gigamega

Направљене поруке на форуму

Гледање 1 чланака - 1 до 10 (од 17 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • као одговор на: Evo, ja da se pohvalim… #77369
  gigamega
  Учесник

  Ja jašim cp6linux 2008, a to je valjda prevedeni Ubuntu.

  као одговор на: Šta da radim sa ovim #77018
  gigamega
  Учесник

  Eeeee, vide se .Ivinte na maltretiranje. Nisam znao.
  Pozzzz!

  као одговор на: Šta da radim sa ovim #77017
  gigamega
  Учесник

  Jeste Burga…I meni stoje iznad texta, i ja kliknem na njuma, al se pojave neke zagrade i tačke pa neznam dal je to vidljivo ili nije kad se odštampa u textu.Evo i sad ću…  ???
  Kod mene sad su samo znakovi pitanja.Š’a dalje?Aj ponovo. 🙁  Evo sad opet nešto drugo (tačke i zagrada).Sad ću pošaljem (možda se nešto tek onda vidi)

  као одговор на: Mandriva Linux Free 2009 DVD #77169
  gigamega
  Учесник

  Moj prvi instalirani linux je bio Mandrake 9. Bio mi najprihvatljiviji posle Win-a. Sve je bilo OK sem modema (dial-up-a). Krajem prošle godine sam skinuo Mandrivu 10,1 i instalirao je. Još lepša od devetke.Ja, kao početnik nisam imao nekih predznanja o instalaciji linux-a, ali sam samo pratio uputstva kod instalacije. Malo zbunjuje particionisanje diska, ali ako si rešio da instaliraš na ceo HD, nema problema. Ako hoćeš da ga kombinuješ sa windowsom, tu ne mogu mnogo da ti pomognem. Brljao sam i brljao i jedva se izvuko živ.
  Pozdrav!

  као одговор на: Brisanje Linuxa #76441
  gigamega
  Учесник

  Ja sam to radio više puta, ali… Skinuo sam neke programe “Partition…..“ od kojih jedan (mislim da se zove “Partitiom Commander“ je najbolji. Kada ga instaliraš u win-u (čitaj njin-u) napraviš butabilni flopi. Zatim restartuješ COMP, i na DEL ili neki F__tražiš izbor prvog boot-a, a ti izabereš flopy. On odradi, šta odradi i sa vrlo skromnim grfičkim prikazom ti pokaže sve šta imaš od hardvera (što se HARD DIKSA tiče).Vidi i linux particije koje jednostavno možeš da obrišeš, formatiraš, premeštaš…Tako sam više par puta “spasio“ diks, ali me zeznuo Windows Vista. Čim je instaliraš, nepovratno gubiš 8 GB. To sam zadnji put uradio (na moju “RADOST“). Ili možda sam ja nešto zas..o.
  Sve ti ovo pričam (čitaj: pišem) da nemoj to da radiš. Ja sam probao dosad 7-8 verzija linux-a, i zbog svoje lične neobrazovanosti informativne (ako se tako zove) tehnologije, a i neznanja engleskog jezika, brisao linux i vraćao se na win. Verujmi, ima dobrih ljudi.Meni pomažu, a i tebi će da prevaziđeš win.A, Lin je mnogo jači od Win-a.I dan danas ja znam manje Lin od Win-a, ali ne odustajem. Hoću da opstanem u linuxu.Čuvam ja Windows na drugom HD-u ali ne zbog mene, nego zbog dece i žene, koji ne žele da razumeju i isprobaju lin (doduše i naše školstvo je usmereno na win).
  Ovo ti pišem jer od ’99 se ja trudim da koristim Linux (više neuspešno no uspešno) a sada sam rešio da ustrajem, do daske. Moje potrebe za korišćenje računara su ,relativno, skromni. Ne igram igre, a sve ostalo (čitaj : Ilegalni sostveri (znam da treba sftveri)) koje koristim, postoje u Linuxu. Pošto sam “TAZE“ Linuxaš još se učim, ali nisam razočaran.Postao sam glasnogovornik za Linux (ma da me prave na BU…U). I nije mi čudo…99% mojih poznanika je kupilo PC “ZBOG DECE“ koja se samo igraju (a i oni pored njih), i naravno svakih par meseci menjaju hardverske komponente, 0,5% zbog SKYPE-a.
  Po meni, treba čovek da zna šta hoće od PC-a (zašta mu treba) i ako to ima za džabaka ( a stabilnije i pouzdanije) treba da izabere neku od linux verzija.
  Mnogo sam se raspričao, al ga reko.
  Potrudi se malo da naučiš linux (nije lako, ali ako) pogotovu ako si stari windowsaš, ja mislim da nećeš biti razočaran. A, ako nisi razočaran, zašto bi ga brisao?
  Pozdrav!

  као одговор на: Šta da radim sa ovim #77015
  gigamega
  Учесник

  Pa i ja mislim da je gimpshop neki dodatak gimp-u, jer adobe photoshop je mnogo veći od ovog (u MB), ali sam to malo kasnije ukapirao. Što bi rek’o Dragojlo iz “Selo gori…“: “Mis’im ne mo’ se ljutite“…Ja pitam jer neznam skoro ništa.Možda sam malo dosadan, al ko pita ne skita.
  Pozzz!

  P.S.
  Kako da nakačim neki smajli (kad hoću)? Ja probo, pa se u….

  као одговор на: Šta da radim sa ovim #77012
  gigamega
  Учесник

  Ovo “wheris…“ radi, a “listfiles…“ kaže: bash: listfiles: nema takve komande. Nema veze, važno da bar jedno radi. A i to jedno izgleda neće uvek. Skinuo sam gimpshop 2.2.11_1 u deb extenziji i uspešno instalirao. Udjem u konzolu, kucam whereis gimpshop, ono u drugi red samo napiše gimpshop, bez ikakvih znakova ispred ili iza.

  као одговор на: Šta da radim sa ovim #77009
  gigamega
  Учесник

  Ljudi, vi će me ubijete.Sad sam skinuo nkrecnik u .deb ekstenziji i uspešno ga instalirao. Al sad nemam pojma gde ga bacilo i kako da ga pokrenem.Nema nikakvu prečicu. A, ovo što se sličica radne površine ne vidi dobro, to je što sam smanjio sliku da bi stala kao prilog textu,a neznam da je postavim da bude velika ili da se skine.

  као одговор на: Šta da radim sa ovim #77008
  gigamega
  Учесник

  E, ovo zadnje radi ali ima neku grešku. Moram da skinem ponovo.

  као одговор на: Šta da radim sa ovim #77003
  gigamega
  Учесник

  Evo šta se dobije kad kucam cd bez ‘ :[email protected]:~$ cd /home/spasic/Desktop
  bash: cd: /home/spasic/Desktop: Не постоји такав фајл или директоријум,
  a evo sa ‘ :[email protected]:~$ cd’/home/spasic/Desktop
  > ls
  >
  I sad se ništa ne dešava. Nemam pojma. Malopre sam skinuo Picasu za linux, i kad da je raspakujem ona poče da se instalira sama. Pojavio se prozor na kome me pita ne da raspakuje nego da instalira Picasu, ja odgovorim “instaliraj“ i za minut gotovo. Nikakvo kucanje nije trebalo.Doduše, zapakovanu u neki deb format.

Гледање 1 чланака - 1 до 10 (од 17 укупно)