Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Google Chrome Beta
- This topic has 38 одговора, 17 гласова, and was last updated 14 years, 4 months раније by dens.
-
АуторЧланци
-
12. фебруар 2010. у 3:19 pm #82336MladenIsakovicУчесник
Ma ja najviše volim da skinem Flock ili Firefox iz tar.gz, raspakujem u /home, podesim da radi update, tj da me obavesti, ja skinem novi patch, kao na SMF-u, i milina. Al’ nisam mogao da nađem Chrome-ta u toj varijanti 🙁
12. фебруар 2010. у 3:37 pm #82337JA_SAMУчесникMa zasto bi to voleo?Zar nije pametnije da to umesto tebe odluce oni koji odrzavaju pakete za 6 meseci kad izadje nova verzija distribucije. 😀
Ili 2 godine,zavisti sta preferiras. 🙂
Inace mislim da nema te opcije,i ja se ubi trazeci. 🙁
25. април 2010. у 5:38 pm #82338MladenIsakovicУчесникElem, nakon koji mesec korišćenja hrometa, vratio sam se na Flock, i ponovo uživam u full feature pretraživaču. Hromirani je ok, da nema flock-a, njega bih koristio, ali mi 2 stvari idu na živce:
1. Ni u najnovijoj verziji nisu ispravili stari bug, kako vidim, i na netu ljudi se masovno žale na njega – neučitavanje svih slika na pojedinim stranicama (kod mene, i na linuxo, između ostaog, “označi sve teme kao pročitane” mi je prikazano kao neučitana slika, znači prazan pravougaonik sa tačkicom, iako link radi), ali to nije samo slučaj sa sličicama na stranicama, već sve češće i kad su obične fotke u pitanju, učita do pola, ili 30%, ili kol’ko već – i neće dalje, ni reload ne pomaže, ništa; drugi browseri iste slike otvore bez problema
2. Kod mene, kad hoću negde da uploadujem fajl ili sliku, hrome ima ono dugme “chose file” umesto klasičnog tekst bara i browse dugmeta; u 98% kad kliknem na choose, pukne browser. U windowsu mi se to ne dešava, tako da je to verovatno nešto do mene, ne verujem da je globalni bug.
3. Ne sviđa mi se kako add-block extenzija radi u hromiranom, u flock/firefox varijanti učita se u konteksni meni, i vrlo lako se oslobodiš nepotrebnog sadržaja.I to bi bilo to, jednostavno – ok je, ali mi je ipak Flock kompletniji, imam gomilu opcija koje mi olakšavaju/ubrzavaju surf, upload na web, facebook, twitter, itd, a nekako su mi firefox extenzije nekako kvalitetnije, plus mogu da update-ujem svaku pojedinačno, što na hromiran nisam prokljuvio kako da odradim.
Jedino što mi na hromiranom bolje radi u odnosu na flock/firefox su java skriptovi, i to upadljivo brže obrađuje, ali što se svega ostalog tiče, meni je flock ipak bolji.
26. април 2010. у 2:25 pm #82339slobex90УчесникJel se sprema uskoro alpha ili rc za chrome na linuksu
26. април 2010. у 3:33 pm #82340densУчесникJel se sprema uskoro alpha ili rc za chrome na linuksu
Očemu ti to?
26. април 2010. у 5:03 pm #82341slobex90УчесникMislim ovo beta u nazivu bar meni govori da to još nije kompletan i 100% funkcionalan program
26. април 2010. у 5:39 pm #82342atomicУчесникPostoji i stable verzija.
Chrome se razvija po onom tipu kao izbace stable verziju serije 4 i onda a paralelno rade i betu u seriji 5. Otprilike tako nešto.26. април 2010. у 6:38 pm #82343DrLove73УчесникJel se sprema uskoro alpha ili rc za chrome na linuksu
FYI (ZVI), Alpha prethodi beta verzijama, a RC znaci release candidate, tj. dolazi posle beta-e.
26. април 2010. у 7:08 pm #82344densУчесникMislim ovo beta u nazivu bar meni govori da to još nije kompletan i 100% funkcionalan program
Kad je Google u pitanju, to i nije neki narociti pokazatelj… oni su godinama imali nalepnicu beta za gmail, koji je radio bez ijedne greske, a sada, kada vise nije beta, mozes tu “nalepnicu” da ukljucis, ako ti je draze ga ga tako gledas…
Ja koristim chrome beta od kako je izasao i nisam imao nikakav problem (sto ne znaci nuzno da ga nema)…
poz.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.