Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Da li neko od Vas planira da dize VISTU???
- This topic has 101 одговор, 24 гласа, and was last updated 18 years, 5 months раније by BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
6. фебруар 2006. у 12:45 pm #40378miroslav_joksimovicУчесник
Ljudi stvarno nema potrebe da se pravdate sto cete instalirati vistu 🙂
Cak sta vise, bilo bi pozeljno, pa kad budete kudili vistu za koji mesec da imate materijala za to 🙂Ma, da u pravu si ali ja samim tim sto je u pitanju vindoza, moram da ga kudim… 😉
6. фебруар 2006. у 1:08 pm #40379HansУчесникako bude kao win xp bice extra jer evo ja sam na netu vec nedelju dana sa antivirusom nod32 i pokupio sam samo 1152 virusa
6. фебруар 2006. у 1:09 pm #40380HansУчесникi da nezaboravim 2 puta sam dizao sistem za ovih 7 dana 😯
6. фебруар 2006. у 2:09 pm #40381DooleУчесникPobacu ja sto da ne…Probao bih ja svaki novi distro koji izdje ali nemam uslova i vremena za to.
6. фебруар 2006. у 2:11 pm #40382debelizmajУчесникja ne znam, ako mi mojih 256 rama bude malo, mislim da nema vajde da se smaram sa time.Sto znaci mozda, trebace mi Win
6. фебруар 2006. у 2:29 pm #40383MladenIsakovicУчесникNaravno, ali naravno da hoću. Nikada nisam bio isključiv, pa neću ni sad. Zašto da ne, hoću da vidim šta će to biti revolucionarno novo, kuda se kreće IT industrija, kakav je novi grafički sistem koji tako pompezno najavljuju, itd. A i vi što kudite Windows i smatrate ga sranjem, zar ste zaboravili na poslovicu “upoznaj neprijatelja temeljno da bi mogao da ga pobediš” 🙂
6. фебруар 2006. у 2:36 pm #40384popacУчесникNaravno da neću da ga probam, jednostavno nemam ni potrebe ni želje. Mogu da vidim kod komšije kako izgleda ako ga instalira i toliko od mene. Ne samo za M$ već za bilo šta, konačno sam našao distro koj mi vrši poso kako ja hoću!
6. фебруар 2006. у 3:17 pm #40385Red_ZmajaУчесникШто рече неко изнда наравно да хоћу…кад пљујем да знам шта и зашто пљујем и зашто га не користим 😀
А ту су и неке друге ситнице да видим шта се може подесити и како кад ме неко зове да му реинсталирам виндовс…јбг 10 еврића је 10 еврића 😉6. фебруар 2006. у 3:47 pm #40386miroslav_joksimovicУчесникШто рече неко изнда наравно да хоћу…кад пљујем да знам шта и зашто пљујем и зашто га не користим 😀
А ту су и неке друге ситнице да видим шта се може подесити и како кад ме неко зове да му реинсталирам виндовс…јбг 10 еврића је 10 еврића 😉Naravno, bar da imas neke koristi od same vindoze, zar ne?! Prava korist, sta te briga… 😉
6. фебруар 2006. у 6:48 pm #40387LYbУчесникSamo vas gledam…
Vindoza mnogima zavrsava posao i to jako dobro. Ne jebavaju se sa drajverima, manje vise sta god da im padne na pamet da ubodu u masinu to im radi – ljudi koji vole da se igraju imaju taj izbor (ili neku konzolu, sto i ja preferiram), a kad je desktop upotreba u pitanju zavrsava posao sa najmanje glavobolja.Sad, sto meni treba nesto drugo, to je moj problem. I sto se na vindovsu osecam kao… kao da je neko ugasio svetlo.
Opet, linux mi ne zavrsava meni najbitniji posao – odrzavanje baze fotografija sa pretragom po IPTC poljima. Jeste, postoji cumulus, ali za linux samo u server varijanti, za klijenta ti treba ili win ili OSX. Industrijski standard, fotostation, naravno da ne postoji.
Majku mu, pa i budjavi ACDSee u ovoj najnovijoj Pro verziji radi _sve_ sto mi treba.
Da ne pocinjem opet o Photoshopu, nema svrhe.
Zato se sada jebavam sa drugom prepravljam njegovih perl skripti kojima odrzava MySQL bazu MP3 muzike, ne bi li je upotrebili za propisno obelezene fotografije. “propisno” znaci da postoji standard sta se unosi u koje IPTC polje i kako to treba da izgleda.Sto se tice ovoga
ako bude kao win xp bice extra jer evo ja sam na netu vec nedelju dana sa antivirusom nod32 i pokupio sam samo 1152 virusa
Pa sad… neko ne ume da odrzava vindozu, neko ume. Mnogi ne koriste fajervol… jeste da ima problema, ali meni je vindoza na jednoj masini radila oko godinu dana bez ikakve infekcije. Sada radi kod mog kuma bez ikakvih problema vec drugu godinu. Jedino mu doturim ponekada neku noviju verziju programa. Jeste, ima posla oko updateovanja raznih antivirus i antispyware proizvoda, ali to spada pod “moranje” i posao se moze automatizovati. Prakticno mu ta 2000-ka radi bez odrzavanja skoro dve godine. Covek se jako slabo razume u kompjutere, ja sam mu objasnio kad i kako da updateuje sta treba i to je to. I da ne dira fajervol.
Jednako sam paranoican i na linuksu i sumnjivi potez sa nekog IP-a na mrezi sece sav saobracaj sa tom adresom na tri dana.XP ne volim, ali cu uvek da potpisem da je win2000 dobar.
Ne treba pljuvati po necemu sto _nikada_ niste videli kako radi, niti se jos pojavilo, samo zbog toga sto ga pravi taj-i-taj.
Jel ti zavrsava posao? Ma super.
Ja cu ga staviti na vmware, ako bude hteo da saradjuje. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.