Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Google Chrome Beta
- This topic has 38 одговора, 17 гласова, and was last updated 14 years, 4 months раније by dens.
-
АуторЧланци
-
9. децембар 2009. у 1:04 pm #82316tomajaГлавни мајстор
Hm… mogao bih možda da se složim sa ovim ali me zanima na čemu se temelji ovo zapažanje? Kvalitet browsera nije (uvek) u srazmeri sa rasprostranjenošću.
Naravno, daleko da je to merilo, mada bi bilo lepo. Ko ima bolju reklamu (ili još bolje monopol) taj i pobeđuje. Ipak, Chrome je daleko od lošeg browsera, uzimajući u obzir stanje i starost projekta. Čak su neka njegova rešenja preuzeli iz Mozille i IE-a timova.
Što se tiče Google Translate ekstenzije meni je nešto kasnije proradila, mada ne znam da li je to i definitivno. Imao sam problema i sa WYSIWYG editorom u Joomli tako da se u mom slučaju može koristiti za klasičan browse (flash naravno radi) ali ne i za ozbiljnije stvari.
linux4life
9. децембар 2009. у 5:26 pm #82317na12УчесникKod mene rade sve ekstenzije(ukljucujuci AdBlock+,FlashBlock,ChromeStylist…),pa i google translate.
9. децембар 2009. у 5:44 pm #82318KosavaУчесникKod mene na archu rade svi plugini isto…
9. децембар 2009. у 6:00 pm #82319na12УчесникI da dodam,kod mene sasvim lepo radi wmv i mpg,samo sam instalirao moonlight i gecko-mediaplayer.
9. децембар 2009. у 7:38 pm #82320PunkyУчесникJa vec 4 meseca koristim samo Chromium i bez ekstenzija i u ranoj fazi razvoja po brzini i koriscenju hardvera je meni bio bolji od bilo kog browsera….nastavljam za Chromium daily build iz aur repoa….navikoh na plavu ikonicu! 😉
10. децембар 2009. у 2:29 pm #82321Oko_sa_BagdaleУчесникEvo ovo pisem iz njega i za sada izgleda dosta dobro…
Ranije verzije, kao i chromium koji sam probao nisu bili tako upotrebljivi a i imali su neke probleme sa renderovanjem fontova sto je nesto sto me automatski odbija.Ovde to za sada radi dobro…
poz.
Nema veze sa Chromium-om ima veze sa bug-ovima u WebKit-u. Taj WebKit je pun sigurnosnih rupcaga
tako da je u ovom trenutku najnesigurnija rendering engine. Puno je nesigurniji od Trident-a (IE).Vrlo slabo kapiram zasto se ljudi pale na Chromium. Ako neko zeli da koristi WebKit engine Midori je strava
mada mi GTK 2.0 ide strasno na k…. Nisam probao Arora-u koja koristi Qt libraries posto nije portovana na OpenBSD. Inace meni je Qt puno lepsi (ne da ja nesto puno koristim GUI).Zalosno je sto Opera nikada nije opensource-ovala Presto. Ja moram da priznam da sam veliki Opera fan
mada je jedini nacin da se koristi na OpenBSD-iju preko Linux compatibility layer-a.10. децембар 2009. у 3:53 pm #82322na12УчесникZadnji put kad sam koristio midori(ima vise od pola godine),imao je nekih nedostataka,ali danas kad si me podsetio na njega odmah sam ga instalirao i mogu reci da sam odusevljen.To je jedna mesavina opera-e,firefox-a,epiphany-ja i chrome-a.I sto je najvaznije,pokupio je samo ono sto je najbolje od svih.Zadrzacu se na njemu da ga malo vise testiram,posto izuzetno volim gtk2 izgled.Jedino sto treba u opcijama podesiti da se predstavlja kao safari,i onda ce sve stranice da otvara bez problema pa i gmail.
10. децембар 2009. у 5:30 pm #82323densУчесникNema veze sa Chromium-om ima veze sa bug-ovima u WebKit-u.
Znam da nema veze.. samo… tada kada sam probao.. na raspolaganju je bio samo chromium.. a sada se moze koristiti i chrome…
samo rekoh… da je to sto sam tada probao, ocajno renderovao fontove… ovaj chrome to radi znatno bolje.. o ostalim aspektima.. verovatno ce se uskoro nesto naci i na netu…
11. децембар 2009. у 12:37 pm #82324PunkyУчесникZnaci u danasnje vreme ako vam neki softver dobro radi i zavrsava posao onako kako zelite i ne muci masinu a pride i ne izgleda ruzno kao sto gtk moze da izgleda na KDE-u bez intervencija, to se zove paljenje na softver, uzbudjivanje ili kako? E do mojega onda….Dobro, mazohizam je nesto drugo a negde valjda povezano sa tim ili sam ja samo to tako shvatio….
11. децембар 2009. у 1:44 pm #82325nowaveУчесникZnaci Punky danas si se nesto naostrio da trolujes gtk/GNOME malo? Ako ti se ne svidjaju gtk aplikacije, nemoj ih koristiti. Ja ne koristim Qt i sasvim sam srecan 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.