I think the OpenBSD crowd is a bunch of…”
- This topic has 39 одговора, 15 гласова, and was last updated 16 years, 5 months раније by BRANKKO.
-
АуторЧланци
-
17. јул 2008. у 6:04 pm #71251MoneoУчесник
A cekaj-sto koristis taj Slackware kada je OpenBSD toliko sjajan? ^-^
17. јул 2008. у 7:10 pm #71252kukiblУчесникA cekaj-sto koristis taj Slackware kada je OpenBSD toliko sjajan? ^-^
Pa ako mi se svidja BSD, ne mora znaciti da imam nesto protiv Linux-a, zar ne?;) Uostalom, OpenBSD sam instalirao prosli vikend, tako da sam jos uvijek u fazi eksperimentisanja.:)
17. јул 2008. у 7:50 pm #71253SiouxУчесникBezveze se prepirete: ja volim i Linux i*BSD.Osim toga mene su učili da je sve to *nix.
17. јул 2008. у 9:26 pm #71254MladenIsakovicУчесникA cekaj-sto koristis taj Slackware kada je OpenBSD toliko sjajan? ^-^
A što ti koristiš Windows kad ti je linux tako sjajan? 😀
17. јул 2008. у 9:57 pm #71255BRANKKOМодератор[quote=”Seleuk”]
A cekaj-sto koristis taj Slackware kada je OpenBSD toliko sjajan? ^-^A što ti koristiš Windows kad ti je linux tako sjajan? 😀
[/quote]
Isto k’o i svi ostali…18. јул 2008. у 8:21 am #71256NightweaverУчесникIsto k’o i svi ostali…
Ne generalizuj. Ne koriste bas svi ostali Windows.;)
18. јул 2008. у 9:42 am #71257ВладимирУчесникSlažem se sa dosta Linusovih stavova, ali ne slažem se oko načina na koji ih iznosi. Ne sme tako da vređa ljude! Da je lepo rekao šta misli, bez vređanja, do svega ovoga ne bi došlo.
18. јул 2008. у 10:14 am #71258marelliУчесникMislim da je nepotrebno napao ljude iz OpenBSD-a,pa jos onako,prostacki.
Ne podnosi bolje od sebe,pa se tako ponasa.18. јул 2008. у 10:28 am #71259MoneoУчесникPa ako mi se svidja BSD, ne mora znaciti da imam nesto protiv Linux-a, zar ne?;) Uostalom, OpenBSD sam instalirao prosli vikend, tako da sam jos uvijek u fazi eksperimentisanja.:)
Ovaj-nemam nameru da se svadjam samo pokusavam malo realno da sagledam stvari 🙂
Posto sam koristio i Open i Free BSD jedno vreme i nesto kratko NetBSD znam sa kojim problemima covek sve moze da se susretne 🙂
Eto moja zvucna nije full podrzana u OpenBSD kernelu-zvuk se cuje ali ne postoji mogucnost da se kontrolise njegova jacina sto lepo pise ovdehttp://www.openbsd.org/cgi-bin/man.cgi?query=emu&arch=i386&sektion=4
[code]
There is currently no way to control the volume of the DAC for Sound-Blaster Audigy cards.
[/code]Pokusao sam i preko OSS drajvera ali pored svog truda nisam uspeo-kada god bi pokusao da ga namestim culo bi se neko krcanje-mada moja kartica je na spisku podrzanih ^-^
I eto kada se tome doda da nema ni 3d accel-a to su za mene a verujem i za mnoge druge razlozi da odustanu od OpenBSD-a kao desktop resenja-na stranu nacin particionisanja i fizikalisanje oko nekih trivijalnih stvariSto se tice FreeBSD-a-na njemu mi pak radi zvucna bez problema ali problem opet za mene ostaje 3d accel(postoji samo DRI drajver sa kojim se covek nece bas naigrati preko Wine-a),nove verzije Skype-a nisu funkcionalne,nemam Virtual Box i tako
Za mene i za nekoga-opet dovoljni razlozi da ostanem na linux-uA sto se tice Windowsa koga koristim ja to nikada nisam krio-uostalom necu koristiti njega kada pocnu da izlaze igre za linux-jednog dana….a dotle tu je Wine koji mos’ da posluzi kao prva pomoc 😀
18. јул 2008. у 11:49 am #71260nowaveУчесникE zaludne li rasprave….
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.