Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Dajte nam OS !
- This topic has 70 одговора, 17 гласова, and was last updated 15 years, 1 months раније by zokypoky.
-
АуторЧланци
-
10. новембар 2009. у 10:28 am #11582BaroneУчесник
Jedan zanimljiv tekst koji se pojavio u casopisu BUG (mislim da je zadnji broj u pitanju ili prethodni).
Ja sam iscupao tu stranu, jedino kao sliku (malo vecu) uspeo da odradim. Nadam se da necete zameriti , tesko se prebacuje pdf u doc.
Zanimljiv tekst , ja mislim realan, da se ne lazemo. Linux nije los ,ali sta vredi, kada nema ko ozbiljno da ga pogura na polju marketinga. Pogledajte oko Win 7 kolika se prasina digla.
Skinite,malo zumirajte :angel: pa kazite da li je bas tako i da li samo Win vlada..10. новембар 2009. у 12:06 pm #81780dukenukem_4dУчесникmislim da nema veze sa temom al je interesantno O0
http://www.elcomsoft.com/lhc.html10. новембар 2009. у 2:26 pm #81781marelliУчесникPa ne vlada samo Win, priblizava mu se u Mac OS.
10. новембар 2009. у 4:33 pm #81782MladenIsakovicУчесникUh, al’ mu je blizu, sve ga nogom u guzicu tuče 😀
11. новембар 2009. у 5:31 am #81783BRANKKOМодераторmislim da nema veze sa temom al je interesantno O0
http://www.elcomsoft.com/lhc.htmlJa htedoh da pisem open source MD5 (za pocetak) brude-force cracker u OpenCL-u, nego sve odlazem…
11. новембар 2009. у 9:53 am #81784advocatus linuxiУчесникpa kazite da li je bas tako i da li samo Win vlada..
CEO Steve Ballmer has named a different foe than the usual Apple: Linux.
http://www.neowin.net/news/main/09/02/25/linux-is-more-of-a-threat-than-apple-says-ballmerSamo što su pobrkali Licensed i Unlicensed… :biggrin:
11. новембар 2009. у 11:04 am #81785marelliУчесникUh, al’ mu je blizu, sve ga nogom u guzicu tuče
cek malo pa ces videti bejbe 😀
11. новембар 2009. у 11:15 am #81786MladenIsakovicУчесникAj’ i to čudo da vidim 🙂
11. новембар 2009. у 12:19 pm #81787JA_SAMУчесник[quote]Uh, al’ mu je blizu, sve ga nogom u guzicu tuče
cek malo pa ces videti bejbe 😀
[/quote]Dokle god im hardware koji vredi 400e kosta 1200e nece oni imati ni priblizan marketshare koji ima PC.U svakom slucaju je mnogo veci neko sto ce linux ikad imati,i posle neka se neko zavarava da je ljudima potreban slobodan i besplatan OS.
P.S. @Barone
Kako mislis da ga pogura neko na polju marketina kad:
Ne mozes da garantujes da ce harware pravilno raditi.
Ne mozes da garantujes da ce hardware uopste raditi.
Ne mozes ocekivati od proizvodjaca da pisu drajvere ukoliko je marketshare za njih skoro zanemarljiv.
Nemas da ponudis veliki broj komercionalnih alata koje ljudi koriste,navikli su na njih i nemaju nameru da ih menjaju.U najboljem slucaju mozes da im ponudis neku alternativu koja nije ni blizu onome sto vec imaju.
Nemas da ponudis ni neke besplatne alate na koje su ljudi navikli i zadovoljni su sa njima.
Nemas da im ponudis veliki broj igri cija je lista svakim danom sve veca.Ovo su samo par stvari koje su vecini ljudi potrebne da bi zamenili OS.
I sta bi na kraju svrha marketinga bila,hajde predjite na Linux zato sto je slobodan i besplatan a ako nas se skupi dovoljno mozda ce te poceti da dobijate za par godina ono sto vec imate na trenutnom OS-u.
11. новембар 2009. у 1:25 pm #81788brankostУчесникpare, pare, sve za pare ili money, money, all4money (Abba)
Nemas vremena, novca ili slicno – kupis OS, alate, platis administratora da instalira|podesi|odrzava, operativca da radi ….
Nemas vremena, novca ili slicno – dl OS, alate, googlas (glagol, ne url:), pitas, izgubis 5-15-30 dana i nesto kose, naucis, radis svoj posao …. (exclude Photoshop, AutoCAD; include >< sve)
Imas novca ili slicno – ako si zaludan kupi igricu… ili idi na planinu, pivo, more … (ne zaboravi da svratis po kamatu;)
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.