Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › FreeBSD za apsolutne početnike
- This topic has 88 одговора, 15 гласова, and was last updated 17 years, 1 months раније by negovan.
-
АуторЧланци
-
19. август 2007. у 8:46 pm #59979NightweaverУчесник
Hoho, jos jedan BSD user..kako je krenulo poBSDovacu citavu Srbiju.:D Salu na stranu. Koristite sta vam volja ali BSD komentarisite tek kada mu date dovoljno vremena. On moze biti sjajan desktop sistem iako nije pravljen za to..kod mene se vrti na desktopu kao i na laptopu. I ne bih ga menjao ni za sta na svetu.
Srecno i samo strpljivo…BSD je kao haiku..mnogo dobro zvuci samo ga je tesko napisati.:) Eto ti testa strpljenja. Ako zatreba nesto vici a dosta materijala smo nakupili na BSD Srbiji. Jest’ da nas tamo ima strasno malo ali ono sto radimo je kvalitetno.;)
19. август 2007. у 8:50 pm #59980marelliУчесник19. август 2007. у 9:04 pm #59981LYbУчесникKako ste me nalozili… a vec dugo merkam BSD… Cim uvatim vremena, eto mene 🙂 ‘bes ti gentoo…
19. август 2007. у 9:07 pm #59982NightweaverУчесникToshiba Satellite A200-1CR…jedino izmenjeno od defaulta je jos 1GB RAM-a. I jedina stvar koja ne radi na njemu je WLAN na zalost. No, podrzana je u FreeBSD 7.0 ali mene mrzi da teram CURRENT na laptopu..to mi je masina na kojoj sve radim. Tako da cu se strpeti…do tad imam PCMCI WLAN koji sljaka super.:)
Jos ces vise naloziti samog sebe kada krenes da se zezas oko BSD-a..bilo kog.:)
19. август 2007. у 9:11 pm #59983crveni1УчесникVala LYb toliko dugo pričaš o tome, da bi zaista bio red malo da ga probaš! Ja sam prvi FreeBSD startovao kada 4.3 vladala. Sada je to već druga priča i zaista bi trebao malo da probaš!
19. август 2007. у 9:43 pm #59984foxbunnyУчесникSjeban mi je portsdb. Sad sam nasao neka uputstva za sredjivanje toga, ali verovatno cu ponovo da instaliram FreeBSD po Nightovim uputstvima (hvala, Night, car si stvarno!).
Valjda ce ovog puta da radi kako treba.
19. август 2007. у 10:51 pm #59985racaУчесникNije uopste bilo tesko podici FreeBSD 6.2 + Gnome 2.16, naravno posle procitanih uputstava sa BSD Srbija O0, a sada na citanje pa da se updateuje sistem. 😉
19. август 2007. у 11:30 pm #59986foxbunnyУчесникportmaster se glavi na perl paketu cekajuci vecito da mu se odazove neki tamo host i da mu kaze koji je mdsum za njega (perl). Tako da sam morao da batalim. Sad mi se kompajlira portupdate da probam sa njim. Koliko sam skapirao razlika je u tome sto portupdate (a) vuce Ruby kao dep, (b) koristi BDB kao backend, (c) moze zestoko da se uzjebe, dok ovaj portmaster ne radi to, je l’ tako?
Sta je tu je. Videcu sta moze da se uradi sa portupdateom, pa javljam. Btw, instalirao sam minimal install ovog puta, cisto da mi se brze sve updatuje, pa cu ostalo da instaliram komad po komad. Prvo GRUB, pa sve ostalo, X, E17…
Ma, da, to podizanje osnovnog Xorga, konfa zvuka, podizanje KDEa, to je sve rutina. Nego sam se ja skroz zajebao miksujuci pakete i portove. Mozda je tu DesktopBSD cak malo bolji, posto ima svoj package manager. Ali ono, ovako je verovatno bolje za ucenje.
20. август 2007. у 9:35 am #59987foxbunnyУчесникMalo sam varao. :p
Instalirao sam DesktopBSD i podesio njegov package manager da batali binarne pakete i sve sad radi kao bombona.
NaFreeBSDu, ni portmaster ni portupgrade se nisu bas najbolje snasli sa nekim stvarima, ali nisam uspeo da dokucim sta ih koci. Portmaster se zakuca kada pokusa da nadje md5 za perl 5.8, a ovaj drui se zakuca sa tonom Error 1 poruka. Pokusao sam i da sredim bazu sa pkgdb -F, ali nije pomoglo.
Tek sam se kasnije setio da sam mogao njihov output da pajpujem u fajl, ali tada se DesktopBSD vec sepurio na toj particiji. 🙂
20. август 2007. у 10:10 am #59988АнонимниГостPosto se ova tema zahuktala da postavim i ja par pitanja;
Koji fajl sistem koristi BSD ?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.