Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Koj OS koristite
- This topic has 91 одговор, 44 гласа, and was last updated 18 years, 4 months раније by BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
23. август 2005. у 6:33 pm #6000popacУчесник
Kao što sam davno obećao otvaram glasanje na ovu temu.
Obrazložiti vaš izbor.23. август 2005. у 6:57 pm #33299NightweaverУчесникMalo je lose pitanje..ne distribucija vec OS posto BSD nisu distroi. Koristim FreeBSD jer smatram da je to najbolji OS za x86 platformu…zapravo za PC, pokazao je najbolje performanse od svih koje sam ikada koristio…a i brate, UNIX je UNIX…a ne neki tamo “licim” na UNIX.:P
23. август 2005. у 7:42 pm #33300braleУчесникUglavnom je to najcesce Mandrake, ali pored njega imam na nekim masinama i Vector, Ubuntu i RH.
A zasto mandrake.?
Eto zato sto mi je lep 🙂 i sto mi mnogo dobro radi.23. август 2005. у 10:08 pm #33301bp21000УчесникKoristim SuSE, jer radi lepo i stabilno. Ne moram puno da kompajliram jer ima brdo gotovih RPM paketa na netu, a ipak je moje osnovno zanimanje teologija, a Linux mi je samo hobi za koji bas nemam uvek onoliko vremena koliko bih ja to zeleo.
23. август 2005. у 10:51 pm #33302-maximus-УчесникSlackware.
brzina, stabilnost, sigurnost, dobar izbor paketa… ma jednostavno lezi mi kao ni’ jedan distro 🙂24. август 2005. у 12:18 am #33303Mr_PingvinУчесникJa koristim SUSE. Zato što jednostavno RADI!!! Dugo vremena sam ga podešavao i sve radi jako stabilno već skoro 6 meseci…. Više neznam ni gde su mi diskovi od njega, jer sam ga samo jednom instalirao (što nije slučaj sa nekim drugin OS-om). Svašta smo preživeli zajedno i neću ga skidati dok mi se hard ne raspadne. Svašata se vrtelo po drugim particijama i sada je samo on ostao… (valjda ima neki šmek, otkud ja znam).. 🙂 🙂 🙂
24. август 2005. у 7:00 am #33304dejaniumУчесникUzdaj se u se i u svoj SUSE! 😉
kako kaze moja zena: “Bas je lep taj SuSE”, ali ne koristim ga samo zato sto je lep 😆
Kad ga instaliram i podesim, on jednostavno radi, kako rece kolega Mr_Pingvin. screensaver radi, ne nestaje posle nekog vremena kao u drugim distribucijama (iz RH kuhinje), ili modem prestane da radi kao u pojedinim distribucijama (iz RH kuhinje). za mene, kao korisnika ,ima odlican izbor softvera. YaST je jednostavan alat i lak za upotrebu cak i apsolutnom pocetniku, iako je “spor” kako neki zameraju, ali sve je na jednom mestu i podeljeno u kategorije (nadam se da sada i druge distribucije koriste slicne sisteme za administraciju) i sve je logicno (dobro, mozda ja imam germanski nacin razmisljanja). prvi distro koji sam instalirao je bio SuSE 8.0, zatim mandrake 9.0, pa dva red heta koji su bili takav krs da se najezim kad se setim (prvi je trajao sest meseci a drugi 1 sat), pa opet mandrake, pa SuSE 8.2 i od tada samo u se i u svoj SuSE.
Sistem radi i radi i radi, mozes slobodno da skidas sigurnosne zakrpe, ima solidnu mrezu za skidanje potrebnog softvera koji nije ukljucen u distribuciju (packman, guru i drugi).
SuSE u nekoliko reci: pouzdan, stabilan, ima sve sto je potrebno za kucu i kancelariju i jednostavno radi!
24. август 2005. у 7:15 am #33305ak-87УчесникPa ja sam presao na Debian(i vratio se 2x) jer je stvarno fantastican…Stabilan,dosta brz(kad ubacis conf kernel-a sa Gentoo-a 😛 ),paketa koliko ti dusha zeli,i sve,ali bas sve besprekorno funcionishe.
Tako da sto se tice samog Linux-a,nemam namjeru da “testiram” vise bilo koju distribucij(uostalom i koju bi poslije Slackware-a,Vector-a,Ubuntu-a,Gentoo-a?),jedino mozda isprobam FreeBSD…24. август 2005. у 8:43 am #33306NightweaverУчесникNe bih da pravim flejm, uzmite ovo kako moj licni stav ili se pravite kao da nisam rekao, ali ja vece djubre od SuSE-a nikada nisam video a iza te tvrdnje stoji jos poprilican broj profi korisnika UNIX i UNIX like sistema. Ako mora da bude Linux neka bude Debian. Milina za koriscenje.:)
24. август 2005. у 8:56 am #33307StatorУчесникSuSe to mi je bio prvi linux na koji sam “naleteo” i tako na njemu i ostadoh do dan danas :)) Bez nekog posebnog razloga jednostavno navika…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.