Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Utisci-Mandriva-Powerpack-2006
- This topic has 22 odgovora, 12 glasova, and was last updated 17 years, 4 months ranije by
BrokeBody.
-
AutorČlanci
-
23. oktobra 2005. u 9:49 am #6365
TRULI
UčesnikEvo pre nekoliko dana skinuo sam Mandrivu-Powerpack-2006,zeljno sam iscekivao da skine i poslednji Mb.
Prilikom instalacije tj na prvi pogled sve je delovalo dosta boilje od predhodnih sistema koje sam imao prilike da podignem na svom racunaru.
Ali…na kraju se ispostavilo da nije tako…
Pa da krenem redomPrvo prilikom podizanja sistema zvuk se cuje kada je sve vec gotovo,a o zvuku da i ne govorim za moj ukus uzas.Znam reci ce te da moze da se promeni ali odabir je los.
U home folderu postoje folderi tipa My music,Download…To me je malo podsetilo na Windows-ove fore(kao da nemogu da sam napravim par foldera u kome cu da razvrstam podatke)
Drjavere za stampac (Lexmark z25) uredno prijavljuje (Prepozna stampac) instalira drajvere
i onda nista ❓ tj nece da stampa.
U predhodnim verzijama Mandrive(Mandrake) nisu bili ponudjeni drajeveri za ovaj stampac pa sam ih naknadno instalirao bez problema.(nisu morali ni sad da ih stave posto i onako ne rade).
A za problem oko modema da i ne govorim
Koristim Lucenta i nisam imao problema oko instalacije na Mandrake 10.1 i Mandrivi 2005
ali za sada najverovatnije trebamo da pricekamo nove drajvere.(ako budu uopste iizasli)
Ima jos dosta toga…
Sve u svemu nista “mnogo” bolje od predhodnih.
Ja koristim Mandrake 10.1 i veoma sam zadovoljan tako da za sad nemam potrebe da menjam OS.(imam problema oko python-a ali nadam se da cu da resim ovaj problem)23. oktobra 2005. u 11:11 am #36276oko
UčesnikOvo su utisci o proizvodjacima drajvera za modeme i stampace koji kasne u odnosu na novi kernel koji 2006 koristi. Zvuk zavisi od aplikacije u kojoj se slusa. Sta fali Amaroku koji je default u KDE. Sta u operativnom sistemu 2006 ne radi ako se urade potrebna podesavanja?
23. oktobra 2005. u 11:19 am #36277Daniloc
UčesnikMandriva?
Nikad mi se nije svidjala jer svaka novija verzija je sve slicnija windowsu. A podrska za hardwer i dalje losa. BAd23. oktobra 2005. u 12:36 pm #36278slaks
UčesnikPa i ja koristim Mandrivu 10.1 trenutno i baš sam mislio da priupitam nekog dali je isprobao ovu novu 2006 🙂 Kad ono evo teme.
Dakle mnogo buke, mala vajda! Izgeda da će tako da ispadne na kraju.
23. oktobra 2005. u 4:22 pm #36279ljuba-trebotin
UčesnikMandriva 2006 i Modem Intel.
Da li na Mandrivi 2006 funkcioniše Modem Intel 536ep-4.71.tgz, koji radi na Mandrivi 2005.
Je li neko to probao?23. oktobra 2005. u 4:26 pm #36280oko
UčesnikJos nije izneta nijedna konkretna cinjenica o tome da nesto u Mandrivi 2006 x64 (a ne u aplikacijama drugih firmi) ne radi. Ja je koristim vec mesec dana bez ikakvih problema. Sa OOffice 2.0 i kernelom 2.6-12, sa originalnim ATI drajverom sa kojim imam direct rendering i oko 3500 rpm/sec.
23. oktobra 2005. u 4:56 pm #36281oko
Učesnik@trebotin
odgovor treba traziti na http://www.downloadfinder.intel.com
ja koristim ADSL ruter preko mrezne karte i ne treba mi takav modem. Resenje je hardverski eksterni modem. Onda nema problema sa drajverima svaki put kada se promeni kernel. To je,medjutim, problem sa proizvodjacima drajvera a ne sa Mandrivom.23. oktobra 2005. u 4:59 pm #36282TRULI
UčesnikOk ali kako uraditi potrebna podesavanja ako nemas sa čim da ih podesiš.Kako da podesim Štampač da štampa ako nemam drajvere za njega?!.Lako je podesiti npr .eksterni modem ili neki HP-ov štampač.Ja nemam toliko novca da menjam hardware čim izađe neki novi OS.Ne vidim svrhu operatvnog sistema ako nemogu da sa njim uradim neke osnovne stvari.
A šta sam dobio sa novim kernelom??!!2.6.12-12mdk.Brži sistem?!Lično ja nemam ništa protiv Amarok-a ali me nisi shvato.Mislim na “ton” “muziku” prilikom podizanja sistema.Da tu je neki program Show photo koji se instalira po default-u.Interesantan mi je zbog opcije red-eyes.Ali ta opcija jednostavno ne radi.Zato stari dobri Gimp rešava stvar.
Sve u svemu svaki OS može da se podesi da radi ali treba vremena za to (dokle se ne pojave novi drajveri za kernel) Doduše nVidia grafičku mi je prepoznao, monitor…tako da bar mogu da imamam sliku.Šala mala
27. oktobra 2005. u 9:06 pm #36283maskovic
UčesnikNa mandrivinom sajtu ima 2 dvd u linuxo klubu 1-u cemu je razlika?
Da li verzija linuxo kluba radi na amd64 procesorima?28. oktobra 2005. u 7:26 am #36284ljuba-trebotin
UčesnikU količini sadržanih programa.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.