Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Ati Radeon 9600Pro ???
- This topic has 52 одговора, 11 гласова, and was last updated 18 years, 5 months раније by doctorX.
-
АуторЧланци
-
29. јануар 2006. у 4:29 am #6899nVideoУчесник
Da li se neko igrao sa ovom grafickom karticom? Sa ovim namogu nikako da izadjem na kraj! Kako nateradi ovaj prokleti fglrx da radi? Imam dva drivera:
ati-driver-installer-8.20.8-i386.run
ati-driver-installer-8.21.7-i386.run
U pitanju je Slack 10.1 – 2.4.31.. Ne znam sta vise da radim sve sam probao!Evo neceg slicnog kao man:
You must go to /lib/modules/fglrx/build_mod subdir
and execute ‘./make.sh’ to build a fully customed kernel module.
Afterwards go to /lib/modules/fglrx and run ‘./make_install.sh’
in order to install the module into your kernel’s module repository.Ne znam sta vise da radim sve sam probao! Prekompajlirao kernel 100Puta!
Ima li neko bar nekakva iskustva sa slicnim karticama???
29. јануар 2006. у 12:47 pm #39943debelizmajУчесникja isto imam gomilu problema sa mojim ati-jem.imam 9200 i svako instaliranje slacka mi je nocna mora zbog graficke. Posle sveze instalacije ja prvo “premetnem” drajver.rpm u tgz pa instaliram, naravno fglrxconfig (kako vec) ne radi nikako (zapravo radi, ali je rezultat ne podizanje X-a)vec moram da editujem xorg.conf i upisujem svoje rezolucije i osvezavanja i tamo gde mi je ime drajvera da upiosem fglrx.
Naravno o 3D mogu samo da sanjam a i poneki programi mi ispadaju zbog drajvera za graficku. desavalo mi se da mi se posle instalacije novih drajvera X ni nedize vec moram da se vratim na stare drajvere.
Poceo sam da mrzim Ati i da jedva cekam da skupim kintu i kupim neku Nvidiu29. јануар 2006. у 1:40 pm #39944LYbУчесник@nVideo Pa jesi li uradio to sto je trazeno od tebe? Otisao u taj-i-taj direktorijum i pokrenuo tu-i-tu skirptu?
@death Koliko mi se cini, sa 9200 ne moras da se smaras sa atijevim drajverima, posto je 3D akceleracija podrzana u XOrg-u. Ja jedva cekam da proglase Xorg 7.0 stable za Gentoo, posto sad ima 3D i za 9600.
30. јануар 2006. у 5:58 am #39945velialУчесникproveri da ti nije sledece u pitanju
http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5541
inace i ja imam tu graficku. Na Mandraku 10 je radila uslovno receno dobro (nisi mogao da poteras dva usera istovremeno, ali je DOOM 3 radio odlicno).
Sada na Fedori 4 i SUSE-u 10 imam problema sa ostatkom hardvera pa se nisam puno igrao sa grafikom, ali cu u skorije vreme morati.30. јануар 2006. у 10:22 am #39946veteranУчесникSlackware 10.1 ATI Radeon 9200.
Sa podignutim X-om iz direktorijuma gde je installer daj komandu u konzoli:
./ati-driver-installer-8.20.8-i386.run –keep
Otvara se grafički interface i to je to. Naravno fglrxconfig, restart i mora da radi. Da bi kartica sijala punom snagom, ako već nisi, dodaj u fstab liniju:
tmpfs /dev/shm shm defaults 0 0
Ovo kod mene radi savršeno, pa nema razloga da ne radi i kod tebe. Pokreni, valjda beše, glxgears pa javi frame-rate. Inače ATI po dokumentaciji zvanično ne podržava Slackware ali…
Pozdrav
VeteranP.S. Kernel nam je isti samo ga ja nisam kopajlirao, ali ne vidim neku smetnju u tome, mada ko zna, kod mene genkernel bareacpi.i.
31. јануар 2006. у 3:29 am #39947nVideoУчесникNe znam u cemu je problem?! /dev/shm imam u fstab-u. I naravno da sam isao u /lib/modules/fglrx i odradio make.sh i make_install.sh.
Kad se make_install.sh zavrsi dobijem nesto kao: modul je ucital ali fglrx.o nije pod GPL licencom… Tako nesto… Nije ni bitno.evo ga lsmod:
fglrx 374728 0
agpgart 20344 0 (unused)
Ne znam da li je to ok?U /etc/X11/xorg.conf sam za driver skinuo onaj njegov “vga” i ostavio samo fglrx medjutim ista stvar…
Dobijam samo ovo:
nenad@slack:~$ fglrxinfo
Xlib: extension “GLX” missing on display “:0.0”.
Error: couldn’t find RGB GLX visual!nenad@slack:~$ glxgears
glxgears: Error: couldn’t get an RGB, Double-buffered visual.Sta sad? Kako? Gde?
31. јануар 2006. у 3:53 am #39948LYbУчесникZasto nisi pustio fglrxconfig da ti odradi konfiguraciju?
Ima tu mnooooogoooo stvari koje ce dodati.31. јануар 2006. у 1:28 pm #39949veteranУчесникPrvo pitanje:
Da li ti je fajl ATI*.run izvršan? Ako nije promeni da bude. Primenom komande koju sam naveo dobijaš u konzoli:Creating directory fglrx-install
Verifying archive integrity… All good.
Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.21.7…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
==================================================
ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
==================================================
Detected configuration:
Architecture: i686 (32-bit)
X Server: XFree86 4.3.0.1U ovom momentu se otvara grafički interfaca sa dve opcije:
Install driver…..
Genrate distribution specific driver packageIzbor je tvoj a ostatak je kliktanje. Kad se završi instalacija, ako si u KDE u Kmeniju se pojavljuje stavka ATI Control sa kao ikona ATI logo.
Drugo pitanje:
Da li si dobio navedeno?Ako jesi obavezno fglrxconfig, restart pa pokreni ATI Control koji ti u general tabu daje sve podatke o stanju kartice i drivera.
Po opisanom postupku sam upravo instalirao na novoj Debian instalaciji driver ati-driver-installer-8.20.8-i386.run.txt i radi besprekorno, u full screen modu frame rate mi je najmanje 32. Uzgred, verziju 8.21.7 nisam uspeo da instaliram jer mi nije napravila fglrxconfig, zašto, e to ne znam.
Ako hoćeš mogu da pokušam da napravim *.tbz pa da ti ga dostavim na neki način.
Pozdrav
Veteran31. јануар 2006. у 2:27 pm #39950LYbУчесникSto restart? Oslobodite se te windows navike.
31. јануар 2006. у 3:21 pm #39951veteranУчесник@LYb
Tako piše u uputstvu, naravno na Slackware može i logout pa startx ili ctrl+alt+backspace pa startx ili od volje ti.
A ti bi mogao da se oslobodiš cinizma i prestaneš da lupaš packe hvatajući se za jednu reč van konteksta. Smaraš. Čudi me da nisi primetio grešku u pisanju Genrate umesto Generate.
Ono što jes’ jes’ ti si baaaaš potrudio da pomogneš čoveku. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.