Početak › Forumi › Linuks › Linuks magazin › Domaći Linux magazin (OBAVEZNO POGLEDATI :)
- This topic has 487 odgovora, 42 glasa, and was last updated 15 years, 2 months ranije by
adwancrash.
-
AutorČlanci
-
8. decembar 2003. u 10:41 pm #13808
Nightweaver
UčesnikNe dolazi inspekcija vec policija!:) I onda se ponasaju prema tebi kao sto vec dobro znaju, i onda zaglavis u zatvoru…tako to sad ide…
9. decembar 2003. u 10:00 am #13809civan
UčesnikNe dolazi inspekcija vec policija!:) I onda se ponasaju prema tebi kao sto vec dobro znaju, i onda zaglavis u zatvoru…tako to sad ide…
Iznajmljivacemo igre (cd klubovi ce nam davati u zamenu za reklamu)…
9. decembar 2003. u 12:33 pm #13810ZeKo
UčesnikZa iznajmljivanje nije losa idea!Moramo stvarno voditi racuna, ipak smo crne ovce u IT-svetu, a drzava i sve sto sa njom ide je na strani M$ vec potpisuju ugovore i ostala sr**a sa njima, opet mi nismo krivi sto je nacija informaticki nepismena, ali na nama je da ih prosvetlimo!!!!
9. decembar 2003. u 1:21 pm #13811Nightweaver
UčesnikZalosno za naciju ali tu smo mi!:) Salu na stranu, mislim da nismo ni svesni dometa ovog projekta kada isti jednom zazivi!
9. decembar 2003. u 8:36 pm #13812brainkilla
UčesnikEgzemplar: cd-klub TNT, iz kog ja uzimam igre, jos uvek iznajmljuje nelegalne kopije, iako imaju i odredjen broj originala-njih prodaju ;). Zasto inspekcija njih ne goni, veci bi trebalo mene koji sam samo konzument onoga sto se nudi ? Mislim, u pravu ste vi, ne moze se dugo sa kopijama, ali jbg, u ovoj se drzavi jos uvek nista ne zna.
9. decembar 2003. u 10:18 pm #13813Nightweaver
UčesnikPazite, piraterija je svuda. Cak i u USA koja toliko tratlja o legalnom softveru. Ali mislim da smo mi jos daleko od legalnog softvera jer nam je standard jako nizak. Policija moze da juri prodavce na ulici ali nikad nece moci sve da suzbiju jer je to nemoguce, a posebno nemoguce u Srbiji. Sto se trenutnog stanja tice, mislim da ce jos dugo biti stanje kakvo jeste tj. i dalje ce biri pirata jer, iskreno, mi ni nemamo vlast trenutno. A i kada izaberemo novu, dace Bog, imace ona preca posla od jurenja korisnika nelegalnog softvera.
9. decembar 2003. u 11:02 pm #13814Anonimni
GostAli, mislim da bi trebalo ipak koristiti sve legalno jer naravno da nece oni da jure pojedince, jure one cija je odgovornost veća. U Cacku su odrali jednu igraonicu, a na tv-u sam gledao nekog tipa koji je neki nazovi strucnjak u oblasti softvera )inace je bio u M$ prostorijama dok je pricao) kako prica i najavljuje sve opseznije akcije u suzbijanju piraterije. A mi, koji cemo biti protivnici strateskog partnera mogli bismo biti na udaru policije. Sve ovo sto pricam je sasvim realno i otvoreno. Secate se neke rasprave na forumu o cr.. i ser.. kada je Toma zamalo zatvorio topic. Nisu to stvari za igranje, posebno u Srbiji gde kada te optuze ni Dunav ni Sava ne mogu da te operu. Nase trziste je relativno isplativo jer ce vecina ljudi ako ih stisnete dati jos 85eur za OEM XP Home. Standard nam jeste nizak kada su u pitanju ostrali programi, ali ostalo koriste firme tako da se se isprsiti za software (to gledam svaki dan), a za kod kuce, mogu da se slikaju. Zato je u prvom planu OS za koji ce ljudi ipak dati pare (na zalost). ZAto mislim da ce nas cimati jer bilo koja vlast da dodje ponasace se isto. Ceo svet funkcionise na novcu koji kapitalisti poturaju vlasti, i ma kako se vlast obojila, ponasace se isto kada su pare u pitanju
10. decembar 2003. u 2:17 am #13815brainkilla
UčesnikIvane, 100% si u pravu, ali recimo clanak bi bio – kako instalirati na Linux-u vec postojecu win igru installer-om sa Neta, znaci bez nekih opisa i recenzija, barem u prvo vreme, a kad dodjemo do velikog kesa, lako cemo do originala :). Znaci, Max Payne2 – kupiti ga tu i tu, w1nex3.2 – takodje, installer – skinuti sa ovog i ovog sajta, nacin instalacije i podesavanja, i mirna Backa, ko moze da dokaze da uputstvo nije skinuto sa Neta, vec isprobano na nelegalnoj kopiji. Jebiga, ako mi dodju kuci onda… Kazem, staviti legal disclaimer, i mislim da bi za pocetak bilo dovoljno.
10. decembar 2003. u 8:51 am #13816civan
UčesnikLjudi! Mi ne znamo da je ta igra koja je LEGALNO inajmljena nelegalna.
Salim se. Samo kazem da ne snosimo mi odgovornost ako nama zvanicna legalna firma iznajmi nesto nelegalno. Odkud covek zna da li je video kaseta koju je uzeo iz kluba legalna, ili je nelegalna.10. decembar 2003. u 9:20 am #13817Nightweaver
UčesnikSkroz tacno!:)
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.