Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Google Picasa
- This topic has 79 odgovora, 17 glasova, and was last updated 20 years, 2 months ranije by
Anonimni.
-
AutorČlanci
-
31. maj 2006. u 1:26 pm #44634
DVSoftware
Učesnikne bih se slozhio sa tobom da je webmail ko webmail – ko ti na webmailu nudi pop3/smtp?
31. maj 2006. u 2:44 pm #44635MladenIsakovic
Učesnikko ti na webmailu nudi pop3/smtp?
Nudi mail.ru , mada sam ja ipak na gmailu
31. maj 2006. u 6:18 pm #44636popeye
Glavni majstor[quote]google talk voice chat standard je opensource – napred, implementiraj ga u kopete/gaim/something else
Ovo je interesantno, jer prilikom istrazivanja nisam naisao na ovo… Moguce je da je skoro stavljeno ili da sam prevideo…[/quote]
Pa nema šta ni da se stavlja. Jednostavno u Gaimu izabereš Jabber kao protokol i uneseš server. Znam, koristim ga praktično od dana kada se pojavio. 🙂
31. maj 2006. u 7:11 pm #44637Anonimni
GostPa mislim, na Jabberu je i napravljen, to se zna. Kao sto rekoh, nisam bio siguran da li su otvorili specifikacije (posto je u pitanju BSD licenca cini mi se), a kada sam surfovao trazeci odgovor na moje nedoumice pomenutu stranu nisam nasao.
31. maj 2006. u 11:48 pm #44638LimitMan
UčesnikSvidja mi se Google, koristim google, sjajan je google 😀
Oni licno (tacne su vase izjave) ne prave native linux aplikacije, medjutim ne precutkuju ukoliko postoji takva aplikacija (primer je google toolbar za firefox koji postoji u open source varijanti) vec korisnike upucuju na sajt … Cak znam za primer (Gmail Checker) gde su mnogo pomogli momcima oko izrade programa …
Sasvim je normalno da (citaj: jos uvek) ne proizvode native linux programe, jer im je ciljna grupa windows (proucite malo onaj link About Google na dnu strane) posto je ipak, jos uvek, jako mali procenat Linux korisnika da bi oni (kompanija sa jako malim brojem zaposlenih) pravila novo odeljenje …
Inace, licno sam se odusevio kada sam video da Vinton G. Cerf radi za njih….
Za neupucene:Widely known as a “Father of the Internet,” Vint is the co-designer with Robert Kahn of TCP/IP protocols and basic architecture of the Internet. In 1997, President Clinton recognized their work with the U.S. National Medal of Technology. In 2005, Vint and Bob received the highest civilian honor bestowed in the U.S., the Presidential Medal of Freedom. It recognizes the fact that their work on the software code used to transmit data across the Internet has put them “at the forefront of a digital revolution that has transformed global commerce, communication, and entertainment.”
Uglavnom, mnogo su kvalitetni (bar za sada), nema dosadnih reklama (necu da racunam one txt… Ipak moraju ljudi da zive od neceg…), daju dosta prostora, brzi su, rezultati pretrage su tacni (samo ako znate sta i kako da trazite…) aplikacije su im stabilne i brze a ideje genijalne…
A to, da li ce neki amer iz googleta da cita moje mailove ili nece … E to me bas zabole #@!$!@# 😀 Nisam terorista, nisam kriminalac, i nisu mi neka ljubavna pisma … pa nek cita 😀
Jedino sto mi se stvarno nije dopalo kod google-a je politicka diskriminacija u kini (aktuelno pre par meseci) i mislim da kao javni servis nisu smeli da se mesaju, vec da kineskoj vladi prepuste da sama to resi (neka filtriraju google ako hoce i mogu…)
1. jun 2006. u 7:18 am #44639civan
UčesnikSudeci po informacijama do kojih sam dosao (nisam jos uvek proverio):
Prvo da se isprave neke stvari vezane za “rad pod Wine-om”. Picasa za Linux nije Windows native .exe fajl koji se pokrece sa wine picasa.exe
Picasa je kompajlirana za Linux uz koriscenje Wine biblioteka, tako da ona jeste Linux native.
1. jun 2006. u 7:28 am #44640civan
UčesnikSto se GMaila i GTalka tice, kod njih je lepa stvar sto dozvoljavaju pristup iz drugih (ne-Google) programa.
Elem, GMail dozvoljava pop3/smtp pristup tako da je moguce postu proveravati iz normalnog mail klijenta – i, ovako, nema nikakvih reklama…
za razliku od Yahoo-a i ostalih koji ubacuju reklamne poruke u dno pisma…@Jelke
Na GTalk sajtu imas i uputstvo kako da podesis Gaim da radi sa GTalkom – ja sam koristio Kopete i radila je kao zmaj. Mozes i da saljes poruke sa ostalih Jabber mreza na GTalk (od kad sam to shvatio, ne koristim GTalk adresu)1. jun 2006. u 8:19 am #44641civan
UčesnikInformacije pobijene… ovo stvarno jeste obican Win32 program kome su napravili wrapper skripte i zapakovali ga sa wine-om i geckom… sramota!
Da ocekujemo Linux GTalk? 🙂 (cuo sam da radi pod wine-om)
1. jun 2006. u 3:24 pm #44642Anonimni
GostKao sto rekoh, nije problem u kompatibilnosti, vec u tome sto nisam bio siguran da li su specifikacije otvorene ili ne…
Gaim sam probao cim je pocelo da mi skace ono sr… po gmail accu… No, stari dobri jabber.org1. jun 2006. u 5:18 pm #44643civan
UčesnikKao sto rekoh, nije problem u kompatibilnosti, vec u tome sto nisam bio siguran da li su specifikacije otvorene ili ne…
Pa Jabber je Jabber, cak i kad ga zoves GTalk 🙂
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.