Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Hardver›Jos jedan bag u MDK 10.1
- This topic has 28 odgovora, 13 glasova, and was last updated 18 years, 4 months ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
19. novembra 2004. u 7:27 pm #4474
LYb
UčesnikZnam da se manifestuje na MDK 10.1 Official, nisam siguran za ostale verzije.
hardver u pitanju:-Integrisana zvucna karta na ploci Asus A7V600 (VIA 68xx) i fax/voice winmodem sa 536EP chipsetom.
Neki se secaju da sam pominjao da MDK “odjednom” prestane da konstatuje zvucnu kartu i prilikom butovanja,. pri pokusaju da digne ALSA drajver prijavi “no soundcard detected”.
E pa, nije “odjednom” 🙂 Problem se javlja tek ako u MCC-u podesite ppp0 konekciju sa ovim modemom (ne pitajte zasto sam to radio pored zivog i zdravog kppp-a).
Dakle, definisana je ppp0 konekcija sa 536EP modemom. Prilikom boota ALSA odbija da se digne, cak iako konekcija nije definisana da se dize prilikom boota. Doduse, zvuk RADI, ali su svi slajderi u KMix-u postavljeni na nulu i ikona je zatamnjenja, dakle moze da radi ali treba se smarati prilikom svakog logovanja da se popale kanali rucno. U logu se neposredno jedan uz drugi nalaze unosi:
-ALSA started
-failed to start ALSAProblem nestaje i zvuk ponovo radi najnormalnije cim se iz MCC-a ukloni ppp0 konekcija.
Ne znam da li se porblem javlja u drugim verzijama MDK-a, sa drugim Intel Ambient chopsetovima ili cak sa drugim voice modemima.
Secam se da ovaj modem i Windows prepoznaje kao jos jednu zvucnu kartu u sound settingsu.
Eto, uzrok pronadjen, mozda nekome pomogne.
27. novembra 2004. u 1:45 pm #22604tep3a
Učesnikpotpuno isi problem ali malo drugacija konfiguracija:
Asus a7n8x i ISDN NetMod na Mandrake 10.1 PPack
po prvoj instalaciji sve lepo svira, pa onda naravno instaliram kppp i modem, kad posle restarta, nece da podigne ALSA-u i pise “no sound card…”
eto imamo isti problem, ali nisam uspeo da nadjem resenje…
ako neko nesto zna neka pomogne
27. novembra 2004. u 2:11 pm #22605LYb
UčesnikPa, ja vide nemam TAJ problem, ali imam neke druge sitne, psto sam batalio MDK i presao na Slack, ali me bas zanima resenje… Voleo bih da procitam ako neko zna nesto vise 🙂
27. novembra 2004. u 3:02 pm #22606IgorPetrovic
UčesnikProbajte da posle instalacie drajvera za modem pokrenete alsaconf (kao root), možda pomogne. Trebalo bi da prepozna zvučnu i učita alsa drajver.
———-
‘Let the metal flow’- Chuck Shuldiner28. novembra 2004. u 12:53 pm #22607tep3a
Učesnikpokrenuo sam alsaconf, i on je sve lepo odradio i podigao zvuk , ali odmah posle, pri novom restartu, opet isti sindrom -> no soundcard found…
stvarno vise neznam kako da to sredim..
28. novembra 2004. u 10:09 pm #22608bp21000
UčesnikO mojim zapazanjima u vezi ovog bug-a, pisao sam ovde: http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3111
Dakle i meni se desava nesto slicno, mada ne toliko drasticno, jer zvuk mi ipak radi (mada mu je trebalo malo rucnih akrobacija da bi proradio).
U svakom slucaju ALSA ume da malo pravi brljotine na MDK 10.1 Official PP, ali nadam se da ce to uskoro biti zakrpljeno.
29. novembra 2004. u 2:03 am #22609goxon
Učesnikpogledajte na freshrpms.com ili na palanet ccrma uputstva za alsu moz da bi vam pomognu nemogu da skode ,jes su za rh i za neku stariju verziju alli sigurno ce da pasu i za mdk. malkice intervencija i ima da radi ko podmazano.
29. novembra 2004. u 6:48 pm #22610LYb
UčesnikOno sto je IgorPetrovic napisao da se pokrene alsaconf kao root stvarno moze da pomogne. Vidis, nisam probao na MDK, ali je sredilo stvar na Slacku 10. E kad TU sredi stvar, valjda ce i na MDK 🙂
Tata ce sam da napravi aliase u /etc/modules.conf i da sredi stvar.
30. novembra 2004. u 10:58 pm #22611tep3a
UčesnikTata ce sam da napravi aliase u /etc/modules.conf i da sredi stvar. ???
sta to znaci???
1. decembra 2004. u 1:24 am #22612LYb
UčesnikTata == alsaconf
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.