Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Windows vs Linux
- This topic has 52 одговора, 20 гласова, and was last updated 19 years, 1 months раније by Sioux.
-
АуторЧланци
-
31. октобар 2005. у 10:26 am #36033unknownУчесник
na svim forumima se teme nesto vs nesto odmah gase od strane moderatora, ali dobro josh malo prepucavanja nije naodmet? 😈
A zasto bi zakljucavali ovakve teme? Tu moze dosta da se nauci. Jedino ako post nije ovakav:
Evo ,bas pre pola sata sam instalirao win…o moj boze koliko je ovo djubre..koliko je ovo sporo…. koliko smara.Da mi se nije igrala igrica ne bi ga moj komp video ohohoho.
Bas sam gnjevan kao gnjevni crvOvaj forum je dosta miran, svi su prijateljski nastrojeni, desi se po neki ispad, ali nema neki veci razlog za lockovanje (treba malo linuxovcima da se izduvaju od kompajliranja kernela i sl. 🙂 ).
31. октобар 2005. у 4:46 pm #36034BrokeBodyУчесникE ovaj je bas zalutao… http://www.divisiontwo.com/articles/mcse2.htm
31. октобар 2005. у 4:55 pm #36035biccaУчесникpa obicno na takvim temama izbije prepucavanje, pa su oni odlucni da saseku stvar u korenu 🙂
2. новембар 2005. у 1:47 am #36036LimitManУчесникVetje djubre od tog system restore-a nisam video. pa on vishe zezne stvari nego shto ih namesti. Kad bolje razmislim u linuxu ti i netreba system restore, jer ne petljash po system wide podeshavanjima kao obichan korisnik. “Linux” je kernel, i ne mozhe da “uvodi” u “svoje” distribucije, jer linux i NE PRAVI distribucije.
Većina virus cleanera (stand alone alatki koje ciste samo jednu vrstu virusa i obicno su izdate od strane anti virus kompanija) u svom uputstvu kaže:
Turn off sistem restore and reboot in safe mode!
t.j. windos restore backupuje sve pa ČAK I VIRUSE (u slučaju da ih imate).
Slažem se da je ovo sjajna alatka, osim kada dođe do inficiranja. Ipak sam za Norton Ghost što se tiče backupa i resore-a sistema…
2. новембар 2005. у 10:23 am #36037terzaУчесникako ce mo o razlikma onda da ukazem na onu najbolniju(barem meni):
jos nisam naisao na linux koji prikazuje fontove kao win.
sve sam probao da ucinim po pitanju slova u linuxu ali nikad nisam uspeo da doteram stvari na nivo windowsa…
od kada imam 17’tft stvari izgledaju samo gore…
e to linux, ako pretenduje da preuzima desktop primat o windowsa, mora pod hitno da resi. i to ne nekom magijom za koju treba dva dana podesavanja i 3 sata kompajliranja, vec da sa instalacijom sistema sve bude sredjeno…
2. новембар 2005. у 11:01 am #36038popeyeГлавни мајсторSa druge strane, mada nisam dizajner i ne brinem toliko o tome, smatram da Linux, odnosno distribucije koje uključuju byte-hinting u freetype paketu, ne prikazuju fontove lošije od Windowsa. Bar je tako kod mene ili se to meni čini.
2. новембар 2005. у 11:36 am #36039densУчесникTreba biti realan sa TFT monitorima… Svaki pixel na TFT monitoru je tacno odredjenih fizickih dimenzija sa veoma ostrim ivicama… Na CRT-u ma kako dobar bio imas nativno umeksavanje zbog rasipanja mlaza, dzitera i drugih efekata…
Tako da neke stvari jos uvek bolje izgledaju na CRT-u.
Sto se fontova tice, po meni je to vazilo ranije, sada nemam primedbi na izgled i rasterizaciju istih…2. новембар 2005. у 11:48 am #36040japanУчесникBar je tako kod mene ili se to meni čini.
ili sam guru, ili sam slep 😀 i meni fontovi na linuxu izgledaju lepse nego na windowsu, i to na TFT-u.
a ako cemo o bolnim razlikama, recimo virus…
ja sam definitivno shvatio da meni vise odgovara *nix nego windows u trenutku kad mi je pod windows-om zatrebao skript koji ce da pokrene program sa parametrom, fajl koji se dobije kao izlaz da preimenuje u danasnji datum, i da ga posalje na mail. ovo bih u bash-u napisao za dva munuta, a sa windows-om sam se mucio toliko da mi je cak palo na pamet da napisem program u C-u. ne kazem da ne moze da se uradi u shell-u, nego ja to jednostavno ne umem. i tako je sa vecinom stvari koje mi padnu na pamet ili mi zatrebaju. na linuxu moze sve. nije bezveze napisan onaj grcki tutorijal o kuvanju kafe preko serijskog porta 😀
2. новембар 2005. у 3:25 pm #36041debelizmajУчесникi meni su fontovi lepsi
3. новембар 2005. у 12:42 am #36042LimitManУчесник[quote=”popeye”]Bar je tako kod mene ili se to meni čini.
ili sam guru, ili sam slep 😀 i meni fontovi na linuxu izgledaju lepse nego na windowsu, i to na TFT-u.
a ako cemo o bolnim razlikama, recimo virus…
ja sam definitivno shvatio da meni vise odgovara *nix nego windows u trenutku kad mi je pod windows-om zatrebao skript koji ce da pokrene program sa parametrom, fajl koji se dobije kao izlaz da preimenuje u danasnji datum, i da ga posalje na mail. ovo bih u bash-u napisao za dva munuta, a sa windows-om sam se mucio toliko da mi je cak palo na pamet da napisem program u C-u. ne kazem da ne moze da se uradi u shell-u, nego ja to jednostavno ne umem. i tako je sa vecinom stvari koje mi padnu na pamet ili mi zatrebaju. na linuxu moze sve. nije bezveze napisan onaj grcki tutorijal o kuvanju kafe preko serijskog porta :D[/quote]
Izgleda da neznash da napishesh 😉
Mozhe to i u dos-u (ili Command Prompt Interpreteru) samo morash da znash KAKO! 😀
Dodushe potreban ti je sendmail za windows (http://www.indigostar.com) ili neki slichan programA shto se fontova tiche … takodje mi deluju lepshi pod linuxom
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.