Početak›Форуми›BSD›FreeBSD, TrueOS,…›FreeBSD za apsolutne početnike
- This topic has 88 odgovora, 15 glasova, and was last updated 16 years, 3 months ranije by
negovan.
-
AutorČlanci
-
17. avgusta 2007. u 2:28 pm #59939
Anonimni
GostUpravo to bre! To me je iznerviralo do srzi!
17. avgusta 2007. u 2:29 pm #59940nowave
UčesnikHehe… Nije to nikakv vi_lite, vec je to vi, a ono sto si ti koristio, sam si lepo rekao je vim, vi improved. Jedno vreme sam radio nesto na Solarisu, i na njemu sam se prvi put i upoznao sa vi-jem. Uf! Kakvo je to iskustvo bilo! I posle kad sam ga poceo koristiti na Linuxu, skroz sam se iscudjavao kako je lakse i jednostavnije ga koristiti, i tek sam posle ukapirao o cemu je rec! 🙂
17. avgusta 2007. u 2:59 pm #59941foxbunny
UčesnikZnam da je ovo vi, a ono vim. 🙂 Ali opet. Meni licno je vim laksi zato sto sam u njemu duze radio. Kapiram da ce biti tako jos neko vreme dok se ne naviknem na vanilla vi. Covece, koliko su mazohisti ti geekovi. :biggrin: Mozda ipak instaliram pico. 🙂
17. avgusta 2007. u 3:28 pm #59942RiSK
UčesnikSad skidam Jihbed (NetBSD live) i isprobacu ga na taj nacin. Ne svidja mi se NetBSD installer koji je previse konfuzan za moje pojmove i nepostojanje nano-a (nije da ne mogu, nego NECU da ucim Vi. Ako moze Arch da napakuje 2 text editora u 140mb, pa vala moze i NetBSD u 300 i kusur). Kao sto rekoh, definitivno cu se vratiti na njega u jednom trentuku… Kao i za Arch, [i]verujem[/i] ja da je on kvalitetan, samo mu ja nisam dorastao. Ali, ceracemo se mi jos…
Pa to je neka vrsta tradicije kod BSDa. Godinama koriste vi, csh, …. To su oni razvili i nece da menjaju. I ja ne volem vi/vim. Iskreno se nadam da mi nikada nece trebati 😉
Evo ti resenja 🙂
ftp://ftp.netbsd.org/pub/pkgsrc/packages-2007Q2/NetBSD-3.1/i386/editors/pico-4.10nb1.tgzJavi kakav je taj live kad probas. Javi i sta ima od softvera.
17. avgusta 2007. u 3:37 pm #59943Nightweaver
Učesnik“Ko ne voli Vim/Vi ne zasluzuje da zivi” :biggrin: :biggrin: Elem, kod FreeBSD uvek mozete koristiti edit koji je integrisan u sistem. Jako korisna alatka. A geekovi nisu mazohisti…samo cine svoj rad zabavnijim.:D
17. avgusta 2007. u 4:03 pm #59944BrokeBody
UčesnikBre, će sredimo i to: “Linux? No thanks.” >:D Šalim se. Videću već šta ću da stavim sada.
Evo ti ava, samo za tebe 😀
Ovo “ide na odmor” (prelazi na UNIX) je tako dobro… 😀 >:D
17. avgusta 2007. u 4:16 pm #59945psy_unix
Učesnikupravo tako , ja licno mrzim vi pa sam u prvom susretu sa BSD-om toliko zavoleo EE da ga ne bi menjao ni za sta na svetu. Skroz je dobar za pocetnike .
Jel sam te upozorio da izbacis stare navike iz glave i prilagodis mu se , hehehehhe
On je taj koji diktira pravila igre u pocetku 😀 😀 😀Poslao sam ti onaj virus brzom postom , hehehehehe
Ljudi , trazio mi je crack-ovanu vistu , vistu je i dobio .17. avgusta 2007. u 4:42 pm #59946foxbunny
UčesnikJel sam te upozorio da izbacis stare navike iz glave i prilagodis mu se , hehehehhe
On je taj koji diktira pravila igre u pocetku 😀 😀 😀Pa da mogu tako brzo da ih izbacim iz glave, ne bi se ni zvale navikama. 🙂
17. avgusta 2007. u 5:02 pm #59947BrokeBody
UčesnikPoslao sam ti onaj virus brzom postom , hehehehehe
Ljudi , trazio mi je crack-ovanu vistu , vistu je i dobio .Ermm… fala. Moglo je to malo diskretnije. ::)
17. avgusta 2007. u 5:14 pm #59948Anonimni
Gost@RiSK
audio: Audacious
browser: Firefox, links, elinks, lynx
chat: irssi
editors: vim, emacs, nedit, joe
graphics: xpaint
print: xpdf
sysutils: mc
shells: ksh csh zsh bash
terminals: aterm, rxvt, xtermiskustva – kasnije 😉
Mada sam video da je Ljuba kacio scrshotove, pa ti on mozda moze reci nesto vise
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.