Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Da li neko od Vas planira da dize VISTU???
- This topic has 101 одговор, 24 гласа, and was last updated 18 years, 4 months раније by BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
7. фебруар 2006. у 1:53 am #40398BrokeBodyУчесник
A i moracu da imam neki Win dok god studiram…
Nije mi obavezno, al’ trenutno na faksu radimo Turbo Pascal i Microsoft Visual C++ 6.0. Mogu ja da vezbam Pascal i C++, i pod Linuxom, al’ brze mi ide kad to vezbam u Windowsu i to bas u onim programima u kojima radimo i na faksu. Samo zbog toga sam ponovo vratio Windows na masinu. Vise sam bio za dual boot, nego za VMware.
7. фебруар 2006. у 8:32 am #40399workyУчесникPostaviću jedno pitanje vezano za winXp
Radi se o tome kako ponovo instalirati trajal program na winu.Nije mi uopšte neophodan
taj program, uzeo sam ga da probam kako radi a onda sam potrošio silno internet vreme
skidajući razne krekove i serijske brojeve i ništa nije pomoglo.Skinuo sam isti program više
puta sa različitih lokacija i kada ga ponovo instaliram on mi pokazuje uvek isti broj dana
preostalih za trajal period.Neznam gde on to registruje kada je instaliran ,da obrišem taj fajl
ako je to izvodljivo.
Imam na Linuxu sličan program koji odlično radi ,ali voleo bih da izvedem ovo čisto da bih
poentirao nad winom i slično 🙂
Da li je moguće prevariti sistem?7. фебруар 2006. у 8:45 am #40400miroslav_joksimovicУчесникPostaviću jedno pitanje vezano za winXp
Radi se o tome kako ponovo instalirati trajal program na winu.Nije mi uopšte neophodan
taj program, uzeo sam ga da probam kako radi a onda sam potrošio silno internet vreme
skidajući razne krekove i serijske brojeve i ništa nije pomoglo.Skinuo sam isti program više
puta sa različitih lokacija i kada ga ponovo instaliram on mi pokazuje uvek isti broj dana
preostalih za trajal period.Neznam gde on to registruje kada je instaliran ,da obrišem taj fajl
ako je to izvodljivo.
Imam na Linuxu sličan program koji odlično radi ,ali voleo bih da izvedem ovo čisto da bih
poentirao nad winom i slično 🙂
Da li je moguće prevariti sistem?Moguce je. Seti se otprilike kad si prvi put instalirao program. Nakon toga, vrati datum na masini na otprilike taj period kada ti je prvi put bio instaliran jer ako ga vratis previse unazad, imaces isti problem, skoro pa sam 100% siguran. Ipak, pokusaj sa vracanjem datuma, mnogi to pokusavaju… 😉
7. фебруар 2006. у 8:52 am #40401workyУчесникNisam se toga setio, ustvari nisam to nikad radio, kako da vratim datum , iz service moda?
7. фебруар 2006. у 9:37 am #40402MisterNoУчесникMoguce je. Seti se otprilike kad si prvi put instalirao program. Nakon toga, vrati datum na masini na otprilike taj period kada ti je prvi put bio instaliran jer ako ga vratis previse unazad, imaces isti problem, skoro pa sam 100% siguran. Ipak, pokusaj sa vracanjem datuma, mnogi to pokusavaju…
Kad bi sve bilo tako jednostavno svi bi bili hackeri. 😀
Mozda ti to upali jednom dvaput na nekom software-u, ali zastitia iskljucivo zavisi od firme koja je pisala software i kako je ona to pitanje zastite regulisala.
7. фебруар 2006. у 10:09 am #40403workyУчесникSačekaću da izađe neki noviji hak, kad sam vratio datum odmah je istekao trajal period,
a kad sam nekako uspeo opet da ga instaliram on je opet bio na istom(broj dana do isteka)
Negde on to beleži u sistemu…
Ionako nije vredno truda 😕7. фебруар 2006. у 10:39 am #40404velialУчесникDa li neko od Vas planira da dize VISTU kad izadje u finalnoj verziji?!
😯 😯 😯
Ti mora da se salis?
I XP mi pravi gadne probleme (prepoznaje pir. diskove i tako to, a da ne govorim o matorim igrama i programima) samo mi fali jos nesto naprednije po tom pitanju. Ako ne uspem MS da izbacim skroz iz upotrebe vracam se na win 2000.7. фебруар 2006. у 10:40 am #40405MisterNoУчесникXP ne volim, ali cu uvek da potpisem da je win2000 dobar.
Ne treba pljuvati po necemu sto _nikada_ niste videli kako radi, niti se jos pojavilo, samo zbog toga sto ga pravi taj-i-taj.
Jel ti zavrsava posao? Ma super.
Ja cu ga staviti na vmware, ako bude hteo da saradjuje.to je sustina. neka koristi svako operativni sistem koji mu odgovara i zavrsava posao. to je valjda i poenta.
Medjutim ono sto je glupo recimo da vecina ljudi na ovom forumu pljuje recimo windows, a potpisujem da najveci deo njih ne ume da ga iskoristi ni 20% niti su svesnih svih njegovih mogucnosti i nemogucnosti. Po meni windows xp je najbolji klijent operativni sistem. Mozda se vecina vas ne slaze, ali to je sasvim ok. Meni je bitno da ljudi nisu iskljucivi, pogotovu sto sam i ja veliki fan linuxa ali da pri svakoj konstataciji ovde budu samokriticni i realni.
7. фебруар 2006. у 11:23 am #40406velialУчесникMedjutim ono sto je glupo recimo da vecina ljudi na ovom forumu pljuje recimo windows, a potpisujem da najveci deo njih ne ume da ga iskoristi ni 20% niti su svesnih svih njegovih mogucnosti i nemogucnosti. Po meni windows xp je najbolji klijent operativni sistem. Mozda se vecina vas ne slaze, ali to je sasvim ok. Meni je bitno da ljudi nisu iskljucivi, pogotovu sto sam i ja veliki fan linuxa ali da pri svakoj konstataciji ovde budu samokriticni i realni.
Vecina ljudi zaboravljaju na jednu od osnovnih stvari u izboru operativnog sistema a to je cena.
U tom pogledu win ima dve mane:
1. Cena samog windowsa
2. Mnogo veca cena potrebnog softvera
Mislim da je bespredmetno pricati o tehnickim karakteristikama, posto je zbog autorskih prava velika vecina programa ne upotrebljiva (osim naravno ako imas novaca da sve sto ti treba nakupujes).7. фебруар 2006. у 11:48 am #40407MisterNoУчесникVecina ljudi zaboravljaju na jednu od osnovnih stvari u izboru operativnog sistema a to je cena.
U tom pogledu win ima dve mane:
1. Cena samog windowsa
2. Mnogo veca cena potrebnog softvera
Mislim da je bespredmetno pricati o tehnickim karakteristikama, posto je zbog autorskih prava velika vecina programa ne upotrebljiva (osim naravno ako imas novaca da sve sto ti treba nakupujes).Ziva istina. Ali firma uradi projekat isplativosti i kaze
1. da nama se isplati da damo taj novac za to i to
2. da nama se ne isplati da damo taj novac i zato se opredeljujemo za open sourceAli ako se nesto placa na coveku ili firmi je da proceni da li mu se isplati da daje novac shodno tome sta dobija i kakve su potrebe njegovog poslovanja.
Ali to sto se nesto placa ne znaci da ne valja. Svako ima pravo izbora.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.