“… neko da oglasi nešto po tom pitanju. Takav je red!!!”
Iskreno, nije da vise svracamo na ove forume. Sad sam slucajno video da se pominje GZ.
Stvari ovako stoje – postoji volja (u vecem delu urednistva) da se projekat ponovo pokrene i neke stvari su pocele da se odvijaju, ali ne dovoljno brzo sto se mene tice.
Kao i uvek, ako mozete ikako da se prikljucite i da napisete po koji clanak, bilo bi lepo.
Kompletan opus GNUzile se uglavnom izgubio sa svih ranije poznatih lokacija na netu. Svi stari (i jedini) brojevi se mogu preuzeti još jedino sa http://urosevic.net/gnuzilla/ ili može direktno da se čita iz kolekcije GNUzila na Skdibdu. Čak sam ažurirao i stranicu na Vikipediji..
Kao što su čitaoci verovatno i pretpostavili posle više od godinu dana neaktivnosti i ugašenih domena GNUzile, projekat (nezvanično) više ne postoji, ali verujem da će urednički tim rado podržati mlade snage koje bi obnovile projekat i nastavile tamo gde smo mi stali. Za početak bih recimo proneti vest o novoj GNUzili u Lakim pingvinima na stranicama „Sveta kompjutera“.
Nisam baš vešt u pisanju novinskih članaka, ali imama volje da probam što da ne… ionako pratim dešavanja na linux sceni, ni sam ne znam koliko imam feed-ova sa tematikom unixa, tako da bi mogao pokušati…