Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Za zivot bez ziga/http://www.zazivot.org/
- This topic has 28 одговора, 12 гласова, and was last updated 17 years, 12 months раније by miodragz.
-
АуторЧланци
-
8. јануар 2007. у 3:32 pm #51391MilancheУчесник
“a koji operativni sistem koristite?” – nemam komp
“da li koristitte internet?” – sta je to internet?
“sta mislite o Bilu Gejtsu?” – hm… blago njemu ima puno paraLOL!
8. јануар 2007. у 4:03 pm #51392DeeMonУчесникMisliti o Linuxu samo kao o besplatnom operativnom sistemu pokazuje samo koliko
ljudi pojednostavljuju stvari i koliko se neozbiljno shvata cela filozofija GNU
projekta.A shvatati linux kao nešto više nego što on zapravo jeste je izvrtanje realnosti i krajnje nepotrebna i negativna reklama za linux i zajednicu koja se bavi njegovim razvojem i ljudima koji ga koriste.
Suština slobode nije u tome da se radi šta god se poželi bez ikakvih ograničenja, već da se to radi u granicama dozvoljenog i opšte prihvaćenog.
Nije suština u protivljenju svemu što dolazi iz Redmonda, već iskoristiti najbolje iz oba sveta, koristiti i windows i linux paralelno i izvući najbolje iz njih.
Što se filozofije GNU projekta tiče, da li si siguran da si dobro shvatio suštinu?
Poseti ponovo http://www.gnu.org i pažljivo pročitaj šta tamo piše.Ja tu ne vidim ništa što bi podržalo vaše stavove o biometriji ili bilo čemu što izlazi iz okvira korištenja softvera, njegovog razvoja i slobodne primene, promene i razmene.Tu se opet vraćamo na moju prvu rečenicu.8. јануар 2007. у 4:36 pm #51393miodragzУчесникАко је неко у доле постављеном тексту нашао политику то је његово виђење текста.
ТЕКСТ НЕМА НИКАКВУ ПОЛИТИЧКУ НАМЕРУ НИ КВАЗИ ПАТРИОТСКУ.
Што се тиче Ричарда Сталмана човек је на свом месту ПОТПУНО
@Milanche жар није могло то да се подметне Сталману типа “Шта ћете са тим човеком што једе песак са својих ципела”цитат RMS “Free Software,Free Society”
Што лепо не питате Ричарда Сталмана да Вам протумачи ГНУ лиценцу и филозофију
П.С Зар мислите да ће сви ти сервери да буду на Линуксу 😀
8. јануар 2007. у 4:41 pm #51394GoranSTXУчесникPa ja sam eto sad bas procitao Zakon o LK i moram reci da nisam nasao nista sto zadire u privatnost i narusava licne slobode…
IV OBRAZAC LICNE KARTE
Sadržina obrasca
Clan 7.
Licna karta izdaje se na obrascu koji propiše ministar.
U obrazac licne karte unose se sledeci podaci o imaocu te isprave:
1) prezime;
2) ime;
3) pol;
4) dan, mesec i godina rodenja;
5) mesto, opština i država rodenja;
6) jedinstveni maticni broj gradana.
U obrazac licne karte unose se i slike biometrijskih podataka imaoca te isprave
(fotografija, otisak prsta i potpis).
U obrazac licne karte unosi se i datum izdavanja licne karte sa rokom njenog
važenja.
Automatsko ocitavanje podataka. Zaštitni elementi
Clan 8.
Obrazac licne karte sadrži prostor za kontaktni mikrokontroler (CIP) i prostor za
mašinski citljivu zonu za potrebe automatskog ocitavanja podataka, u koji se unose svi
vidljivi podaci na licnoj karti, kao i podaci o državljanstvu, prebivalištu i adresi stana njenog
imaoca i jedinstveni maticni broj njegovih roditelja.
Obrazac licne karte sadrži i zaštitne elemente koje propisuje ministar.Ja ovde, i u daljem tekstu koji je prikacen uz poruku, vidim samo pokusaj bolje zastite obrasca LK od falsifikovanja i zloupotrebe.
@zeenmc
Stvarno nije lepo da iznosis licni politicki stav na ovom forumu. Dovoljno je sto se svadjamo oko distroa, jos nam samo fali politika i religija…8. јануар 2007. у 5:35 pm #51395slaksУчесникIzgleda da su pojedinici ovde mnoooogo gledali Dosije X 🙂
8. јануар 2007. у 8:07 pm #51396skylordУчесникTačno je da ovde ne treba raspravljati o novim ličnim kartama, a, takođe, ni trućati o nekakvom zamlaćivanju. Treba biti baš nadmen da uspiš istovremeno da držiš pridike o nečemu što ne valja i usput izvališ još veću budalaštinu…
Po tebi znači ja sam odvalio budalaštinu a drugi post (post korisnika zeenmc) je sasvim u redu, sa tvoje tačke gledišta ?
8. јануар 2007. у 9:03 pm #51397jovirУчесникPo tebi znači ja sam odvalio budalaštinu a drugi post (post korisnika zeenmc) je sasvim u redu, sa tvoje tačke gledišta ?
Uspeo si da uvrediš Vernika u meni.
Ostalo sam već napisao…8. јануар 2007. у 10:15 pm #51398zeenmcУчесник@Milanche
Lave mnogo se pravis pametan 🙂 , mozda ste me pogresno skontali , nemogu da kazem da imam nesto protiv drugih vera ili nacija, ja cak vise obozavam hrvatice 🙂 ( extra su ribe ) , sustina je da se bre opametimo, eto 100 miliona je dato za taj projekat o L.K. a sto to nisu dali nekim seljacima ,da poboljsaju poljoprivredu ,e btw danas je u kuriru bio tekst o sloveniji i evropskoj uniji, sta ce drugo da rade nego da kukaju 🙁 , meni jest malo ispolitizovan post bio, iskreno mi se j*be za politiku ,hrvate i slicno ,al necu da bude u fazonu ko tebe kamenom ti njega hlebom, to mi nepada na pamet, malo se setite ko je isao da oslobadja teritorije po bosni,hrvatskoj i sloveniji, moj deda je poginuo u sloveniji ,ubili ga partizani 45 a inace je bio blizak Djurisicu , hocu da kaze da su im nasi preci oslobodili njihove teritorije ,i sta mi sada dobijamo od njih, pa nema ni zahvalnostia sto se tice L.K. e j*ebe mi se da vlast zna skojom sam ribom bio juce ili prekjuce, ili da li cu defaceovati sajt b92 i kk partizana zato sto su napusavali Milana Gurovica ,koji zaduzio srbiju, skoro koliko i Vuk Karadzic, ili sta sam danas jeo ,ove sadasnje licne karte su ok, ako i dalje budemo isli u digitalizaciju ,veoma se lako moze dasiti da neko hackne glavni server i bukvalno izbrise coveka iz knjige rodjenih ,btw to nisu gluposti vec realnost
9. јануар 2007. у 12:07 am #51399miodragzУчесникRazmisljamo samo danasnjem vremenu sta sutra gde cemo, uhakuje neko sajt i upise da si kriminalac,lice sa poternice :),npr da si gej iako nisi,da si lopov… mozda sve to glupo zvuci ali to je realnost. Zar mora sad da pricham sta moze da se sve radi sa tim karticama jer nije sajt za to. Nekima treba da se crta jbt. Pa nema chip koji ne moze da se sredi,nema servera koji ne moze da prsne pogotovo MS-ovi, a ovi ima da budu spucani posle godinu dana ali nadam se da nece ni biti u upotrebi.
@zeenmc ne odaj se 😀 ima da te uhapse za B92 😀
9. јануар 2007. у 1:13 am #51400zeenmcУчесникma ima da mi se sagnu, e nema nista lepse nego kad cujes na palmi baja mali knindza s pesmom “bozic je” ,uh kako sam to voleo, al sad ove seronje iz radio difuzne unistise sve dobre televizije …..strasno ,sve vise ima dokaza da nas neko maze, i to pretpostavljam da su ameri, hvala bagu pa imam sve te SRPSKE pesme ,pa ih i onako slusam po ceo dan, tj samo kad neslusam beogradski sindikat 🙂
a oni sto kazu za te licne karte,ja neznam dal ste vi to isli u skolu za glupe ili vam je dinkic predavao logiku, kad jednom krenu nema stajanja, pocece od tih kartica pa onda cipovi u ljutskim telima, i eto oznaceni smo ko ovce i krave , jos samo da pocnemo da mucemo, doduse ja sam se uveliko spremao, pa sad lajem ko sarplaninac :), mozete da pricate sta hocete al ni vreme terminatora nije daleko, takmicese ko ce pre da razvije vestacku inteligenciju, pa strasno ko sta ce ta vestacka inteligencija uraditi s nama s ljudima kad bude stasala, pa necemo jos trebati, sto znaci pa pa pa, u svakom slucaju netraba nam globalizacija,digitalizacija i te gluposti, a i ako to sve ozivi sve manje ce biti radnih mesta i slicno ,sto znaci opet ljudi isprastaju zbog ….idiota
a inace hteo sam da ih defaceujem sa servera koji se nalazi u luksemburgu, neki ,moj ortak je vlasnik i administrator tog servera ,sto bi znacilo da bi me maximalno zastitio od sila zakona 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.