Novi VirtualBox 6.0 donosi značajna unapređenja

Podeli preko

Novi VirtualBox 6.0 predstavlja veliko unapređenje u odnosu na prethodne verzije. Glavna novina je značajno izmenjen i prilagođen korisnički interfejs sa sada jednostavnijim i boljim mogućnostima za podešavanje virtualnih mašina. Tako je sada moguće u novom fajl menadžeru kontrolisati fajl sistem gosta, kao i kopirati fajlove između mašine domaćina i gosta.

Implementirana je podrška za izvoz virtuelne mašine na OCI (Oracle Cloud Infrastructure). Značajno unapređena podrška za HiPDI i skaliranje sa boljom detekcijom i podešavanjima za pojedinačne virtualne mašine. Unapređena je i podrška za 3D grafiku na Vindous instalacijama, kao i emulacija VMSVGA 3D kartica na Linuks i Solaris gost mašinama.

Dodana je i podrška za surround postavke zvučnika (Vindous), kao i alatka vboximg-mount za Apple instalacije radi pristupanja podacima gost mašina sa domaćina.

Dodatno, mnoge druge ispravke i opcije su dodane, poput podrške za Linuks kernel 4.20. Tu je i bolja podrška za audio/video snimanje (sada je moguće odvojeno snimati zvuk i video). Takođe su unapređene mrežnim opcije, ispravke za BIOS, emulaciju serijskog porta, itd. Više detalja na changelog-u.

Kako postaviti podesiti VirtualBox virtuelnu mašinu može se https://download.virtualbox.org/virtualbox/UserManual.pdf

Virtualbox 6.0.0 – korisnički interfejs menadžera