Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › CePaj6ate iliti 8.04 na srpski način
- This topic has 69 одговора, 18 гласова, and was last updated 16 years, 2 months раније by
Жарко Михајловић.
-
АуторЧланци
-
3. фебруар 2009. у 1:08 am #70596
dukenukem_4d
Учесникne znam… puno je bio blaćen taj projekat… ,
ima možda 2 foruma gde nije bio dočekan na nož 🙁 :'(šta da se radi život ide dalje jeej 😀
3. фебруар 2009. у 2:06 am #70597Moneo
УчесникDa sve znam :redface:
I to su mahom bili oni koji samo kritikuju a kada treba da se da neki predlog ili sugestija ili nešto poboljša naravno takvih onda nema ni od korova 😉
Zaista šteta-sa svim ovim prikupljenim iskustvima kako dobrim tako i lošim naredno izadnje je moglo biti sjajno-a ovako nešto mi se sve čini da taj film izgleda nećemo gledati :redface:3. фебруар 2009. у 9:42 am #70598miodragz
Учесникma to je zamazivanje ociju a uz to sajt im i ne radi drpanje para za propale projekte 😀
3. фебруар 2009. у 11:02 am #70599tomaja
Главни мајсторA sad ozbiljno…
mislim da većina ljudi neozbiljno shvata trud drugih ljudi, naročito kada se stvari uzimaju zdravo za gotovo. U ovaj projekat nisam mnogo upućen pa ne bih o njemu, ali je jasno da ne možemo apriori poistovećivati i apsolutno porediti Linux distribuciju ili bilo koji drugi OSS projekat na kojem radi 1 ili 2 čoveka i tim od par desetina ili stotina ljudi. Često ljudi kritikuju a ne shvataju, jer sami to nikad nisu ni pokušali, koliko je truda pa i novca potrebno da bi se jedan dobar OpenSource projekat pokrenuto i stalno održavao. Dakle, uvek treba konstruktivno kritikovati, ukoliko se već ne možemo, zbog nedostatka vremena ili znanja, priključiti određenom projektu, a izbegavati paušalne ocene i komentare koji nemaju nikakvu svrhu (bar pametnu sigurno ne).linux4life
3. фебруар 2009. у 11:18 am #70600Moneo
УчесникPazi,ja donekle moram da se slozim sa Miodragom
Dosta je izgleda politike u celoj prici-podiglo Ministarstvo dzevu oko “srpskog” linux-a sa izgleda ociglednom namerom da javnosti malo zamze oci i da se pokaze da nasi celnici eto furaju i otvorena resenja i podrzavaju slobodan softver
I eto gde ces boljeg nacina od cp6-kada je izasao svi su pricali o tome plus tekstovi u skoro svim mesecnim IT casopisima pa je onda ubrzo cela stvar koliko vidim zaboravljena
Podseca me na situaciju sa onim nesrecnikom koji je kacio onaj film na rapidshare-odmah su od toga napravili medijsku halabuku da bi se eto pokazalo kao Srbija suzbija pirateriju….
Gledah sinoc home sajt i kao po nekim komentarima odmah posle Nove Godine ce izaci novo izadnje koje bi trebalo da ima isprake svih do sada uocenih gresaka-mada iskreno nesto sumnjam,ali videcemo3. фебруар 2009. у 12:22 pm #70601tomaja
Главни мајсторKao što rekoh, za konkretan projekat nisam upućen, ali tu se i ja mogu složiti, da zloupotreba, bar kod nas, ne nedostaje.
linux4life
3. фебруар 2009. у 6:30 pm #70602miodragz
УчесникZnam da je tesko samo prevoditi mada ne vidim nista drugo da je posebno uradjeno jer je ovo vise Remaster nego sto je distro za sebe.Evo ja cu uzmem Mandrivu ima sve da je prevedem izmenim par wallpapera cak da napravim start dugmence svoje i onda cu da kazem to je bla bla linux i mislis da ce nam dati pare za to. Bio sam u politici aktivno 10 god. i na zalost sam vido da se svelo na to da ako imam nekog ima para. Evo jedan odlican projekat je skoro zaboravljen Gnuzilla. Da su imali para ne bi ovako zamro kao i vecina projekta koji vrede koliko toliko.
5. фебруар 2009. у 12:37 pm #70603Moneo
УчесникNije ovde u pitanju finansijski momenat toliko rekao bi 😉
Para je bilo,svi ti ljudi su placeni kako treba(proverene informacije ;))fora je sto je to bila jednokratna injekcija kako se kaze-kao sto rekoh gore, trebala je da pokaze da i nasi celnici imaju sluha za otvorena resenja a ako se usput malo i izreklamiramo jos bolje
Kada je posao odradjen i na sva zvona ispracen u IT glasilima i medijima i kada je postignuto ono sto je i htelo da se postigne cp6 Linux je zaturen u neku donju fioku gde skuplja prasinu
Drugo ne vidim sta je problem sto je to ustvari preradjeni Ubuntu-mislim normalno je da ce koristiti neki poznati distro kao osnovu-sigurno nece pisati unikatni distro od nule 😀14. фебруар 2009. у 8:15 pm #70604Dr@g@n
УчесникKoristim sp6linoks… Od pre dva dana, Mozilla Firefox mi trazi nadogradnju Adobe Flash Player-a. Program me obavesti da je sve u redu,i da je instalacija zavrsena, ali ja i dalje ne mogu da ga koristim. Cim ponovo otvorim npr. Youtube, opet trazi nadogradnju…Isto se dogadja i kod rucnog instaliranja.
14. фебруар 2009. у 8:51 pm #70605dukenukem_4d
Учесникhttp://download.macromedia.com/pub/flashplayer/installers/current/9/install_flash_player_9.tar.gz
deb koji instalira flash 9 na ubuntu&cp6 ne ide do pravog linka
skini ovaj gore od 2.9 mb raspakuj ga negde i iskopiraj u
/usr/lib/flashplugin-nonfree/(pređeš u folder gde si raspakovao sa cd /home/ime/….navedeš…gde…je…/
pa onda
[code]
sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/flashplugin-nonfree/
[/code]
)to je verzija 9.0.151 ::)
mora da zatvoriš browsere (firefox) pre ove operacije pa posle kad ih pustiš
npr. firefox kada mu uneseš kao adresu ,odnosno u adress bar se upišeabout:plugins
on će da pokaže da li ga vidi O0
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.