Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Windows vs Linux
- This topic has 52 одговора, 20 гласова, and was last updated 19 years раније by Sioux.
-
АуторЧланци
-
19. октобар 2005. у 5:09 pm #6342BrokeBodyУчесник
OK, svi znamo za Windows vs Linux kako, zasto itd… Ali ovo morate da vidite: http://www.microsoft.com/windowsserversystem/facts/default.mspx Pre otprilike mesec dana, kada sam na Microsoftovom sajtu unosio Linux, nije mi nista izbacivalo, a sada… 😀 😀 😀 … 😀
19. октобар 2005. у 9:51 pm #36004AxeZУчесникOK, svi znamo za Windows vs Linux kako, zasto itd… Ali ovo morate da vidite: http://www.microsoft.com/windowsserversystem/facts/default.mspx Pre otprilike mesec dana, kada sam na Microsoftovom sajtu unosio Linux, nije mi nista izbacivalo, a sada… 😀 😀 😀 … 😀
aaa…stari get the shmacts shit….:)
Old news…;)20. октобар 2005. у 10:19 am #36005xphreakУчесникOcajnicki pokusaji propalog OS-a da se opet vrati u centar paznje 😀
20. октобар 2005. у 5:26 pm #36006jbobanУчесникSve u svemu, šest (dobro plaćenih) linkova. Da je uradjena analiza na drugoj strani bilo bi minimum šest (besplatnih) strana linkova 😈
20. октобар 2005. у 10:49 pm #36007mtm76УчесникOcajnicki pokusaji propalog OS-a da se opet vrati u centar paznje 😀
Šta?! Kad propade? Je l’ bilo na dnevniku? 🙂
21. октобар 2005. у 7:34 am #36008biccaУчесникhttp://www.scorpioncity.com/mscrash.shtml
malo zanimacije 🙂
21. октобар 2005. у 7:01 pm #36009burgaУчесникZanimljivo je da onaj prvobitni link (bar meni) vise ne radi, kao ni neki drugi linkovi koje dobijem kad na njihovoj strani ukucam linux, ali neki i rade. Pitam se zasto oni ne rade:
a) jos nisu napisani
b) citirali su da je neko reko nesto sto nije reko, pa ovi prete da ih tuze21. октобар 2005. у 9:17 pm #36010liУчесникMa nek’ se nose MS-ovci u qrac.Samo nesto seru sa tim licencama i govnima pa tuze i… 😀
26. октобар 2005. у 12:39 pm #36011LimitManУчесникWindows vs Linux = Fica vs Mercedes
Zasto Windows uporedjujemo sa ficom:
1. Naravno da ne mozhe brzhe kad je tvoj sin raskanantao auto!
2. Kad god neshto zhelite da uradite on se pokvari
3. Svaki cas morate da ga popravljate i da mu radite “generalku”
4. Ukoliko stoji predugo upaljen, pregrejace se
5. Ukoliko pokusate da otvorite prozor, drshka ce vam ostati u ruci 😀
6. Gde mi je beshe shrafciger da otkljucham auto?
7. Cena 85 Eur, instalacija 15 Eur, instalacija 15 Eur, instalacija 15 Eur, obuka da sam instalirash Windows 100 Eur, Telefoniranje tehnickoj podrsci 100 Eur… Microsoft office 800 Eur, Nero Burning Rom 60 Eur, Adobe Phototshop 1200 Eur, Corel 300 Eur, Chishcenje virusa 30 Eur… (Ovo je chisto poredjenje cena sa servisiranjem fice, i ugradjivanjem dodatne opreme da bi lichio na auto)
….Zasto Linux uporedjujemo sa Mercedesom
1. Koja li budala stavila ovde ogranichenje 200?
2. Morao sam kod majstora sa autom! Otishle mu svecice posle 10 godina!
3. Stignem ti ja tako kuci, izadjem iz auta, udjem u kucu, legnem da spavam, kad ujutro da krenem na posao vidim da sam juche zaboravio daugasim auto 😀
4. Pomislim da otvorim prozor, a on se otvori sam
5. Pokusali da mi ukradu auto … ALI SAMO POKUSALI!
6. Cena instalacije: 30 Eur (ukoliko neznash sam da ga instalirash), servisiranje: 10 sati neta i malo strpljenja na linuxo forumu 😀27. октобар 2005. у 5:43 am #36012unknownУчесникZasto Windows uporedjujemo sa ficom:
>1. Naravno da ne mozhe brzhe kad je tvoj sin raskanantao auto!
Meni se Windows dize za manje od pola minute, linux (suse) za manje od 2 min, freebsd za manje od minut (nepotrebni servisi iskljuceni)>2. Kad god neshto zhelite da uradite on se pokvari
Do sada mi se nije pokvario, niti kuci niti u firmi (ne pamtim kad sam zadnji put instalirao windows)>3. Svaki cas morate da ga popravljate i da mu radite “generalku”
pogledaj odgovor pod stavkom 2>4. Ukoliko stoji predugo upaljen, pregrejace se
Nece. Ali mi se zato linux par puta restartovao sam od sebe kad radi duze od 24 h.>5. Ukoliko pokusate da otvorite prozor, drshka ce vam ostati u ruci
Stvarno ne znam sta si ovim hteo da kazes.6. Gde mi je beshe shrafciger da otkljucham auto?
Bez problema ulazim u windows. Ali me zadnjih par dana nesto zeza linux pri bootovanju.>7. Cena 85 Eur, instalacija 15 Eur, instalacija 15 Eur, instalacija 15 Eur, >obuka da sam instalirash Windows 100 Eur, Telefoniranje tehnickoj >podrsci 100 Eur… Microsoft office 800 Eur, Nero Burning Rom 60 Eur, >Adobe Phototshop 1200 Eur, Corel 300 Eur, Chishcenje virusa 30 Eur… >(Ovo je chisto poredjenje cena sa servisiranjem fice, i ugradjivanjem >dodatne opreme da bi lichio na auto)
Open office, Gimp…….
Zasto Linux uporedjujemo sa Mercedesom
>1. Koja li budala stavila ovde ogranichenje 200?
Znaci ako mi je procesor na 2.4 u linuxu ce mi raditi na 2.8? 3.0?>2. Morao sam kod majstora sa autom! Otishle mu svecice posle 10 >godina!
Stvarno ne znam sta si ovim hteo da kazes.>3. Stignem ti ja tako kuci, izadjem iz auta, udjem u kucu, legnem da >spavam, kad ujutro da krenem na posao vidim da sam juche zaboravio >daugasim auto
i pomislim: uh prokleti auto opet se ugasio i upalio bez razloga>4. Pomislim da otvorim prozor, a on se otvori sam
Jeste, pomislim da napisem neki dobar program, on se sam napise.>5. Pokusali da mi ukradu auto … ALI SAMO POKUSALI!
Ni “ficu” ni “mercedes” mi niko nije dirao do sada.>6. Cena instalacije: 30 Eur (ukoliko neznash sam da ga instalirash), >servisiranje: 10 sati neta i malo strpljenja na linuxo forumu
Slicno kao i kod windowsa. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.