Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Da li neko od Vas planira da dize VISTU???
- This topic has 101 одговор, 24 гласа, and was last updated 18 years, 5 months раније by BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
6. фебруар 2006. у 7:03 pm #40388BrokeBodyУчесник
XP ne volim, ali cu uvek da potpisem da je win2000 dobar.
To sam i ja hteo da kazem. Nekoliko dana na mom kompu, na faksu, bio mi je instaliran Windows 2003 Server i slazem se sa onim ko je jednom rekao na ovom forumu da uopste nije igracka.
6. фебруар 2006. у 7:27 pm #40389HansУчесникZa 2003 server neznam al meni je 2000 server pao iz cista mira za 3 dana
🙄6. фебруар 2006. у 8:10 pm #40390jedanBrankoУчесникDa li neko od Vas planira da dize VISTU kad izadje u finalnoj verziji?! Interesuje me kakvo je rapolozenje oko same instalacije gore napomenutog ” sistema “. Svi raspravljamo oko naziva a nikako da vidimo kakvo je raspolozenje ljudi oko samog opredeljivanja za instalaciju… kad vec znamo sta otprilike donosi novi ” sistem ” ❓
Cekaj…jesam li ja pogresio forum ili ti… ❓ ❓ 🙄
6. фебруар 2006. у 8:12 pm #40391ak-87УчесникNaravno da cu probati.Moze pricati ko sta hoce ali svima nama nekad zatreba Win,i kao sto Lyb kaze uvijek odradi posao.
Licno,mene puno zanima kakva ce Vista biti na djelu,i prvom prilikom cu je instalirati.
A sto se tice odrzavanja-od kada je izasao XP,od sigurnosnih mjera koristim samo ZoneAlarm firewall,i niti jednom nisam imao problema sa virusima i sl.S vremena na vrijeme skeniram sa nekim AV-om,ali nikad nista nije uspio pronaci…6. фебруар 2006. у 8:29 pm #40392BastardУчесникBio sam mesec dana nawindowsu (net mi je radio uzasno lose a i isprobavao sam novu graficku sa far cry igrom)
Zamisli cim sam izaso na net bez icega dobio sam virus koji mi je pojeo sve exe a cak i no dvd od san andreas koji nemogu vise da nadjem (da radi tako dobro)
I nace “nepobediva” kombinacija protiv skripti virusa i td. je kerio + antivir +spysweeper (bar protih onih koje sam ja imao prilike da sretnem)Naravno da bih zeleo da imam vistu
Dali zna neko koliko ce kostati cd i dali ce biti i za x86 i 64?6. фебруар 2006. у 8:30 pm #40393miroslav_joksimovicУчесник[quote=”miroslav_joksimovic”]Da li neko od Vas planira da dize VISTU kad izadje u finalnoj verziji?! Interesuje me kakvo je rapolozenje oko same instalacije gore napomenutog ” sistema “. Svi raspravljamo oko naziva a nikako da vidimo kakvo je raspolozenje ljudi oko samog opredeljivanja za instalaciju… kad vec znamo sta otprilike donosi novi ” sistem ” ❓
Cekaj…jesam li ja pogresio forum ili ti… ❓ ❓ :roll:[/quote]
Sto, zbog cega me to pitas?! ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓
6. фебруар 2006. у 8:38 pm #40394MoneoУчесникAjde,ajde…..
Mogu da kladim da 80% ljudi ovde ima dual-boot sa Win-om…..
Tako da je neumesno,da pljujete nesto sto garantujem da koristite,i sto vam kao ono “slucajno” zauzima pola harda 😆
Ja imam instaliran triple-boot i to uopste ne krijem-na prvom hardu mi je XP,a na drugom Slackware i FreeBSD….
Zasto-zato sto volim da se igram,i igara ne zelim da se odreknem-ne pada mi na pamet da se patim sa Cedegom i ATI drajverima(koji jos uvek ne nisu nizasta-za sad),kada sve imam lepo u Win-u na dva klika i deset puta boljim drajverima…..
Takodje,OOffice dokumenti nisu bas kompatibilini sa MS Office-om,i milion puta sam se uverio u to(cak i kada se snimi kao MS Word dokument-uvek izbacuje neke hijeroglife)dok,nasuprot tome,OOffice otvara Word dokumente bez vecih problema……
Zasto vam to pricam?Stampac mi ne radi(pokvaren) pa moram svoje tekstove da kucam u Word-u jer drug kod koga to nosim na stampanje,koristi Win kao i vecina ljudi u ovoj zemlji……
Da imam ispravan stampac,radio bi ja u OOffice-u bez pardona jer je zaista sjajan…..
Imam i jos nekoliko slicnih situacija,da ih sad ne nabrajam,ali u globalu vecinu poslova,ako ne i sve,mogu da zavrsim preko Linuxa-a
I ono na naslovnoj strani-sa bagovima u IE7 je totalno neumesno-mislim uveren sam ja da on nece biti bogzna sta i da kao i svaki program ima bagova u vecoj ili manjoj meri….
Dovedite nekog profi-programera ciji je posao bug-tracking i testirajte recimo,K3b-ima da nadju tonu bagova za nekoliko minuta,sto se reci da ce prvi pak,takodje naci za 15-ak sekundi….
Malo objektivnosti nije na odmet,zar ne?
A ovako deluje kao vest koja cilja na napaljenu linux klincadiju,koja mora da leci svoje komplekse 😆
Da se razumemo-ne volim ni ja nesto Win,ali nikad necu reci da je sranje-prvi razlog-pa eto igram se na njemu 😀
Sto se tice Viste-zasto da ne-kada bude izasla finalna verzija,ociscena od bagova,a verujem i dosta manje zahtevna od bete…
Mada verovatno nece biti nista revolucionarno(sem mozda estetski),znajuci nacin rada MS-a….
Eto toliko…..6. фебруар 2006. у 10:27 pm #40395BrokeBodyУчесник[quote=”miroslav_joksimovic”]Da li neko od Vas planira da dize VISTU kad izadje u finalnoj verziji?! Interesuje me kakvo je rapolozenje oko same instalacije gore napomenutog ” sistema “. Svi raspravljamo oko naziva a nikako da vidimo kakvo je raspolozenje ljudi oko samog opredeljivanja za instalaciju… kad vec znamo sta otprilike donosi novi ” sistem ” ❓
Cekaj…jesam li ja pogresio forum ili ti… ❓ ❓ :roll:[/quote]
Mislis podforum? Nije. Temu je stavio bas tamo gde treba.
7. фебруар 2006. у 12:25 am #40396LYbУчесник@Bastard moja dobitna kombinacija je VisNetic fajervol + AdAware + SpybotS&D + Spywareblaster, a od AV-a… pa i dalje preferiram Symantec AV Corporate Edition, mada se i meni sve vise cini da je NOD32 bolji.
Al sad smo bas otisli u offtopic, pa cu da se zaustavim 🙂
7. фебруар 2006. у 1:37 am #40397MladenIsakovicУчесникJa se u potpunosti slažem sa Lyb-om i mojim imenjakom Seleukom, skoro u svemu što su rekli. Windows je taj koji pravi standarde (jer mu se može, jer je prvi, jer ga koristi preko 90% desktop-korisnika, jer ima partnerske odnose sa proizvođačima hardvera i softvera, jer je POSIX kompatibilan, itd)) a svi ostali se trude da ih dostignu. Ma koliko ja mrzeo Microsoft i njihove prljave igre i radnje, ne mogu da kažem da je OS koji prave loš, naprotiv – po meni je Windows XP još uvek najbolji desktop OS na svetu. A od tog istog Microsofta da se mnogo toga naučiti, i treba se ugledati na njih, ako ni po čemu drugom, ono po njihovim partnerskim odnosima sa proizvođačima hardvera i softvera po celom svetu; evo Vista se još nije ni pojavila, a već se pojavljuju drajveri koji podržavaju novi Windows. Ova zadnja beta svakako neće biti ono što će finalno izdanje doneti, a sećam se da manje-više ni jedna beta Windowsa nikada nije bila ni blizu finalnom izdanju, po svakom pitanju. Tako da, ovo još uvek ne znači mnogo. Što se tiče zaostatka Linuxa, mislim da se linux ovoga puta lepo primakao, kao nikada do sad, ono što Windows može a linux ne, sada se svodi uglavnom na neka softverska rešenja, nedostatka nekih programa za linux i drajvera. Recimo, nedopustivo je stanje sa USB-om u unix-like OS-ima; ‘ebo te, pa USB kao standard postoji već godinama, a na lindži je još uvek frka oko toga, da li će ovo ili ono da radi; jako je slaba podrška USB uređaja, nedopustivo slaba, a da ne pričamo o drugim modernim vidovima komunikacije sa perifernim uređajima. O standardizaciji koja je neophodna i jako nedostaje, o backward i posix kompatibilnosti neću ni da govorim!
Da ne bih zvučao kao nekakav Win-lover, ovde ću se zaustaviti. Lično, koristim linux više od 90% ukupnog vremena provedenog za računarom svakoga dana, i sa njim mogu da zadovoljim sve svoje potrebe, tako da to već govori koji mi je OS draži, i koju ideju podržavam; ali svidelo se to meni ili ne, verujem da će Windows svojim novim izdanjem, ponovo zadati domaći zadatak konkurenciji. Lično, mislim da je to dobro, jer će tada i linux-zajednica morati čvršće da sarađuje, da bi ih dostigla. Time će i linux biti samo još bolji, što zaista želim.
A prijateljima na ovom i drugim forumima koji kažu “naravno da Windows po kvalitetu nikada neće dostići Linux”, i to ponavljaju često, iskreno savetujem da se ne izleću mnogo sa takvim izjavama; lično nikome to neću zameriti, uostalom, svako ima pravo na mišljenje, ali naći ćete se nekada u društvu nekoga ko zna mnogo više od vas i mene, i takvom izjavom, stavićete mu do znanja ko ste i koliko znate. One koji se pronađu u ovim rečima, molim da me ne shvate pogrešno, govorim iz najbolje namere. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.