Početak › Forumi › Linuks distribucije › Debian › Debian GNU/Linux 4.0
- This topic has 116 odgovora, 25 glasova, and was last updated 19 years, 1 month ranije by
maddox.
-
AutorČlanci
-
15. mart 2007. u 9:36 pm #50059
Moneo
UčesnikValjda cemo docekati novi Debian u martu
22. mart 2007. u 9:31 am #50060ijurisic
UčesnikDebian 4.0 Etch GNU/Linux je u RC2 izdanju, što znaći da izlazak 4.0 verzije se bliži iz dana u dan. Naravno možete skiniti 3 DVD-a i isprobati Etch, ja ga koristim više od mjesec dana, i vrlo je stabilan, ali znate njihov moto “Stabilnost, stabilnost i stabilnost”
Više o svemu pogledajte na linku http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/%5B/url%5D
22. mart 2007. u 1:28 pm #50061Marel
UčesnikŠta će ti 3 DVD diska, ionako će to sve biti zastarelo za mesec dana, skineš samo netinstall CD na kome je osnovni sistem, i onda se posle od opcionih paketa skida samo ono što je potrebno.
P.S. Osim naravno ako može biti potrebna instalacija na dve ili više mašina.
22. mart 2007. u 2:12 pm #50062Moneo
UčesnikTa 3 dvd-a su prava stvar za ljude koji imaju dial-up
Ne vidim sto je problem ako je npr vlc u verziji 0.8.5 a najnovija je 0.8.6a i sl dokle god zavrsava posao
Ko hoce cutting/bleeding edge-za njega nije bas stable Debian izdanje…22. mart 2007. u 3:16 pm #50063ijurisic
UčesnikTako je, svakako je preporuka nabaviti 3 DVD-a , pa instaliraj što ti treba imao ti brzu vezu ili ne. Poslje možeš lako u apt-get dodati mirror koji će ti povlačiti nove verzije programa itd…
31. mart 2007. u 1:57 pm #50064MilosC
UčesnikEvo, upravo isprobavam Debian 4.0 Testing i mogu vam reći da je odličan. Grafički instaler je odlično urađen i mnogo je lakši za upotrebu od tradicionalnog Debianovog instalera (a kome se ne sviđa, tu je i stari). Da bi se pokrenuo ovaj grafički treba ukucati installgui na početku. Sistem odlično izgleda, radi fino, mada sam primetio nekoliko bagova. Recimo, XMMS se iz čista mira zakuca, a i XWINE mi se dva-tri puta slupao. Ali i pored toga, radi mi stabilnije od Ubuntu Edgy-ja! Programi su prilično “sveži”, pa, na tri diska dolazi: KDE 3.5.5, GNOME 2.14, OpenOffice 2.04, Iceweasel (Firefox) 2.0.0.2, Icedowe (Thunderbird) 1.5.0.9, Apache 2.2.3 (prisutan je i matori 1.3.34), itd. Sve u svemu, odličan sistem.
31. mart 2007. u 2:34 pm #50065Marel
UčesnikU kojoj situaciji ti se zakuca xmms? Daj da malo istrazujemo pa da prijavimo bug, ako već nije prijavljen. Meni se nije zakucao, mada sam ga slabo koristio.
BTW, imaš mnoge druge plejere, kao Audacious (koji mnogo liči na xmms), xmms2, QuodLibet, Amarok, alsaplayer.
31. mart 2007. u 2:53 pm #50066MilosC
UčesnikZnam, znam. Audacious, Beep-Media-Player, i Amarok sam odmah instalirao, a XMMS u zadnje vreme slabo koristim. Instalirao sam Timidity i Timidity plugin za XMMS. Timidity nisam uspeo da podesim. Pušta pesmu, ali nema zvuka jer ne može da nađe instrumente. E sad, kad otvorim neki MIDI fajl u XMMS-u (dakle, pomoću Timidity plugina) on pušta tu pesmu (klizač se pomera), ali nema zvuka. Zakuca se kad pritisnem dugme play još jednom. Tada pomaže samo killall xmms.
Primetio sam još jednu grešku: Kada je uključen GTK-QT engine i kada se on podesi da koristi KDE-ov stil u GTK programima, OOo Impress pobrljavi. Kada se otvori već postojeća prezentacija (ne kada se pravi nova) toolbar-ovi jednostavno nestanu. I mora da se postavi kursor iznad nekog dugmeta da bi se to dugme videlo. Kada se kursor pomeri sa tog dugmeta, dugme odmah nestane.31. mart 2007. u 3:49 pm #50067Marel
UčesnikOnaj QuadLibet jer odličan, a malo poznat.
Skini http://www.anime.net/~goemon/timidity/goemon.tgz i dekompresuj ga u /usr/local/share/midi. Onda edituj /etc/timidity i promeni liniju koja počinje sa “source” da glasi:
source /etc/timidity/goemon.cfg
Onda snimi prikačeni fajl goemon.cfg u /etc/timidity.
I sad bi trebalo da ti radi timidity.
Što se tiče problema sa openoffice-om, ne bi bilo loše da to prijaviš kao bag, da bi mogli to da isprave. Koliko vidim, do sada taj bag nije prijavljen kod Debian-a.
31. mart 2007. u 7:11 pm #50068LYb
UčesnikUmm… sta je problem sa dozvolama za pristup win particijama? Mislim, ne koristim Debian, ali ne vidim sto bi se to razlikovalo od bilo koje druge distribucije, osim ako ne koristi neki svoj Debian-only nacin montiranja…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.