Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Google Picasa
- This topic has 79 odgovora, 17 glasova, and was last updated 20 years, 2 months ranije by
Anonimni.
-
AutorČlanci
-
4. jun 2006. u 11:43 am #44654
popeye
Glavni majstorDobro, poštujem to.
4. jun 2006. u 3:19 pm #44655DVSoftware
Učesnikja ne znam o kojoj se zaradi pricha, google-ovi programi niti imaju reklame niti spyware… a besplatni su
picasa – besplatna
gtalk – besplatan
gmail – besplatan
da ne pominjem i ostale aplikacije….google zaradjuje od reklame, adsense, adwords.
4. jun 2006. u 8:35 pm #44656popac
Učesnikpicasa – besplatna, ne i slobodna
gtalk – besplatan, ne i slobodan
gmail – besplatan, slobodan, ako se nevaram, pop3 pa…Ako se već zalažemo za slobodne programe zašto bi koristili neslobodne programe (koji imaju slobodne varijante ako me shvatate…).
OK, priznajem, i ja koristim neslobodne kodeke, fleš plejer i operu, ali adekvatna zamena za mene ne postoji tako da.4. jun 2006. u 8:43 pm #44657Anonimni
Gostja ne znam o kojoj se zaradi pricha, google-ovi programi niti imaju reklame niti spyware… a besplatni su
picasa – besplatna
gtalk – besplatan
gmail – besplatan
da ne pominjem i ostale aplikacije….picasa – nije slobodna
gtalk – klijent nije slobodan
gmail – jeste besplatan ali je iluzorno diskutovati o njemu…
Radije bih kupio slobodnu aplikaciju nego koristio besplatnu neslobodnu. A zasto je sloboda toliko bitna? I sam google moze dati odgovor na to 🙂4. jun 2006. u 8:56 pm #44658Anonimni
GostHe, postujem suvise dugo 🙂
OK, priznajem, i ja koristim neslobodne kodeke, fleš plejer i operu, ali adekvatna zamena za mene ne postoji tako da.
Flash ili koristis ili ne, tako da… Sta to Opera ima sto ostali browseri nemaju?
4. jun 2006. u 9:33 pm #44659Moneo
UčesnikLepo procitah ja ovaj ceo topik….
I bez uvrede-ne da kenjate za Google…..
Meni ostaje samo da se slozim za DVSoftware-om….
Vas sa druge strane niko ne tera da koristite usluge Google-a-bojkotujte ga do mile volje,bas cete ih zajebati:lol:
Slicno stoji i za Picasu ili Gtalk….
Neko je pomenuo gmail i njegov box od 2.5GB i kako mu to zvrji prazno-prava tiranija od strane njih,bas su bezobrazni(ironicno)kada svakoj susi na raspolaganje stavljaju toliki prostor,itekako svesni da ti terabajti podataka nece biti ni priblizno iskorisceni do kraja….
Slobodno vi koristite Yahoo koji nije Google-u ni do kolena-taj isti Yahoo koji BTW suruje uzduz i popreko sa MS-om….
Ili probajte neku bedu tipa AskJeevs ili Alta-Viste(ako postoji jos uvek)
Google je ukratko zakon-zabole mene je li komercijalan ili ne-ja u svakom slucaju postujem kvalitet koji je ovde neosporan…..
Ljudi iz Google-a uopste nisu izbili na vrh na mufte ili mulaka vec svojim trudom i kvalitetom
Tek toliko da se zna….4. jun 2006. u 10:56 pm #44660Anonimni
GostStil i stav su ti vrlo slicni… No da ne flejmujemo dalje. Pokusavamo da govorimo realno i da razmatramo cinjenice. Vec sam jednom napisao odgovor na tvoj post koji je bio slican, pa moram ponovo: molio bih te da pises razlozno i argumentovano, bez pausalnih tvrdnji koje moge bespotrebno da zagreju atmosferu…
5. jun 2006. u 12:16 am #44661LYb
Učesnikkada svakoj susi na raspolaganje stavljaju toliki prostor,itekako svesni da ti terabajti podataka nece biti ni priblizno iskorisceni do kraja….
Ha, ja licno poznajem coveka koji uspeo da ga popuni preko 98% pa se zabrinuo 😛
Ja ga ne koristim – ako mi i zatreba mail kad nisam kod kuce, lepo imam squrrel-a na svojoj masini 😉5. jun 2006. u 1:06 am #44662popeye
Glavni majstorHa, ja licno poznajem coveka koji uspeo da ga popuni preko 98% pa se zabrinuo 😛
Ja ga ne koristim – ako mi i zatreba mail kad nisam kod kuce, lepo imam squrrel-a na svojoj masini 😉Ključna reč je GmailFS. 🙂
5. jun 2006. u 1:11 am #44663Anonimni
GostBingo 😉
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.