Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › FreeBSD za apsolutne početnike
- This topic has 88 одговора, 15 гласова, and was last updated 17 years раније by negovan.
-
АуторЧланци
-
17. август 2007. у 2:02 am #59929foxbunnyУчесник
Bre, će sredimo i to: “Linux? No thanks.” >:D Šalim se. Videću već šta ću da stavim sada.
17. август 2007. у 2:04 am #59930dukenukem_4dУчесникe, a kako da znamo sa kog se javljash BSD free il desktop jer
ovo sa strane i za jedan i za drugi prikazuje isto,osim browsera?hteo sam da kazem ,posto imash dve verzije bsd na systemu
da li mozemo po ovome pored da razlikujemo kad si na jednoj a kad na drugoj?17. август 2007. у 2:09 am #59931foxbunnyУчесникA, ne. Imam samo DesktopBSD. Odustao sam od FreeBSDa, pošto DesktopBSD radi perfektno.
17. август 2007. у 2:44 am #59932BrokeBodyУчесникAh da, you’ll be back in about a month. 😎
17. август 2007. у 4:47 am #59933АнонимниГостUzeo sam da skidam DesktopBSD, iz radoznalosti… Probao sam NetBSD jer mi je oduvek bio privlacniji od drugih (X faktor), ali je previse hevi za bsd nooba (mislim da je Vi tu igrao glavnu ulogu). FreeBSD sam ukupno, od 10x, jednom uspeo da podignem kako treba. Mislim da cu se ipak na kraju vratiti Net-u (opet X faktor).
17. август 2007. у 5:52 am #59934crveni1УчесникPC BSD se kod mene nalazi na masini i odusevljen sam njime ^-^ . Desktop BSD mi nekako sporije prati FreeBSD…
17. август 2007. у 10:27 am #59935foxbunnyУчесникZar ne moze base sistem da se fino upgraduje na najnoviji FreeBSD? (Mislim, ipak je DBSD = FreeBSD)
17. август 2007. у 1:18 pm #59936RiSKУчесник@foxbunny: Logično bi bilo da može. Sad, nikad nisam terao DBSD pa da ti kažem sigurno.
@Aleksandar: Nije to samo X faktor. NetBSD je fenomenalan sistem. Na žalost, mnogi ga znaju samo po svojoj portabilnosti na tostere i digitrone. To je i brz i stabilan i dobro koncepiran sistem. Zaslužuje pažnju i poštovanje 😉17. август 2007. у 2:14 pm #59937АнонимниГостSad skidam Jihbed (NetBSD live) i isprobacu ga na taj nacin. Ne svidja mi se NetBSD installer koji je previse konfuzan za moje pojmove i nepostojanje nano-a (nije da ne mogu, nego NECU da ucim Vi. Ako moze Arch da napakuje 2 text editora u 140mb, pa vala moze i NetBSD u 300 i kusur). Kao sto rekoh, definitivno cu se vratiti na njega u jednom trentuku… Kao i za Arch, verujem ja da je on kvalitetan, samo mu ja nisam dorastao. Ali, ceracemo se mi jos…
17. август 2007. у 2:19 pm #59938foxbunnyУчесникVi na BSDu inace ne radi onako kako sam navikao na Linuxu. Malo sam se zbunio. Svaki put kad zelim da editujem nesto u drugom redu, on me izbaci iz edit moda, a nigde mi nije bilo naznaceno da li sam u edit modu ili nisam. (To je, mislim, onaj vi_lite paket.) Bas sam se osecao glupo. A mislio sam da sam savladao barem osnovnu upotrebu Vima. :redface:
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.