Početak›Форуми›Linuks distribucije›Ubuntu,Mint,…›CePaj6ate iliti 8.04 na srpski način
- This topic has 69 odgovora, 18 glasova, and was last updated 14 years, 7 months ranije by
Жарко Михајловић.
-
AutorČlanci
-
14. februara 2009. u 10:14 pm #70606
Dr@g@n
Učesnik…skinuo sam, raspakovao, ali ne mogu da ga iskopiram u /usr/lib/flashplugin-nonfree/ :-
15. februara 2009. u 12:01 am #70607dukenukem_4d
Učesnikobično kažu 😀 da se pusti file menadžer kao root ,iz terminala
[code]
sudo nautilus
[/code]
ali pazi ovako može svašta da se pokvari ! ,čim ukopiraš šta treba gasi ga 😉15. februara 2009. u 11:14 am #70608Dr@g@n
Učesnikok, kopiranje uspelo, ali ovo dalje ne razumem sta treba da radim
(pređeš u folder gde si raspakovao sa cd /home/ime/….navedeš…gde…je…/
pa onda
Kod:sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/flashplugin-nonfree/…
16. februara 2009. u 3:23 pm #70609Moneo
UčesnikMoj ti savet da batalis cp6 linux (u pitanju je samo lokalizovani i prepakovani Ubuntu 8.04 a imaces i problema sa dodavanjem softvera jer su repoi skoro uvek u autu i ne slazu se bas najbolje sa zvanicnim Ubuntu “skladistima” :p)
A i sam projekat je prilicno umrtvljen,nazalost-pogledaj samo maticni sajt i bice ti jasno sve 😉
Instaliraj Ubuntu 8.10 i uzivaj 😉16. februara 2009. u 3:34 pm #70610dukenukem_4d
Učesnikdaj be batalite takve savete 😡
p.s koliko forumaša je potrebno da bi se zamenila 1 sijalica 😛16. februara 2009. u 3:40 pm #70611Moneo
UčesnikE bas necu 😀
Kod Ubuntua 8.10 sa repoima sve radi glat a kod cp6 ne radi nikako jer repoi koji su oni trebali da odrzavaju nisu u funkciji i pride se kolju sa zvanicnim
Bolje da olaksam coveku u startu umesto da se razocara u linux samo zato sto nije probao odgovarajuci
To je poenta 😉16. februara 2009. u 3:50 pm #70612dukenukem_4d
Učesnikdobro u pravu si O0
,što se mene tiče ljudi nek si stavljaju i ms -windows ubuduće 😀EDIT:ki uslikano !
The illusion of politeness over knowledge
http://www2.apebox.org/wordpress/rants/5/
😀 😀 😀16. februara 2009. u 8:54 pm #70613Dr@g@n
UčesnikVidim i sam, da cu morati, da predjem na Ubuntu. 😀 Ma…ja sam sp6linox, mislio da koristim iz lokal patriotskih razloga, al sta vredi, kad ne ide kako treba :'( Skoro sam im, na forumu, postavio pitanje, da li tamo ima nekog zivog, posto pitanja stoje bez odgovora…Iskreno, odgovorili su da ima, ali da su za odgovaranje na pitanja forumasa, zaduzeni, neki drugi. :-
16. februara 2009. u 9:40 pm #70614Moneo
UčesnikPa tako je kako je
Ja sam gore rekao kakva je situacija i predlozio ono jednostavnije da se ne bi mucio-da uzmes poslednji Ubuntu 🙂16. februara 2009. u 10:30 pm #70615Жарко Михајловић
UčesnikНајвише што је реално у овом тренутку могуће, а што се тиче локал патриотизма, јесте да се користи локализација, а не и дистрибуција која има једно једино издање. На локализацијама активно раде људи, можеш их контактирати, попричати са њима, видети да су стварни… предложити неку идеју, или свој допринос. Ионако, коришћењем локализованог софтвера, добијамо исто што је и овај цп6.
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.