Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Linus: “I think the OpenBSD crowd is a bunch of…”
- This topic has 39 одговора, 15 гласова, and was last updated 16 years, 4 months раније by BRANKKO.
-
АуторЧланци
-
16. јул 2008. у 5:36 am #10246tomajaГлавни мајстор
From: Linus Torvalds linux-foundation.org>
Subject: Re: [stable] Linux 2.6.25.10
Newsgroups: gmane.linux.kernel
Date: 2008-07-15 16:13:03 GMT (13 hours and 1 minute ago)On Tue, 15 Jul 2008, Linus Torvalds wrote:
>
> So as far as I’m concerned, “disclosing” is the fixing of the bug. It’s
> the “look at the source” approach.Btw, and you may not like this, since you are so focused on security, one
reason I refuse to bother with the whole security circus is that I think
it glorifies – and thus encourages – the wrong behavior.It makes “heroes” out of security people, as if the people who don’t just
fix normal bugs aren’t as important.In fact, all the boring normal bugs are _way_ more important, just because
there’s a lot more of them. I don’t think some spectacular security hole
should be glorified or cared about as being any more “special” than a
random spectacular crash due to bad locking.Security people are often the black-and-white kind of people that I can’t
stand. I think the OpenBSD crowd is a bunch of masturbating monkeys, in
that they make such a big deal about concentrating on security to the
point where they pretty much admit that nothing else matters to them.To me, security is important. But it’s no less important than everything
*else* that is also important!Linus
linux4life
16. јул 2008. у 5:55 am #71232Stanislav__AnticУчесникU covece, ima da naj*b* ko zec :).
Ne zna on sa kakvima se kaci >:DSalu na stranu, ne cude me ovakvi izrazi od strane Linusa. Covek je pre svega prakticar, zato i uspeva u biznis svetu. Sve ostalo ga ne interesuje.
Zato postoji sajt: http://datalossdb.org/ :biggrin:16. јул 2008. у 8:45 am #71233NightweaverУчесникI posle se ljudi pitaju zasto se u ozbiljnom programerskom svetu Linux kernel smatra kupusarom. Pored ovakvog coveka dobro i da radi. Sreca te on vise ne odlucuje u toj meri kao ranije… sada se ugl. zabavlja ovakvim lupetanjima u javnosti. A OpenBSD ekipu moze da pljune pod prozor.:)
16. јул 2008. у 1:09 pm #71234MoneoУчесникSa druge strane meni je oduvek bilo fasicnantno pljucakanje BSD zajednice po linux-u
Mislim….ono
A btw dobar deo drajvera iz FreeBSD kernela npr je portovan sa linux-a ^-^Ali bitno da linux sucks big time :p
To me, security is important. But it’s no less important than everything
*else* that is also important!Slazem se se sa covekom 150%
A sto se tice ljudi iz OpenBSD-zaista bi mogli malo da dorade onaj svoj installer koji od coveka u 2008 godini trazi da racuna cilindre prilikom particionisanje HD-a umesto da se to odradi automatski 😀16. јул 2008. у 2:50 pm #71235marelliУчесникMa mnogo se on rasprdeo …. 😡
A ljudima iz OpenBSD-a moze samo da ga pofanfa … :biggrin:
EDIT
E,dobar ti onaj link!
Mislim,hocu reci,odlican je! :biggrin:16. јул 2008. у 6:34 pm #71236BRANKKOМодераторI posle se ljudi pitaju zasto se u ozbiljnom programerskom svetu Linux kernel smatra kupusarom. Pored ovakvog coveka dobro i da radi. Sreca te on vise ne odlucuje u toj meri kao ranije… sada se ugl. zabavlja ovakvim lupetanjima u javnosti. A OpenBSD ekipu moze da pljune pod prozor.:)
Pa nije on pljuvao po BSD kernelu (i FreeBSD drajverima) nego o OpenBSD filozofiji “Mi se brinemo za perfektnu sigurnost, korisnik nek se muci oko SVEGA ostalog…“
16. јул 2008. у 8:17 pm #71237Stanislav__AnticУчесникSa druge strane meni je oduvek bilo fasicnantno pljucakanje BSD zajednice po linux-u
Mislim….ono
A btw dobar deo drajvera iz FreeBSD kernela npr je portovan sa linux-a ^-^Ali bitno da linux sucks big time :p
Samo mi reci koji su to drajveri u pitanju, posto FreeBSD koristi BSD licencu i ne trpe GPL kod. Cak su radili rewrite za ext2fs sisteme, ja mislim.
Sa druge strane linux developer-i su uzimali sakom i kapom kod i BSD sistema i prebacivali kod pod GPL, sto je krsenje licence… Al to je vec druga prica…16. јул 2008. у 10:29 pm #71238MoneoУчесникU pitanju je drajver za emu10k1(SB Live i Audigy kratice)i jos drugih
Znam da sam o tome citao poodavno u nekom helpu ili man strani za FreeBSD
Takodje kao osnova za neke pokusaje da se portuje zvanicni ATI drajver takodje se koristio linux drajver
I za Nvidia isto takoI kako bogati da krse licencu-BSD licenca omogucava da radis sa kodom sta god hoces(mozes i da ga zatvoris)sve dok se navodi odakle si kod uzeo,koliko ja znam ^-^
Delovi pak BSD koda postoje i u Windozama a na njemim se bazira jednim delom i MacOS ::)17. јул 2008. у 5:24 am #71239Stanislav__AnticУчесникI kako bogati da krse licencu-BSD licenca omogucava da radis sa kodom sta god hoces(mozes i da ga zatvoris)sve dok se navodi odakle si kod uzeo,koliko ja znam ^-^
Delovi pak BSD koda postoje i u Windozama a na njemim se bazira jednim delom i MacOS ::)Pa uradili su jednu glupu stvar sa atheros drajverima koje su stavljali pod GPL-om. To jest menjali su mu licencu, sto nije dozvoljeno ni pod razno. Kasnije, dosta kasnije, su to ispravili i stavili su svoj dodatni kod pod GPL-om, a originalni kod je ostao pod BSD licencom. I fajlovi sadrze obe licence u sebi, sto izgleda sve u svemu ruzno, al sta ces.
Poenta je u tome da linux developeri nisu hteli da objave svoje izmene pod bsd-om, tako da mogu da budu korisceni od strane bsd komune. Sto po meni nije bas fer, al neka im.
@windows: Inace je u pitanju TCP/IP stack koji se koristi u windows-u. Vecina operativnih sistema koristi BSD TCP/IP kod, jedino su linux ludjaci napisali svoj :). Bas se secam da je neko iskomentarisao da je verovatno tih meseci padala kisa, pa nisu imali sta da rade :D.U pitanju je drajver za emu10k1(SB Live i Audigy kratice)i jos drugih
Znam da sam o tome citao poodavno u nekom helpu ili man strani za FreeBSD
Takodje kao osnova za neke pokusaje da se portuje zvanicni ATI drajver takodje se koristio linux drajver
I za Nvidia isto tako…Oni nisu portovali nvidia drajvere, vec je to odradila NVIDIA. Sad jos treba da odrade neke podsisteme, da bi sve radilo bez backward kompatibilnosti, al to je druga prica…
17. јул 2008. у 7:57 am #71240slipУчесникLinus je pogodio centar, uostalom kao i uvek.
Slip
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.