Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Koje grafičko okruženje koristite ?
- This topic has 184 одговора, 102 гласа, and was last updated 9 years раније by
rogi23.
-
АуторЧланци
-
9. октобар 2007. у 1:06 am #41449
rapha
УчесникKoristim KDE. Na GNOME-u se osećam kao da radim na Amigi. Takođe xfce mi deluje jako lepo ali nemam baš mnogo iskustva sa njim..
9. октобар 2007. у 12:20 pm #41450popac
УчесникШто сам јуче лепо скоцкао Гном… А да, још увек сам на Флукс-кутији, само се мало играм.
На систему немам инсталиране КДЕ и QT библиотеке, али кад буде изашао нови ДигиКам, мислим да ћу морати 🙁
17. децембар 2007. у 11:04 am #41451djvujke
УчесникKDE je nekako kompletniji nego Gnome , po mom misljenju..a i ima cancel i applay dugme bez kojih sam ko blesav..
u pocetku sam koristio Gnome – redhat 6.2 ,mandrake 9.0 tad je kde bio ruznjikav jako , ali kasnije samo KDE koristim ali u izuzetnim slucajevima kad zurim, zelim nesto na brzaka da odradim, kopiram …slicno, ukljucim fluxbox jer se ucita za tren oka ,odradim i gasim….jedno vreme sam bio u tripu da probam sve window managere i desktope ( tde,kde liite, sawfish,fvwm,mvm,evil,icewm -dobar,blackbox,openbox,mlvwm,QLWM,aewm,Kahakai,jwm,EDE,Athene Desktop,XPde)….ali uvek sam se vracao svetoj trojci KDE, Gnome, fluxbox
jedva cekam KDE4, samo se plasim zahtevnosti jer moj racunar poloako zastareva (iz tog razloga sam i jurio alternativne wm , neke lagane …al ipak lepe i normalno lake za koriscenje)
17. децембар 2007. у 12:46 pm #41452BRANKKO
МодераторXPde mi je bio zanimljiv. Bas steta sto su stali sa razvojem (btw, jesu li?)
17. децембар 2007. у 2:41 pm #41453BrokeBody
УчесникKDE je nekako kompletniji nego Gnome , po mom misljenju..a i ima cancel i applay dugme bez kojih sam ko blesav..
Ermm… Ima i Gnome. :]
17. децембар 2007. у 3:51 pm #41454Andersen
Учесникjedva cekam KDE4, samo se plasim zahtevnosti jer moj racunar poloako zastareva (iz tog razloga sam i jurio alternativne wm , neke lagane …al ipak lepe i normalno lake za koriscenje)
Koliko se ja secam,neko je vec pomenuo da bar sto se memorije tice novi KDE “trosi” skoro za 40% manje memorijskih resursa..
Ma jos nekoliko nedelja i imacemo priliku da vidimo to chudo 🙂17. децембар 2007. у 5:12 pm #41455BrokeBody
УчесникNa taj novi KDE dodaj i celu distribuciju :), sa sve strigijem. :):)
Neke distribucije vec najavljaju da KDE 4 nece hteti da se podigne bez minimum 384 RAMa.
17. децембар 2007. у 5:31 pm #41456MladenIsakovic
УчесникŠto je sasvim OK za moderne računare, čak štaviše, vrlo prijatno iznenađenje za mene. Mislim, look-n-feel, nove aplikacije, nove mogućnosti; pa yebena Vista neće da se instalira na manje od 512. Takvi su trendovi. Na makine sa manje od 512 RAMa neka stavljaju liteweight okruženja.
17. децембар 2007. у 8:06 pm #41457BrokeBody
УчесникUpravo tako.
17. децембар 2007. у 8:15 pm #41458Andersen
УчесникHm..meni ne smeta,jeste da imam staru mashinu,ali uopste mi ne smeta da predjem i na fluxbox ako treba,ionako volim da menjam okruzenja,isti izgled koji dugo stoji me smara.
A ploca i ne moze da primi vise od 512Mb..sto uopste nije lepo obzirom na to da imam jos 384 koje mogu da ubodem..’mal ne rekoh gde >:( -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.