Nika

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 5 (od 5 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: Jos jedan bag u MDK 10.1 #22620
  Nika
  Učesnik

  Ja imam ESS 1688. Pravi mi grdne probleme ALSA na MDK10.1!
  Nikako nece da prepozna ESS nego tek po neki put na “alsaconf” da mi ESS968, utvrdio sam da kartica ima drugi chip koji je ess968.
  Kartica je ISA PnP, i godinama je radila pod Windows-om kao ess1688 bez problema.

  U boot-u nece da je prepozna nego dali onaj 1161 error “no sound device”. A kada udje u MDK “device /dev/dsp no such file or directory”.

  Kao sto sam rekao samo u root-u alsacon ga POVREMENO prepozna ali alsactl nece da ga zapamti. Verovatno sto ja nisam rucno ukucao komandu(jer sam apsolutni pocetnik sa Linux-om). A naravno i kada prepozna kerticu, prilikom sledeceg boot-a sve mora iz pocetka.

  Nemam modem samo LAN kartu pa mi problem verovatno nije to.

  kao odgovor na: Windows i Linux u mrezi #22119
  Nika
  Učesnik

  Evo ja uspeo da nastelujem Linux. Ali sta i kako trebam da uradim da mi proradi u XP-u?!
  XP bez problema prepoznaje da ima “neki” PC prikljucen na LAN karticu ali koji to nepise. I Samba lepo radi na Linux-u, vidim da oni nesto komuniciraju ali ja nikako nemogu da pristupim Linux-u sa XP-a niti obratno.

  Na XP-u mi je konfigurisanje na “automatsko”, dali je samo to problem ili mi treba neko poseban program za komunikaciju?!

  kao odgovor na: Localhost login MDK 10.1 #23449
  Nika
  Učesnik

  Pa nije bas da mi izraste brada dok on nesto odradi, ali mi nekako deluje sporo dok se ceo sistem podigne. Sada gledam kako li se patchuje kernel na 2.6.10 da bi bio malo aktuelniji i da namestim ovu moju nVidia karticu. Neki nVidia kerneli ili moduli sta ga li je, zivot mi zagorcali. DiVX radi super iako je i CD star par godina, bez seckanja ide. Ali ni ton nemam jer mi ni ALSA nece da se podigne da bi prepoznala ESS 1688.

  Problemi li problemi.
  Sada sam skinuo driver za Nvidia, sa minion.de. Pa cu da vidim sta cu dalje. Odmah cu i ALSA-a da bih sve to zaokruzio i da ga vidim onda.

  Sve u svemu ocekivao sam da ce aplikacije malo brze das ce otvaraju. Ali kada se malo zamislim u odnosu na XP, radi bas lepo. Nadam se da ce to misljenje da me potraje.

  Ima li neko ideju za namestanje Nvidia kartica?!

  kao odgovor na: Localhost login MDK 10.1 #23447
  Nika
  Učesnik

  Hvala na pomoci. Uspeo sam.

  Nije djubre htelo odmah u MDK jer mi ne prepoznaje graficku. Tj, neki kernel problem i nece da radi drajver. Nvidia je kriva za sve. Mislim da sam negde video na forumu kako je neko vec imao taj problem. Cim sam vratio staru dobru Voodoo 3d kao iz topa je proradilo sve ali samo malo sporo. Ipak je to samo 16mb.

  Hvala jos jednom.

  kao odgovor na: Linuxo problem #22410
  Nika
  Učesnik

  Imam isto pitanje kao i Duffman pod brojem 2.

  Na PC-u mi lepo ide Linuxo podizanje ali nikako nemogu da se logujem i da udjem u sistem. Jeste da sam apsolutni pocetnik sa Linuxom ali on trazi od mene shifru a ja neznam koja je. Niti kao “korisnik” ni kao “root”.

  Pa ako neko zna bio bih mu zahvalan na pomoci. Samo mi recite sta da ukucam. Radi se o Linuxo 01 verziji.

  Hvala.

  Nikica

Gledanje 1 članaka - 1 do 5 (od 5 ukupno)