Нови VirtualBox 6.0 доноси значајна унапређења

Подели преко

Нови VirtualBox 6.0 представља велико унапређење у односу на претходне верзије. Главна новина је значајно измењен и прилагођен кориснички интерфејс са сада једноставнијим и бољим могућностима за подешавање виртуалних машина. Тако је сада могуће у новом фајл менаџеру контролисати фајл систем госта, као и копирати фајлове између машине домаћина и госта.

Имплементирана је подршка за извоз виртуелне машине на OCI (Оracle Cloud Infrastructure). Значајно унапређена подршка за HiPDI и скалирање са бољом детекцијом и подешавањима за појединачне виртуалне машине. Унапређена је и подршка за 3D графику на Виндоус инсталацијама, као и емулација VMSVGA 3D картица на Линукс и Соларис гост машинама.

Додана је и подршка за surround поставке звучника (Виндоус), као и алатка vboximg-mount за Apple инсталације ради приступања подацима гост машина са домаћина.

Додатно, многе друге исправке и опције су додане, попут подршке за Линукс кернел 4.20. Ту је и боља подршка за аудио/видео снимање (сада је могуће одвојено снимати звук и видео). Такође су унапређене мрежним опције, исправке за BIOS, емулацију серијског порта, итд. Више детаља на changelog-у.

Како поставити подесити VirtualBox виртуелну машину може се https://download.virtualbox.org/virtualbox/UserManual.pdf

Virtualbox 6.0.0 – кориснички интерфејс менаџера