Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Ati Radeon 9600Pro ???
- This topic has 52 одговора, 11 гласова, and was last updated 18 years, 5 months раније by doctorX.
-
АуторЧланци
-
4. фебруар 2006. у 4:14 pm #39962nVideoУчесник
nenad@slack:/mnt/d/DVD_filmovi/iso$ cat /var/log/Xorg.0.log | grep WW
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(WW) `fonts.dir’ not found (or not valid) in “/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/”.
(WW) `fonts.dir’ not found (or not valid) in “/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/”.
(WW) `fonts.dir’ not found (or not valid) in “/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/”.
(WW) `fonts.dir’ not found (or not valid) in “/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/”.
(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found
(WW) fglrx(0): board is an unknown third party board, chipset is supported
(WW) fglrx(0): Specified desktop setup not supported: 1
(WW) fglrx(0): ***********************************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! *
(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available *
(WW) fglrx(0): ********************************************* *
nenad@slack:/mnt/d/DVD_filmovi/iso$(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(EE) Failed to initialize GLX extension (NVIDIA X driver not found)
nenad@slack:/mnt/d/DVD_filmovi/iso$Kakav nVidia driver on trazi nemam pojma…
10. фебруар 2006. у 2:53 pm #39963DexУчесникprobaj u xorg.conf fajlu da promenis BusID PCI:1:0:1 u BusID PCI:1:0:0
10. фебруар 2006. у 10:40 pm #39964LYbУчесникMa jok, to je samo pokusaj inicijalizacije secondary displeja koga nema.
13. фебруар 2006. у 3:16 pm #39965nVideoУчесникZar PCI:1:0:0 ne treba da bude primary displey??? Nije bitno! Instalirao sam slack 10.2 na hda1 na kom se vukao neki mandrake jos od pre xrista pa cu da vidim… ima po defaultu 2.4.31 sad cu da rekompajliram pa cu da vidim sta on kaze. Sigurno ima noviji Xorg…
13. фебруар 2006. у 3:21 pm #39966nVideoУчесникZaboravio sam da navedem da ako izbacim DRI iz kernela nemam uopste sliku? vidim samo lilo i to mi je sve posle toga black screen! Pridjem masini sa ssh sa drugog racunara i radi sve ok… Ali nemam sliku…
13. фебруар 2006. у 3:49 pm #39967DriverУчесникA jel ti radi na tom mandraku
15. фебруар 2006. у 12:01 am #39968undisputedУчесникizvinjavam se na ovakvom upadu……:)
Rezolucija,driver za ATI na slac-u?
Imam problem sa instalciom drvera,citao sam vase postove ali nisam uspeo da to sredim
Prvo pitanje:
Da li je fajl ATI*.run izvršan? Ne znam evo sta ja radim,gde gresim
Naime imam ati 9200se znam da je krs ali..skinuo sam driver sa neta za ati…pocinjem sa instalacijom…
odradim ono chmod a+x ati…
./ati…
zatim….
Creating directory fglrx-install
Verifying archive integrity… All good.
Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.21.7…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
Detected configuration:
Architecture: i686 (32-bit)
X Server: Xorg 6.8.1ona ono next ,next i instalacija je kopletna ali i da…The log file has been stored to /usr/share/fglrx. it is important to save your
X Window configuratin file ,and then run aticonfig da bi podesio bla bla bla….
Ja uradim tako,izvrsim reboot i stvarno mnoogo bolja slika…
ali posle 10-20 secundi sve to zablokira bilo koja rezolucija da je u pitanju u xorg.conf-u tada “prepoznaje” ati(pre toga je bila vesa)
ja onda rebootujem racunar i iz konzole prekopiram stari xorg.conf file gde pise (“vesa”) i slika je naravno losija
moze li mi neko pomoci u pitanju je slackware 10.1… Sta treba da zamenim u xorg.conf-u ili gde vec da to sredim? mozda sam zeznuo nesto oko monitora u xorg.confu-u
uzgred ono fglrxconfig ne moze,ne pokrece se i ne dobija se nistA kada ukucam
Ovaj post je vise puta menjan i po nesto je dodavano pa zato izgleda ovako…….jesam pocetnik ali bas hocu slack zato sto svi pricaju
da je prrrrrrreeeeeeeeeeeetezak i jos po nesto..15. фебруар 2006. у 3:17 pm #39969LYbУчесникNe znam, ja imam ati9600 i koristim kernel/Xorg radeon drajvere. Jes da na 9600 jos uvek nemam 3D akceleraciju, ali zato sve radi. ATI ne ume da napravi drajvere, pa to ti je. Negde rade, negde ne rade, negde nasumice pucaju, kao kod tebe, negde ne… Da ne pominjem da ne podrzavaju vise X sesija. U stvari, podrzavaju, ali samo prva ima DRI.
Opet, ti imas 9200 i tebi sam XOrg nudi 3D akceleraciju, pa sto se maltretiras sa ATI proprietary drajverima?
15. фебруар 2006. у 8:34 pm #39970undisputedУчесникMeni na nekim tkz.forumim tkz.poznavaoci linuxa rekose da skinem driver za ati
nisam imao pojma da nemora inace imam dial up(ocajan) pa sam jedava skinuo tih 35mb
…kako da sredim taj problem sa rezolucijom,da zaobidjem to sa atijevim driverom?
Kao sto rekoh pocetnik sam pa ne razumem sve to bas najbolje16. фебруар 2006. у 12:57 am #39971nVideoУчесникJa nista nisam uradio!!! Na slack-u 10.1 nece… Mozda ce na 10.2?! na mandraku 9.1 mi se vuce 2.4.21 i neki matori xfree tako da nisam ni pokusaavao…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.