DeG

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 67 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: Tucan manager problem #84982
  DeG
  Učesnik

  Verovatno je da je tvoj problem Ubuntu 10.04, a ne program koji koristiš. Žao mi je što to moram reći, jer prve impresije po izlasku ove verzije Ubuntu-a su bile veoma dobre, ali Ubuntu tim moraće svoje izmene da testira malo ozbiljnije pre zvaničnog objavljivanja.
  Ono sa čime sam se ja suočio je sledeće.:
  Po redovnom ažuriranju Ubuntu 10.04 sistema, štampač HP LaserJet 1010 PRESTAJE DA ŠTAMPA, iako pre nadogradnje sve besprekorno funkcioniše. Gledao sam malo po netu, i opet ista stvar koja me redovno prati još od 8.04 verzije; u pitanju je naravno “BUG”.
  Druga stvar koja me je neprijatno iznenadila je  zakucavanje kernela na ploči Gigabyte GA-7NNXP, posle samo 48 sati nakon instaliranja (naravno posle ažuriranja). Posle ovoga sam postavio PC Linux 2010 “Enlightenment edition”, sa još zvanično neobjavljenim E17 grafičkim okruženjem od strane nosioca ovog projekta, i sve zaista stabilno funkcioniše.
  Kako neko na netu iz belog sveta reče: Zaista neprijatna stvar za izdanje koje nosi sufiks LTS!
  Inače želim da napomenem da pored JDownloader-a imaš i mali program koji se zove Free Rapid. Nije savršen, ali za one koji povremeno skidaju po nešto sitno, OK je.

  kao odgovor na: TP-Link TD-W8901G 54 MBps Wireless ADSL2+ Router #83212
  DeG
  Učesnik

  Intersantna je ta nalepnica!!! Pošto dosta radim sa TP Link-ovom opremom, mogu ti reći da je doskora nisu imali. I ja sam se jako iznenadio kada sam otvorio WR-542 sa novim dizajnom kutije i video nalepnicu na porotvima.
  U principu, kada instaliraš TP Link disk u Win-u, dobijaš neku vrstu čarobnjaka koji je očigledno namenjen početnicima da bi lakše postavili ruter/klijent/bridž, ili šta god već uređaj podržava.
  Ako bar nešto znaš o umrežavanju, slobodno prikopčaj svoj TP Link na kompjuter i u Fajafoksu kucaj 192.168.1.1 (ili ako je uputstvom drugačije naglašeno, onda kucaj adresu koja ti je data, kao naprimer kod WR-500 modela). Dobićeš pristup uređaju, podesi parametre, usnimi izmene, i vozi brate, nema nikakvih opasnosti. Nalepnicu ZABORAVI! 🙂

  kao odgovor na: Gnuzilla reloading… #82130
  DeG
  Učesnik

  Prođe Nova Godina, a od broja 39 ni traga, a bogami ni glasa. Bar neko da oglasi nešto po tom pitanju. Takav je red!!!

  kao odgovor na: Slackware 13.0, GSB:Gnome SlackBuild 2.26.3, Mac4Lin Aqua #82540
  DeG
  Učesnik

  KDE i XFCE su zvanično pod5ržani, i uključeni u okviru instalacijonog diska. Naime, nisu odustali od grafičkih sučelja baziranih na GTK bibliotekama, već od GNOM-a.

  kao odgovor na: Slackware 13.0, GSB:Gnome SlackBuild 2.26.3, Mac4Lin Aqua #82538
  DeG
  Učesnik

  I kako izgleda rad pod Gnom-om na Slekveru, pre svega interesuje me stabilnost aplikacija,  obzirom da zvanično je Patrik napustio podrušku za ovo grafičko sučelje (a i ja Slek)? Nije da KDE ne valja, nego jednostavno nismo kompatibilni, previše menija za moj ukus! 🙂

  kao odgovor na: jdictionary i plugin na srpskom #82211
  DeG
  Učesnik
  kao odgovor na: Gnuzilla reloading… #82122
  DeG
  Učesnik

  Nešto se ne sećam da sam pročitao bilo kakav poziv, ili objavu po pitanju problema, pomoći, ili čega već po pitanju GnuZile. Vremena se definitivno nema, ali našlo bi se tu i tamo po malo. A tema od zadnjeg broja pa do sada čini mi se ima na pretek. 🙂

  kao odgovor na: Gnuzilla reloading… #82111
  DeG
  Učesnik

  Baš mi uze reč iz usta. Niti se neko žali, niti hvali. Nije valjda da je bez reči sve zamrlo. Ako je tako, baš šteta!

  kao odgovor na: web kamera #80779
  DeG
  Učesnik

  Nikako mi nije jasno zašto ljudi kupuju napamet hardver!!! Genius i Linux u većini slučajeva nije baš najbolja kombinacija. Postoji tako mnogo informacija na internetu o kompatibilnosti web kamera sa Linux-om. Ponavljam ponovo, pod Linux-om, iz mog iskustva rade Creative VF0220 (ekstra kamera!), MSI StarCam 370, MSI StarCam Racer, a takođe i jedan Chicony 0.3 Mpix model (žao mi je, ne sećam se oznake) sa integrisanim mikrofonom (sa zasebnim kablom za mikrofon, dakle ne USB mikrofon!), bez ikakvog podešavanja.
  PS. Da, samo da dodam, Genius e-Messenger 112 provereno ne radi, a koliko sam mogao da vidim, niko do sada nije uspeo da je natera pod Linux-om da proradi. Dakle, izbegavajte je, ako ste korisnici Linux-a!

  kao odgovor na: Fedora 12 (Constatine) #81935
  DeG
  Učesnik

  Ovaj Konstantin deluje baš carski! 🙂 Takođe lep utisak je na mene ostavila i nova Mandriva, A bogami ni Ubuntu nije daleko od prethodnika. Imam utisak da smo dobili dobre i stabilne distribucije u ovom navratu O0.

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 67 ukupno)